Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 12:11 pm

Autor
PostNapisane: Wt sty 18, 2005 8:01 pm 

(bardzo prosiłbym o przyklejenie tego tematu!)
--------------------
Jak sam temat mówi, gadamy tu o rzeczach, które raczej nie pasują do R/C, a jednak te samochody je wykonały. Ja mam takie dwie:
AIRBUS?!
Jak ja dobrze pamiętam swój pierwszy model ... autobusik na pilota!
Oto, co się kiedyś z nim stało ...
Jeżdzę sobie po górkach (to było lato '00), obserwuję okolicę, patrzę, a tam mała hopa. Dobra dla mojego "jamniora", myślę. Więc próbuję najpierw dotrzeć silnik, następnie dopalam gumę i ... JAZZZZZZDA! Wybijam się z hopki, lecę, ale CO TO? (SZSZSZSZSZSZSZSZ!!!) Mocny wiatr zawiał, patrzę, a mój model wpadł w ... mały wir! Wyglądało to mniej więcej jak film "Twister" w wersji oszczędnościowej, tylko sobie wyobraźcie :lol:
DRAGSTER
To już jest świeża przygoda, gdy zdobyłem Savage'a 21. Z tą opowiastką wiążę się morał "Co za dużo to niezdrowo!". I to prawda! Otóż model był mocno podrasowany, wręcz za mocno! Więc to było tak ...
Z qmplem umówiłem się, że urządzę sobie draga z górki. Miałem 50% szans. Więc ... JAZZZZZZDA! Savi wyskoczył z kopyta i ... jechał do końca na tylnich kołach! Aby jeszcze dać popis, dodałem odrobinę gazu i mój samochód wykonał koziołka w tył i dachowanie. Ale buda została nienaruszona, bo wziąłem taką z KYOSHO LANDMAX 2. Ale i tak ucierpiał ... silniczek. Ale naprawa na 2 minutki to nic! Zrobiłem i wyszedłem znowu.
-------------------
A czy TOBIE zdarzyło się podobne coś? Jeśli tak, to napisz to tutaj!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 18, 2005 8:08 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
OK :D

tez mialem niedawno taką historie :)
zaczęło sie tak dostałem LST i probowalem czy wszystko działa dodawałem gazu skret hamulec .... (oczywiscie wszystko na zgaszonym silniku) i mysle sobie słaby ten hamulec więc podkręciłem go na maxa :D i to był mój błąd :D
W sobote jezdzilismy :) jade sobie LST na full gazie a raflee docierał swojego mugena i wjechał zaraz przedemnie wiec oczywiscie ja odruchowo wcisnąłem hamulec ... i to był błąd :D ... przeleciałem przez refleego (tzn. jego auto :D ) i zrobiłem z 10 koziąków i koniec zwrotnica urwana :) ale na szczęscie zieluch mi pomógł i wysłał mi juz częsc :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 18, 2005 8:30 pm 

ja sobie spokojnie jezdzilem(w przenosni oczywiscie)moim HPI RS4 3 i tu nagle pslizg zero sterownosci a predkosc duza i nagle zacza jechac w kierunku piaskowej skoczni dodalem gazu majac nadziej ze zmieni kierunek ale nic z tego wiechalmi na ta wyskocznie z max predkoscia wyskoczyl na jakies 1,5-2m przelecial troch i szczesliwym trapem wyladowal na 4 kola a przypominam ze to torowka

jeszcze jedna

jezdzilem sobie z kumplem zagapilem sie on przedemnie iechal ja w ostatniej chwil go zobaczylem skrecilem i w slupek od bramiki przywalilem ale piankowe zderzaki zrobily swoje

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 11:04 am 

a świstak siedzi ...bo sreberka były kradzione :) :) :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 12:52 pm 

A mi na zawodach zdarzył się niezły wypadek... zapalił mi się regiel. Doszczętnie spaliły się wszystkie tranzystory i po zdjęciu karoseri poszła tylko chmara dymu... :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 6:41 pm 

Fani PRAWDZIWYCH maszyn wiedzą, co się dzieje z hamulcami ceramicznymi przy mocnym hamowaniu.
Otóż oglądając takiego gościa na zawodach, co miał Porsche i (nierozłączne dla tej marki) hamulce ceramiczne. Ale zbyt dosłownie wziął słowo "ceramiczne", bo zrobił je z ... kafelków! :lol:
No, gościu pokonuje na ful hamulcu zakręt i ... najpierw hamulce się lekko przypiekły na krańcach, następnie zajęły się całe. Na domiar złego felgi są z łatwopalnego materiału, więc felgi się zjarały na maxa.
A ja sobie pomyślałem : Kto chce kanapkę z ceramiką i lexanem? Zapraszam!
Hahahaha :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 6:51 pm 

kubi napisał(a):
a świstak siedzi ...bo sreberka były kradzione :) :) :)

AAAAAleeee normalnie historia :? po co to wogle pisałeś?? :evil:
Może dlatego że nie wieżysz w wyskość na jaką wyskoczył model rcmani ale wiadomo przecież że nie zmierzył tego więc mógł zawsze się o troche pomylić :wink: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 20, 2005 12:56 pm 

heh to było odnośnie latającego autobusiku na pilota w trąbie powietrznej :P:P

ale sie uśmiałem :)