Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 10:45 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 1:15 pm 

Piotrek-krk napisał(a):
Ta od wysokich obrotow to ta z boku gaznika tak? ta ktora mi sie wlasnie popsula. Jest ustawiona rowno z gaznikiem. Jak wkrecam do konca to powtorzy sie wczorajsza historia, poniewaz wkreca sie bardzo latwo a pozniej znow nie bede mogl wykrecic - a moze sie uda? Sprobuje.

Z pompowaniem juz wszystko OK.

czekaj!!!

jak masz gg to choć na gg

weź jeszcze raz instrukcję i przeczytaj dokładnie w opisie regulacji która iglica jest która.
Low speed needle ma być równo z krawędzia gaźnika
High speed needle ma być odkręcona 3 obroty od pełnego wkręcenia.

pierwsza jest na dole, druga to ta wyżej, w rurce

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 1:37 pm 

Ok pisze na gg!!

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 1:56 pm 

Jesteś pewien, że jak wkręciłeś tą śrubke nie wpadły żadne opiłki do silnika ? ... jak ciężko kręci się kołem zamachowym czy w górnej pozycji tłoka idzie ciężej ?.

Może przez to wkręcenie śrubki silnik zaczoł łapać lewe powietrze :roll:

Pozdrawiam

Wojtek Forysiak

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 2:17 pm 

Mam nadzieje ze nie powpadalo. Silnik w gornej pozycji tloka idzie ciezej ale tak samo dzialo sie od razu po kupnie modelu ( ja go jeszcze nie dotarlem ).

Wyczyscilem teraz wszystko ( odkrecilem gaznik ), podszlifowalem srubke, bo od glowki wystawaly takie resztki metalu no i jest ladnie i rowniutko jednak to nic nie pomoglo. Z ta srobka jest taki problem ze nie da sie jej wkrecic zeby sie zatrzymala, kreci sie kreci ( jak odejdzie od obudoway z 3mm ) to juz ani w jedna ani w druga strone :(. Ustawic sie da tak zeby byla rowno z obudowa ale czy to cos pomoze? moze ona jest zepsuta i juz nic nie daje :(. Zobacze bo dzis jade do Tomka ( pozdrawiam ) i postara mi sie pomoc. Dzieki wszystkim za to co piszcie - jestescie wielcy :). Jak cos jeszcze wykombinujecie to napiszcie ;) dzieki.

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 3:19 pm 

Nie - mowa to o tej śrubie przy wężyku z paliwem, tej z boku gaźnika nie ruszaj wogóle, pozostaw ją w ustawieniu fabrycznym. Tą przy wężyku wykręć od pełnego wkręcenia o 3 obroty (tylko pełne 360 stopni a nie jak co niektórzy liczą pełen obród 180 stopni)

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 3:42 pm 

Toost mi wiele pomogl i zrobilem te wszystki rzeczy..

Poza tym to z ta srubka od wezyka to jest juz od dawna zrobione. Ja bym chcial nie ruszac tej z boku ale juz to wczesniej zrobilem i od tego momentu sa wszystkie problemy. Poczytajcie sobie od poczatku to bedziecie wiedziec o co chodzi.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 3:46 pm 

Witam

a ja z innej beczki... czy aby kłopoty z odpalaniem nie były wynikiem złej świecy?? ja miałem właśnie taki przypadek.... silnik odpalał na chwilkę i gasł... po kręceniu śrubkami w gaźniku doszedłem do momentu w którym silnik chodził ale tylko na wolnych i z podgrzewaniem.... przypadek tylko spowodował, że skojarzyłem to z źle dobraną świecą.... kupiłem odpowiednią... np silniki Force 2,5cc do 3,5cc (stosowane w samochodach Carsona, Tamiyi, i wiele innych) potrzebują świecy wg Rossi Nr 5 lub wyższym w zimie.... ja miałem Nr 3.... założyłem nową, ustawiłem gaźnik w/g instrukcji i od razu zaczął chodzić jak należy....

następna sprawa.... spróbuj tak... nalej paliwa na full, zdejmij wężyk idący od tłumika do zbiornika i odpal... jak pochodzi dłużej niż parę sekund i bez podgrzewania to będzie świadczyć o zalewaniu silnika przy podawaniu paliwa pod ciśnieniem.... rozwiązanie problemu to dokręcenie iglicy (tej w rurce gdzie dochodzi paliwo) i/lub zrobienie jakiejś klamerki na wężyku od tłumika ... z tym, ze ta iglica wg instrukcji powinna być standardowo ustawiona na 2-3 obroty...

i pytanko jaki to gaźnik?? Z przepustnicą obrotową czy tłokiem??

Pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 3:49 pm 

To napwno nie wina swiecy! Wczesniej na niej bylo ok.

A silnik napewno sie nie zalewa! Juz bardziej moze brakuje tego paliwa ale nie jestem pewien.

To jest chyba z przepustnica obrotowa ( tak mi sie wydaje ).
www.hpi.pl/sklep - wpisz rotary t-15 i bedziesz mial.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 10:42 pm 

JUZ WSZYSTKO OK.

A wiec pojechalem do Tomka KR. Najpierw zerknal co i jak, wlozyl moja grzalke - rzeczywiscie cos nie tak. Swoja wlozyl i to samo. Myslal troche nad tym, probowal, rozne zmieny zrobil az w koncu wyciagnal swoja wczesniejsza grzalke ktora sam zrobil, akumulator 12V i grzalka. Wsadzil i od razu zapalilo. extra DZIEKI CI WIELKIE ZA TO TOMEK, Toost Tobie rowniez!! Juz wypalilem 3 baczki. Duzo mi pomogla ta grzalka.

Dzieki wszystkim za wypowiedzi i za pomoc. Pozdrawiam.

( odpowiedz napisalem aby inni juz nie pisali tu postow bo sprawa zamknieta ;d;d - mam nadzieje ze na zawsze oraz aby wtajemniczeni wiedzieli jak sie to rozszczygnelo )

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 22, 2005 11:02 pm 

Piotrek-krk napisał(a):
JUZ WSZYSTKO OK.

az w koncu wyciagnal swoja wczesniejsza grzalke ktora sam zrobil, akumulator 12V i grzalka. Wsadzil i od razu zapalilo.

dlatego mówiłem, żeby sprawdzić czy świeca się żarzy
ona ma się świcić na biało, jak się tylko zarzy to jest tak jak miałeś :)

a na przyszłość ... delikatnie z tymi śrubkami od regulacji, kręć tylko te co pisałem, a tą HNS tylko po 1/8 obrotu i kontroluj temperaturę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3