Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 6:41 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 3:03 pm 

A ja na HPI Challenge nie będę jeździł bo czym wystartuje jak sava nie mam zamiaru kupywać i pakować w niego kasy. Zostają mi na szczęście eliminacje MP..

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 4:26 pm 

kolego Bartoszek - zaden organizator jeszcze w historii organizacji imprez nie stawial warunkow co do rozegrania oficjalnej konkurencji - tutaj widac ze zawody sa robione tylko i wylacznie dla zyskow ze sprzedazy HPI i inne marki sa dyskryminowane a ja sie nie bede temu spokojnie przygladal

Tak nawiasem to jestem zawodnikiem a nie organizatorem wiec nie do mnie nalezy organizacja imprez i propagowanie tego sportu

Sa powolane do tego instytucje u nas w kraju i od nich wymagamy koordynacji dzialan i wywiazywania sie z celow statutowych jakie sobie okreslili.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 6:09 pm 

Krzysiek masz absolutna racje, że w zawodach rangi MP nie ma takiej możliwości aby jedna klasa byla dyskryminowana a inna nie. Ale przyznasz mi także racje, że jak ktoś chce sobie zrobić zawody to wcale nie musi się stosować do regół panujących w MP.

Było by świetnie gdyby dało się wyżyć z tego hobby, ale niestety tak nie jest, zobacz czy jest chociaż jedna osoba/firma w kraju, która by zarabiała tylko na modelach ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 7:47 pm 

Krzysiek nie rozumiem Cie! Przeciez ja moge jutro oglosic zawody modeli DACE PREDATOR w Bziu Dolnym i je zorganizowac, a to juz moj problem chyba ze nikt w PL nie ma takiego modelu? To juz jest wylacznie sprawa HPI ze nie chce innych modeli, bo jak by to wygladalo jak by co chwile wygrywala GS TNX albo REVO. Na calym swiecie sa zawody przeznaczone tylko dla savow i niech maja!

A tak swoja droga niech ten kradziej co skroil wyniki zawodow niech je poda bo ja nie mam zielonego pojecia ktory bylem w finale!

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 7:56 pm 

nie pozostanie zawodnikom klasy IC-8T jak zrobic rownolegle zawody w innej miejscowosci bo juz tyle imprez bedzie w sezonie ze napewno sie beda nakladac :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 7:58 pm 

Krzysztof Trella napisał(a):
nie pozostanie zawodnikom klasy IC-8T jak zrobic rownolegle zawody w innej miejscowosci bo juz tyle imprez bedzie w sezonie ze napewno sie beda nakladac :)

No i masz problem rozwiazany chociaz ja bym wolal sie spotkac ze wszystkimi w jednym czasie. LOK i inne firmy nie wiem czy dojda kiedykolwiek do porozumienia!

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 9:55 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
...
Odpowiem Ci dlaczego tak jest.
W zeszłym roku model Serpenta wylosował zawodnik nie związany z tą marką i model został sprzedany...

...

Ostatnio edytowano Śr sie 03, 2005 8:36 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 10:05 pm 

Miała być ocena zawodów, więc powiem krótko - cieszy rosnąca z zawodów na zawody ilość zawodników, startujących w klasie IC-8 Monster Truck - są już 3 (słownie TRZY) grupy - ważne, że zawodnicy reprezentują wysoki poziom jak na tegoroczny debiut, a nie to, jakiej marki modelami startują.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 10:49 pm 
Administrator forum

Oficjalnie i przy wszytskich:

Krzysiek - OSTRZEŻENIE. Tytuł tematu jest jasny dla wszytskich. Po jaką jasna anielke wtrącać tutaj inne wątki ???

Co sie tyczy zawodów i klas stratujących w nich: czy to bedzie HPI czy X-RAY czy jakiekolwiek GP organizowane przez ludzi prywatnie - to ORGANIZATOR będzie miał prawo zapraszać na zawody dane klasy modeli czy sie to komus podoba czy nie.

PRZYKŁAD nr 1. GP Kłodzka - w klasie TOP-STOCK pojada modele tamiya wg. przepisów + modele HPI SPRINT 2 czy się to komus będzie podobać czy też nie. Nie pojedzie klasa E-10F.
PRZYKŁAD nr 2. Morava Cup w Czechach. Oficjalnie w openie jeździ się na silnikach 12 zwoi - tam 14 zwoi i jak sie komus nie podoba może nie stratować, a jak chce startowac a nie ma wirnika - kupuje na miejscu. Podobnie z kołami - wszyscy jeżdża na jednych rodzajach opon, wkładek i felg - nie masz, kupujesz na miejscu.

Po Twoich wypowiedizach w tym temacie widać że jeszcze nie dorośliśmy do prawdziwych zawodów i normalnej dyskusji, nawet na forum.
A przynajmniej co niektórzy nie dorośli.

Niniejszym ostrzegam że jest to ostania dyskusja w dziale dla zawodników gdzie będa tolerowane posty nie w temacie. Będą one USUWANE a pretensje o znikanie postów (takich postów) prosze mieć WYŁACZNIE do siebie jak nie będą pisane w temacie.

I ostrzegam: prosze wszelkie prywatne rzeczy załatwiać na PM lub e-mail.
Co sie zaś tyczy Darka Flisiaka (Festiwal Modelarstwa) - facet robi imprezę, fajna imprezę, planuje kolejne i zaraz pretensje że nie ma tam modeli IC-8. I to ma zachęcić do inwestowania w nagrody, poświęcenie swojego czasu na zorganizowanie imprezy?
Gdyby nie tacy ludzie jak Darek czy pasjonaci z Nowego Targu lub Piaseczna to bagusami jeździlibyście na trzech torach na krzyż i tyle. A tu jeszcze pretensje.

A i jeszcze jedno na koniec (możłiwe że sie naraże kilku osobom): KRZYKACZE zróbcie coś więcej oprócz szukania dziury w całym i krytykowania wszystkich wkoło.

I jeszcze jedno na koniec: na całym świecie firmy (filie firm w miastach) robia zawody dla JEDNEJ marki modelu, a zasada jest prosta: wszytsko to ma za zadanie zwiększenie sprzedaży modeli danej marki, a zawodnikom - profesjonalnym zawodnikom - nic do tego.

To na tyle z mojej strony.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 02, 2005 11:12 pm 

...
Ja sobie daję bana ponownie - tym razem na stałe - jak ktoś mnie wywoła do odpowiedzi, to tylko mailem proszę.
Co się tyczy imprez, to będą - i to bez względu na to, czy organizowane przez HPI, Serpenta, X-raya, czy inne firmy...

Ostatnio edytowano Śr sie 03, 2005 8:38 am przez Jacek Ochociński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 03, 2005 6:51 am 
Administrator forum

Jacek, kurcze blade,
Nie kasowałem twoich postów a co gorsza nawet nie znam treści tematu Mistrzostw Europy w Danii.

Nikt nie mówi o kasowaniu postów które są wygodne czy nie dla kogokolwiek. Zauważ że - aby był porządek na forum - dyskusje w danym wątku powinny być prowadzone na temat.

Co ma wspólnego ocena imprezy w murowanej goślinie z zawodami HPI Challange? Dlaczego nie mozna założyć osobnego wątku w na ten temat tylko trzeba wszytsko do jednego wora wkładać?

Na tym forum czy sie komuś podoba czy nie - JEST MIEJSCE DLA TEMATÓW NAWET NIEWYGODNYCH - ale w osobnych watkach a nie groch z kapustą w każdym temacie.

ps. Sprawa twojego tematy z ME w Danii jest wyjaśniana.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 03, 2005 7:38 am 

Przepraszam adminów, że dałem się wciągnąć w tą dyskusję. Szczerze mówiąc nie zauważyłem nawet, że toczy się w temacie niedotyczącym HPI Challenge. Wszystkich mających coś mądrego do zaproponowania w temacie imprez na Malince zapraszam do postu naszej imprezy. http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=9045

I żeby było jasne - ja z pewnością nie zrezygnuję z dyskusji a po twoim poście widzę Jacku ze miałeś dużo okazji, aby przerwać bezsensowną krucjatę Pana Treli, ale dochodzę do wniosku, że było ci to na rękę. Czyżbyś nie znał telefonu do mnie lub Pana Treli ???.
Jeśli metodą na załatwienie promocji Xreya i klasy IC 8 T jest wprowadzanie zamętu i wywieranie takich form nacisku to chyba komuś pomyliły się czasy, w których żyjemy. Zawsze jestem otwarty na propozycje i wielokrotnie dałem temu dowód. W związku z powyższym proszę wręcz abyś ustosunkował się do moich postów i potwierdził, co napisałem.
Co do klasy IC 8 T o współpracy rozmawialiśmy w Tarnowie na zawodach elektryków. Minęło wystarczająco dużo czasu a ja nie usłyszałem nic konkretnego od ciebie. Poczekam do końca tygodnia. W poniedziałek sprawa jest nieaktualna, bo i tak przedłużam już nadmiernie opublikowanie informatora.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 06, 2005 12:20 am 

Nareszcie znalazłem czas by zająć się fotkami. Dopisałem też punkty do nieoficjalnej klasyfikacji generalnej.

www.rcBziom.spec.pl

P.S. Jeśli kogoś źle podpisałem info proszę na PM.

Tytuł:
PostNapisane: So sie 06, 2005 9:54 am 

a mi na stronie wyświetla ostatnie fotki ze zgierza...nie ma z murowanej? co jest grane?

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3