Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 7:34 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 22, 2005 1:52 pm 
Zauważyłem że pojawił się jakiś przeciąg. a już myślałem że będzie wyścig żbrojeń. Dobrze że Marek czuwa.Panowie temat przyszłość sportu modelarskiego wymaga odpowidzialności i przemyśleń oraz uzgodnień z poszczególnymi Klubami oraz zawodnikami.Nawet najlepszy plan ale nie uzgodniny weżmiew w łeb.W dalszym ciągu będe podkreślał że LOK a konkretnie Centralna Komisja Modelarstwa posiada plan zamierzen.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 22, 2005 2:42 pm 

Postanowiłem już więcej nie zabierać głosu na forum. I zacząć działać . Dlatego był mój wczorajszy temat, który jednak w wyniku awarii serwera uległ wykasowaniu. Zaraz go powtórzę. Ale wobec tak optymistycznego postu p.Ciećwierza jednak coś napiszę. Szanowny p. Zbyszku - kto jest władny odtajnić dokument z planem działania. Bo ja jestem strasznie ciekawski i bardzo chciałbym go poznać. Tak samo jak i inne tajemnice "alkowy".
Tadeusz Żelazo

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 22, 2005 2:51 pm 
Administrator forum

Dołączę sie do prosby Tadeusza. Sam jestem cieka zamierzeń LOK-u odnosnie nowego sezonu - halowego i letniego

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 22, 2005 11:23 pm 

Ja też jestem ciekaw co do planów LOK na nowy sezon. Na podstawie kalendarza moja sekcja GCKiS Kobierzyce ustala budżet na sezon i plany startów w poszczególnych klasach. Popieram pomysł Tadeusza z zawodami jednodniowymi (przemęczeni mogą wracać następnego dnia) i w mniejszej ilości klas. Prawdą jest że klasy DTM dominują ale myślę że jeśli odpowiednio podejdziemy do sprawy to i w M18 sobie pojeździmy. Klasa mikro miała być tanią alternatywą ale tak nie jest. Sami napędziliśmy jej tempa kupując tuningi i inne... może gdybyśmy ustalili przepisy na bazie modeli podstawowych (znaczy tańszych) to więcej młodych zawodników zaczęłoby od tej klasy. A tu gonitwa za OPEN mikro może szybko jeździć pokazano w porównaniu ze spalinówką tylko za jaką kasę. Tyle moim zdaniem. Pozdrawiam.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 22, 2005 11:29 pm 

Witam, Panowie macie przynajmniej możliwość organizowania klubów, Sekscji itp. ... Płock duże miasto a jestem sam. Nie mam nawet możliwości zorganizowania Klubu bo nie ma chętnych. Ale cóż ..... hobby to hobby.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 23, 2005 7:25 am 

My w Lublinie też jesteśmy sami. I jakoś żyjemy. Najważniejsze to mieć cel i do niego dążyć. W "kupie"zawsze raźniej, ale solo też nie jest źle tyle tylko że ciężej. Pozdrawiam.Tadeuisz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: So lip 23, 2005 11:17 am 

To jest Hobby pasja. Ja mieszkam w Bielawie tj. ok 60 km od Kobierzyc, dojeżdżam na modelarnie dwa razy w tygodniu dostaję za to pieniądze ale większość idzie na paliwo chłopców na zawody zabieram swoim autem gmina dokłada do paliwa i czasem do noclegów ale reszta co do zorganizowania wyjazdu i zebrania chłopców po okolicznych wioskach gdzie mieszkają to moja sprawa i czas. Wcześniej jeździłem do Jelcza ok. 80km żeby potrenować i mieć kontakt z modelarstwem. Teraz na forum można po pisać wymienić spostrzeżenia umówić się na zawody itd. Myślę, że jest lepiej ale tylko trzeba na to trochę czasu i chęci. Pomysły Tadeusza Z. idą w kierunku rozwoju modelarstwa do poziomu europejskiego może później światowego. Zebyśmy mogli to sprawdzić trzeba jężdić (ścigać się)w klasach takich jak nasi sąsiedzi oni jakoś reprezentują poźiom zawsze wyższy bo ścigają się konkretnej klasie a trenują, bawią, jężdża w klasach mniej popularnych nie sklasyfikowanych na zawodach rangi Europejskiej dla popularyzowania modelarstwa i jak chcemy im dorównać to musimy sie najpierw na nich wzorować.

Pozdrwaiam fanów modelarstwa i zawodowców.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: So lip 23, 2005 6:45 pm 
Koledzy na tym Forum jestem gościnnie i nie chcę w tym temacie ( a przecież przedewszystkim chcecie Coś robić samodzielnie bez LOK-u) pisać co zrobiliśmy w 2005 a co planujemy w 2006r.Dla zawodników którzy nie mają możliwości należenia do Klubu będzie przedstawiona propozycja przynależności do KLUBU OGÓLNOPOLSKIEGO utworzonego przy Sekcji Modelarzy Samochodowych.Podkreślam że od Mistrzostw Polski będą obowiązywać licencje dla wszystkich zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 1:37 pm 

I to jest bardzo Cenna Inicjatywa .Kluby Ogólnopolskie .

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 25, 2005 3:22 pm 

Czy chodzi o to że tam gdzie nie ma klubów ,a jest kasa trzeba.....?
Na zebrania będzie się latać samolotem do Warszawy?Czarny garnitur,teczka z termosem,odznaka "związkowa"w klapie,gożdzik dla Pani Mani co parzy herbatę na zebraniu i nieustający kwit rozliczenia delegacji w kieszeni-nieżle.Centrum władzy już przerabialiśmy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 26, 2005 7:00 am 
Nie chodzi o kase ale oto że zawodnik który startuje w zawodach powinien przynależeć do Klubu żeby nie było tak że zmieniane są przepisy bez zapytania się o jego zdanie.To ze jest Forum to chwała Markowi ale to Nie powinno zastępować form organizacyjnych Sekcji.Dla wiadomości zawodników Posiedzenia Centralnej Komisji Modelarstwa LOK odbywają się dwa razy w roku a biorą w nich znani działacze w modelarstwie ozywiście z rozliczeniem kosztów dojazdu do Wa-wy.Proszę sobie wyobrażić że każdy by miał swój pomysł na zorganizowanie zawodów i chciał go przeprowadzić Ale jak to wprowadzić do realizacji.Dlatego potrzebne są Kluby.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4