Co wy z ta świeca A3

. Zobaczcie na japońską stronę os i zobacz jaką ona ma ciepłotę !!!! .Jest to najcieplejsza świeca OS .Ja ją w samolotach stosuję w zimę i silnik potrafi się porządnie rozgrzać. Oczywiście zapala się na niej bezproblemowo nawet przelany silnik ale wiosna , lato na paliwie 16%

to silnik piszczy z gorąca .Wszystko ładnie jeździ ale ile pojeździ ??? Poza tym A3 jest słabej jakości i szybko pada po ostrym traktowaniu .Ja z OS sugeruję No.8 bardzo trwała i bezproblemowa , w swoim P-190 na takiej jeżdżę i odpala bez problemu nawet na paliwie 10% , dobra na ciepłe dni . Pyzatym wszystko zależy od ustawienia silnika , jak jest za ubogo to dobrze się wkręca ale temperatura taka że świeca zdycha

szybko .Ja w swoim rs4 mam też oryginalną i po 10 zbiornikach nawet nie widać nagaru , drucik się błyszczy i żadnych problemów w jeździe .A co do A3 to os ją proponuje do wszystkiego bo na tej świecy nawet na bardzo słabym paliwie zapali i będzie chodził silnik ale wiem z latania że wszyscy stosują od razu A8

bo szkoda silnika .Co do RS4 to jeszcze nie zdjąłem paliwa na minimum jak powinno być tylko jeżdżę na lekko przelanym, tłok z cylindrem jest tak spasowany w tych silnikach że docieranie tu powinno być dłuższe .Po 10 zbiornikach jeszcze czuć znaczny opór po przekręcaniu przez kompresję .Więc poczekam jeszcze z parę jazd zanim zmienię na mocniejsze nitro .Teraz przy szybkiej jeździe bez budy , jak się zatrzymam to mogę dotknąć głowicy . Jak ślina na cylindrze ( metoda polowa) chwile wyparowuje to do docierania temperatura jest Oki , nie dopuszczam żeby było jak na żelazku ssssss i nic .
Im większa temperatura stałej pracy tym szybciej silnik się zużyje jak ktoś ma drugi na półce to nie ma problemu .