Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 26, 2026 6:55 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 1:03 pm 

no moze no hm... powiedzmy ale bardziej bym stawial na te wtycki.. ej no od posta minal juz caly dzien a my dalej sie zastanaiwamy!!
dlaczego autor nie sprawdzi problemu!/?!!

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 1:58 pm 

Ja też stawiam na wtyczki, ale pożyjemy, zobaczymy co powie autor tego tematu ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 2:08 pm 

Luki napisał(a):
Ja też stawiam na wtyczki, ale pożyjemy, zobaczymy co powie autor tego tematu ;)

Bzdura! Gdyby to były wtyczki to serwa wogóle by nie reagowały, albo przerywały, a nie zwalniały obroty. Przyczyn może być kilka.
Jeśli nie jesteś pewien stanu baterii to je odrazu zmień! Nie jest zbyt rozsądne jeżdzenie na bateriach/akumulatorach nie znając ich stanu naładowania.
Piszesz coś o kwarcach. Za bardzo nie łapię o co Ci chodzi, bo cały post jest napisany "po polskiemu". Jeśli są to 2 różne kwarce to też należałoby je zmienić na 2 takie same. Piszesz również, że kilka razy zgubiłeś kwarce. To może być to. Kwarc mógł się uszkodzić i teraz wariuje jak dostaje wibracje.
To, że musisz trzymac hamulec, żeby autko nie odjeżdzało na wolnych obrotach jest spowodowane w 99% złą regulacją bądź silnika bądź cięgien serwa gazu/hamulca.
Możliwe jest również, że masz walnięty odbiornik, ale jeśli po wyłączeniu silnika wszystko jest dobrze to raczej tutaj nie tkwi problem.
Sprawdź również czy antene masz całą. Czy gdzieś nie jest urwana lub przetarta.

P.S. Przełącz najpierw serwa na różne kanały i zobacz czy dzieje się to samo. Jeśli problem będzie się powtarzać z różnymi serwami na tym samym kanale to jest to wina odbiornika.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 2:42 pm 

No tak rzeczywiscie jak wtcyzki tommoze bardziej by przerywalo.. ale wlasnie moze przez to lekko swirowac? z e wtyczki ledizutko odskakuja! no nie wiem.. ale autor cos zniknal.. co do kwarcow to wez pozycz od jakiegos kolegi kwarce, wepniej i zobacz czy to samo... naprawde masz tu duzo odpowiedzi ii duzo sposobow na znalezienie problemow.. miejmy nadzieje ze tui jest gdzie jeden ten problem@!

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 7:26 pm 

Cytuj:
Bzdura! Gdyby to były wtyczki to serwa wogóle by nie reagowały, albo przerywały, a nie zwalniały obroty.

Klucil bym sie. Ja jestem modelarzem samolotowo-samochodowym i jak kiedys latalem modelem i walnalem w ziemie to mi sie wlasnie wtyczki poluzowaly. Wystartowalem drugi raz nie sprawdzajac i co jakis czas model nie reagowal albo reagowal z opuznieniem :? Wiec to moga byc wtyczki, ale stawial bym na kwarc bo skoro wypadl pare razy to jest luzny, a jak jest luzny to przerywa sygnal albo go wogule nie daje.
Cytuj:
.. Jeśli są to 2 różne kwarce ...

... to by auto nie ruszylo :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 7:48 pm 

Wojtek Minda napisał(a):
Cytuj:
.. Jeśli są to 2 różne kwarce ...

... to by auto nie ruszylo :wink:

Nie chodzi o częstotliwość, przeczytaj pierszy post w tym temacie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 10:34 pm 

Dziękuję Panowie za tak ożywioną dyskusję, wtyczki sprawdziłem są ok, po wodzie nie jeździłem więc nie wilgoc, jedyny experyment jaki zrobilem to w domu włączyłem model i aparaturę i jak odszedłem na 4-5m to serwo gazu i hamulca zaczęło szalec jak aparatura była obok modelu to wszystko ok (na wyłaczonym silniku, silnik ma się rozumiec spalinowy) a jeszcze co do kwarców to częstotliwośc to 40,885 tylko że "band" w nadajniku 50 a odbiorniku 86??? Czy to ma znaczenie(zakłucenia)????Jeszcze co prawda nie sprawdziłem baterii nie było dzisiaj czasu, może jutro ale generalnie to nie są stare mają z 2 tygodnie z czego włączone były z godzinkę max, nie mam jeszcze akumulatorków i nie wiem jak szybko zużywają się baterie w tym sporcie, może już faktycznie mają dośc. Jak posprawdzam więcej to się odezwę, może mi to chwilę zając, brak czasu niestety, więc proszę o cierpliwośc i jeszcze raz dzięki za pomoc. Pozdrawiam . :!: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 7:23 am 

hm.. baterie 2 tyg jezdziles godzinke.. mysle ze juz cos moze byc z nimi nie tak! sluchaj ja mam takie tanie nie alkaiczne baterie i po jednej jezdzie juz zaczyna migac lampka.. i przy miganiu auto jak jest trocszke dalej to tak jakby sie czyms dlawil ( mam elektryka ale tak to wyglada ) i wygalada jakby wtedy chodzil na popchanie.. nabiera powolutku sil i juz pedzi... to sa zaklocenia bo z nowymi bateriami nic takiego sie nie dzieje.. ja bym sprawdzil te baterie! naprawde to moze byc to!

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 2:56 pm 

Baterie swoją drogą, ale to są jakieś zakłucenia.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 3:17 pm 

tak tak ale ja zauwazylem jak baterie sie wyczerpuja tom lapie bardzieij zaklocenia.. niby mozna by powiedziec dlaczego ze ot nie ma nic wspolnego.. a jednak ma....

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 3:42 pm 

Porostu wymień baterie, to się wszystko wyjaśni :!: ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 3:59 pm 

ja mam podobnie:
Jak jezdze to czasami mi skreca w druga strone lub sam dodaje gazu kiedy chce wiec ja nie mam "stalego" momentu kiedy mi odbiornik glupieje.
Ale mam aparature Hi-Tec Agressor 2 i jak trzepne ja w jedno miejsce lub obroce gwaltownie reka (tak jakbym nalewal cos do szklanki) to wtedy mi sie to dzieje.
Lub jezeli mam wyciagnieta antene i dotkne nia reki a druga dlon trzymam blisko modelu :? ja mam TT-01 wiec podlaczylem odbiornik do regla.
Przez to na zawodach w Senovie polamalem bude jak cholercia bo byla prosta jechalem full gaz i naglemodel mi skrecil w prawo ( a ja sie przygotowywalem do skretu w lewo wiec jechalem po prawej stronie toru zaraz przy bandzie) model "wyszybowal na jakis 1 metr i spadl na "czolo" postawilo go bokiem do kierunku jazdy i jeszcze do mnie wjechali z calej predkosci :? bede musial oddac appe na serwis i kupic nowa bude :?

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 4:00 pm 

arturo napisał(a):
a jeszcze co do kwarców to częstotliwośc to 40,885 tylko że "band" w nadajniku 50 a odbiorniku 86??? Czy to ma znaczenie(zakłucenia)

Czy kwarc nadawczy ma częstotliwość taką samą jak odbiorczy 40.885MHz?
Bo właśnie mnie zastanowiło to "band" 50 i 86
Czy producentem kwarcy jest ta sama firma?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 4:49 pm 

Jakub no to miales niezla przygode ;d;d wymien jak najszybciej apke lub cos z nia zrob.. co do kwarcow ( mozecie mi powiedziec czy dobrze mowie ) jest tak ze jaks ie kupi danej czestotliwosci to orpocz tego w tej danejczestotliwoscie ciezko trafic na takike same kwarce.. czy to prawda? wiec moze on ma wlasnie z tej samej czestotliwoscie ale rozne kwarce? ale wtedy by nic w sumie nie lapalo ale odpowiedzcie mi bo wlasnie ja nie wiem czy dorbze r0ozumiem ;d

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 03, 2005 3:16 pm 

Kupiłem akumulatorki naładowałem je i włożylem do autka i jak sprawdzam w domu, czyli odszedłem z apką na 4-5 m jest oki nic nie szaleje a z tymi starymi bateriami szaleje!!! :wink: Czyli po prostu baterie padły. Jeszcze muszę sprawdzic w terenie jak pojade na tor pojeździc ,to się okaże definitywnie. :wink:
A co do kwarców to ja mam wlaśnie coś przekombinowane częstotliwośc jest ta sama ale właśnie ten "band" nie wiem czy to nie jest kanał jest różny w aucie i apce :?: (50 i 86)
Kupiłem mój model używany i dostałem najpierw 2 różne kwarce przez pomyłkę 40Mhz w aucie i 27Mhz w apce i dopiero potem gośc mi dosłał ten jeden odpowiedni, no i dziala ale nie jestem pewiem czy tak dokońca jak powinno.

Pozdrawiam

Co to jest "apka"? Trundo napisać całą nazwę? Potem jak będziesz czegoś szukać to nie znajdzie Ci "aparatury"(a z pewnością to będziesz wpisywać) tylko "apki" "akusy" itd. Piotrek

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona