Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 8:12 am

Autor
PostNapisane: N kwi 24, 2005 10:12 pm 

Witam
Właśnie dzisiaj miałem wątpliwą przyjemność spalić świecę w moim RS4 (była założona R5 czyli zimna zgodnie z oznaczeniem HPI nr części kat. 1504) i w związku z tym mam pytanie jaką świecę polecacie do silnika HPI T-15. Jeżdżę na paliwe RT 16%.

Sprawa pilna bo autko stoi i się kurzy :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 25, 2005 8:20 am 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
myślę że A3 będzie najlepsza

PostNapisane: Pn kwi 25, 2005 11:45 am 

Forrest napisał(a):
Witam
Właśnie dzisiaj miałem wątpliwą przyjemność spalić świecę w moim RS4 (była założona R5 czyli zimna zgodnie z oznaczeniem HPI nr części kat. 1504) i w związku z tym mam pytanie jaką świecę polecacie do silnika HPI T-15. Jeżdżę na paliwe RT 16%.

Sprawa pilna bo autko stoi i się kurzy :)

Novarossi , lub Mega 6

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 26, 2005 12:55 pm 

:)
Co wy z ta świeca A3 :( . Zobaczcie na japońską stronę os i zobacz jaką ona ma ciepłotę !!!! .Jest to najcieplejsza świeca OS .Ja ją w samolotach stosuję w zimę i silnik potrafi się porządnie rozgrzać. Oczywiście zapala się na niej bezproblemowo nawet przelany silnik ale wiosna , lato na paliwie 16% :( to silnik piszczy z gorąca .Wszystko ładnie jeździ ale ile pojeździ ??? Poza tym A3 jest słabej jakości i szybko pada po ostrym traktowaniu .Ja z OS sugeruję No.8 bardzo trwała i bezproblemowa , w swoim P-190 na takiej jeżdżę i odpala bez problemu nawet na paliwie 10% , dobra na ciepłe dni . Pyzatym wszystko zależy od ustawienia silnika , jak jest za ubogo to dobrze się wkręca ale temperatura taka że świeca zdycha :) szybko .Ja w swoim rs4 mam też oryginalną i po 10 zbiornikach nawet nie widać nagaru , drucik się błyszczy i żadnych problemów w jeździe .A co do A3 to os ją proponuje do wszystkiego bo na tej świecy nawet na bardzo słabym paliwie zapali i będzie chodził silnik ale wiem z latania że wszyscy stosują od razu A8 :) bo szkoda silnika .Co do RS4 to jeszcze nie zdjąłem paliwa na minimum jak powinno być tylko jeżdżę na lekko przelanym, tłok z cylindrem jest tak spasowany w tych silnikach że docieranie tu powinno być dłuższe .Po 10 zbiornikach jeszcze czuć znaczny opór po przekręcaniu przez kompresję .Więc poczekam jeszcze z parę jazd zanim zmienię na mocniejsze nitro .Teraz przy szybkiej jeździe bez budy , jak się zatrzymam to mogę dotknąć głowicy . Jak ślina na cylindrze  ( metoda polowa) chwile wyparowuje to do docierania temperatura jest Oki , nie dopuszczam żeby było jak na żelazku ssssss i nic .
Im większa temperatura stałej pracy tym szybciej silnik się zużyje jak ktoś ma drugi na półce  to nie ma problemu .

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 26, 2005 3:00 pm 

Lokalizacja: Białystok Auto: Carson Stormracer AMT: Alfa Romeo 156
U mnie A3 pociągnęła 3 min. A poszukać to nie łaska??
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... t=%A6wieca

http://www.rcpics.net/member/Pawlas
GG: 8450519