Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 26, 2026 6:56 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 5:32 pm 

Piotrek-krk napisał(a):
! mowiac o stingerze miales na mysli ten traxxasa?? :O chyba nie? :shock:

Tak ten Traxxasa. Czemu cię to tak dziwi ?

1/16 Slash/Revo

Jammin CRT.5 electric

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 8:12 pm 

bo nie wiedzialem ze stinger az tak dobry jest- ja go mam i nie wiedzialem hehe.. ja osobiscie chce kiedys kupic xraya.. tego za 500zl.. po mt2 zeby miec to i to i to i tamto... mala kolekcja.. mt2 do jazdy an torze a xray bardziej po domu.. a rustler.. no elektronika z niego pojdzie do xraya.. mam nadzieje ze w przyszlym roku xray troche ptanieje.. moze Rojna go bedzie miala to u niego musi byc wszystko tansze - tak napisal... ale o ile? 2zl.. to nic heh ;d

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 9:36 pm 

Piotrek-krk napisał(a):
bo nie wiedzialem ze stinger az tak dobry jest- ja go mam i nie wiedzialem hehe.. ;d

Spisuje się bardzo dobrze. Oczywiście wszystko zależy od tego jakie masz wymagania. Kolejna sprawa to model w jakim go zastosujesz. To co dobre w torówce nie koniecznie musi się sprawdzić w terenie. Rustler ma większą masę od T1R, większe opory toczenia, inne przełożenia, do tego dochodzą opory jakie występują w terenie. To wszystko sprawia, że model na tym silniku może sobie radzić niezbyt dobrze. Podobna sytuacja jest np. z MT2 (wersja z silnikiem .15). Na asfalcie i szutrze model śmiga całkiem ładnie, jest dość szybki i dynamiczny. Po wjechaniu na trawiasy tor zaczyna jednak brakować mocy, prędkość spada dość znacząco podobnie jak dynamika. Kolejna sprawa to teren do jazdy. Przy jeżdzie po dużym parkingu w tom i z powrotem efekt nie będzie zbyt imponujący. Wystarczy jednak wyznaczyć sobie tam tor z dużą ilością zakrętów i już wrażenia z jazdy są nieporównywalne, a jak dojdzie do tego jeszcze konieczność rywalizacji z innym modelem to wiele osób po takim doświadczeniu zmienia nieco swoje poglądy co do potrzebnej do jazdy mocy silnika. Nie zawsze to co najmocniejsze i najszybsze jest najlepsze. :D

1/16 Slash/Revo

Jammin CRT.5 electric

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 9:38 pm 

i poleccie mi jakas ladowara do M18T :)
prosze o szybkie udzielenie odpwiedzi :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 7:20 am 

dzieki Sedar.. zgadzam sie z Toba - fajnie to przestawiles.... napewno taka torowka lzejsza wi w ogole.. w sumie jakbym pokombinowal z przelozeniem to ejszcze cos fjanego mogloby wyjsc ;d;d.. a powiedz mi mozna takiego stingera dac do M18T? znaczy czy beda nawet fajne osiagi? troszke wieksze niz w rustlerze czy duzo gorsze??

Ladowarka wiesz mgoe Ci polecic takaaaa super odrabana! ale ile amsz kasy.. sa fajne za 500 zl :D sluchaj temat z ladowarkami to juz bym nie jeden raz a ladowarki do M18T czy do inego modelu niczym sie nie roznia!! do kazdego to samo pasuje./.. bo to nie chodzi o model tylko o akumulator juz bardziej.. jaka wtyczka ip ale zawsze mzona przeorbic ;)

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 8:16 am 

[quote="Piotrek-krk"]dzieki Sedar.. zgadzam sie z Toba - fajnie to przestawiles.... napewno taka torowka lzejsza wi w ogole.. w sumie jakbym pokombinowal z przelozeniem to ejszcze cos fjanego mogloby wyjsc ;d;d.. a powiedz mi mozna takiego stingera dac do M18T? znaczy czy beda nawet fajne osiagi? troszke wieksze niz w rustlerze czy duzo gorsze??

Do M18T stingera nie wciśniesz, jest za duży. Mieszczą się tylko silniki klasy 300 . Można pomyśleć ewentualnie o jakimś 400, ale to już wymaga pewnych modyfikacji. Lepszym rozwiązaniem jest bezszczotkowiec, ale to już znaczna inwestycja, do tego solidne zasilanie najlepiej LiPol ( z uwagi na wymiary) 11,1 V lub więcej w zależności od możliwości silnika i regulatora bo na standardowych 6V lub 7,2V bezszczotkowce nie pokażą w pełni swoich możliwośći. Wtedy model będzie naprawdę szybki, ale i podatniejszy na uszkodzenia (większe siły działające na układ przeniesienia napędu i większe prędkości w przypadku ewentualnych kolizji z innymi modelami czy elementami terenu)
Co do stingera to bardzo dużo daje jego dobre dotarcie. Zyskuje się około 10 % więcej mocy i nieco wyższe obroty. Więc warto to zrobić. Do tego trzeba o niego (podobnie jak o każdy inny silnik) dbać. Regularne czyszczenie i smarowanie panewek, zwłaszca w off-roadzie.

1/16 Slash/Revo

Jammin CRT.5 electric

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 1:55 pm 

ok dzieki a powiedz mi w m18t przeciez moglbym wciasnac cala swoja aparature tzn; moj odbiornik od rusteleram servo oraz regulator elektroniczny lrp no nie? wielkosciowo to by sie raczej zmiescilo! ale czy do takiego regla mozna podpiac wlasnie taka 300? bo bezszczotkowca bym nie bral napewno - za drogie jak na poczatek.. chyba ze pozniej ;] dzieki!

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 4:10 pm 

W modelach 1:18 powinno stosować się elektronikę jak najmniejszą. Jeżeli w swoim modelu posiadasz normalne serwo to do M18T go nie włożysz (porównaj wymiary swojego serwa z HS81MG). Co do odbiornika i regulatora to muszą być też małe. Oczywiście te co masz też mogą być tylko musisz je zmieścić pod karoserią. Regulator będzie działał z silnikiem typ 300.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 4:52 pm 

saaa rzeczywiscie z tym servem ojoj :( nie pomyslalem...ale to nic jak cos to sie kiedys kupi.... co do regla to jest maluitkie z 2cm kwadratowe ;d no moze 2,5. ale jest maciuskie.. odbiornik jakos by sie schowal no tylko to servo i silnik.. a pakiet normalny prawda? a czy ktorys z m18t jest moze kit? chetnie bym takiego zlozyl;d

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 5:42 pm 

M18T jest firmy XRAY. Firma XRAY sprzedaje tylko kity (do składania). Normalnego pakietu nie włożysz. Musi to być pakiet złożony z celek 2/3A.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 5:55 pm 

<jupi> no to dorbze bede skladal jak cos.. czyli musialbym pakiet, servo orz silnik kupic jak cos... ale sluchaj bo zobaczylem ze te silniczki maja inne wtyczki jak i regulatory.. co mam wtedy zrobic? da sie takto podpiac? czy musialbym jakos wtyczki przylutowac inne?

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 8:29 pm 

Piotrek-krk napisał(a):
<jupi> no to dorbze bede skladal jak cos.. czyli musialbym pakiet, servo orz silnik kupic jak cos... ale sluchaj bo zobaczylem ze te silniczki maja inne wtyczki jak i regulatory.. co mam wtedy zrobic? da sie takto podpiac? czy musialbym jakos wtyczki przylutowac inne?

Musisz poprzerabiać wtyczki. Nie koniecznie na takie jak są oryginalnie w micro, ja np. mam bananki 2mm. Ale równie dobrze mogą to być standardowe Tamiye, jeżeli nie chcesz przerabiać wtyczek w reglu który masz. Wszystko zależy od potrzeb i od własnej inwencji :D

1/16 Slash/Revo

Jammin CRT.5 electric

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 8:43 pm 

wiesz co w reglu mam wtyczki deans i w akuskach tez bym tak zorbil... ale chodzi mi o silnik... on ma jakies takie dziwne;d

The end.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3