Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 5:29 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr mar 24, 2010 11:09 pm 

Idealne tylko że nie wiem jak złożyć taki model :/ jestem w tym totalnie zielony początkujący dopiero.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr mar 24, 2010 11:39 pm 

w zadnym wypadku nie pisalem o NiMH, to kompletnie nieoplacalne i za drogie, przeczytaj uwaznie mojego posta. a co do czasu to faktycznie, moglem sie pomylic- na zawodach pakiet 4500 trzyma jakies 10 minut, wiec myslalem ze w drifcie ok 20. pewnie Wyso wie lepiej ;)

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 2:37 pm 

Mam na sprzedaz aparature Acoms Technisport 2-kanalowa 27mhz , chce za nią 170zł (nadajnik + odbiornik) jak nowa.Jedyny mankament to urwana antenka odbiornika (jakieś 2cm).
Jak cos to gg 6527548

Moge Ci rowniez sprzedac model Ready to drift TT-01 wraz z pakietem lipo 5000mah.Idealny do driftu jak na początek.

Syn marnotrawny powrócił.

GG - 6527548

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 2:43 pm 

Od takich ogloszen jest dzial gielda albo pw nie zasmiecaj watku...

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 4:28 pm 

według mnie nie opłaca się kupować TT-01 tylko od razu coś lepszego ;)
Podwozie: http://allegro.pl/item970830501_schumac ... _xray.html
Silnik i regiel:
Regulator LRP AI Runner Reverse.- viewtopic.php?f=13&t=46434
+
np: Saturn 20t
Apka:http://allegro.pl/item965292058_traxxas_tq_27mhz_aparatura_2_kanalowa_odbiornik.html
Ładowarka:Turnigy Accucel 6 wyrwiesz za 150zł teraz nie mogę znaleźć oferty
Pakiet: na początek ni-mh albo LiFe
Jeśli nie jesteś czegoś pewien to wrzucaj tu linki i Ci pomożemy ;)
Pozdro

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 5:26 pm 

A dlaczego piszecie ze stalinówka szybko padnie przy drifcie ??? Kurcze strasznie mnie kręcą spalinowe właśnie :/ http://www.rcwroblik.pl/Model+spalinowy+Nitro+RS4+EVO+%2766+Mustang,57617686,031,i2.html taki modelik by nie był dobry ?? widziałem filmik na YouTube jak takim czymś chłopak latał bokami :)

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 6:25 pm 

Łukasz sorki , pomieszało mi się.

My ci tylko doradzamy , duża część początkujących napala się na spaliny w szczególności przez dźwięk.
Weź pod uwagę że spalina jest dosyć głośna i wybij sobie z głowy śmiganie po osiedlowych ulicach chyba ,że masz głuchych sąsiadów:P
Twoja sprawa co wybierzesz , weź pod uwagę że zawody w drifcie w Polsce rozgrywane są tylko w elektrykach.

Spalina w drifcie ma też kolejny minus , silnik spalinowy gdy wchodzi na wysokie obroty grzeje się , przy touringu dochodzą duże prędkości i jest dobrze chłodzony , w drifcie osiągasz max 20km/h więc silnik padnie po kilku litrach.

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 6:29 pm 

W drifcie silnik będzie ci się przegrzewać ;) A poza tym to silnik w tamtym modelu jest delikatnie mówiąc do bani :D

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 9:52 pm 

a pomożecie mi wybrać jakiegoś dobrego spaliniaka do 1200 zł góra 1300 zł najlepiej jak by był już złożony i tylko silnik do dotarcia. na pewno to nie będzie mój ostatnio model :) elektryka kupił bym później :) najlepiej jak by to był nowy model z jakiejś strony internetowej. Co do elektryka to przeraża mnie to że bym musiał kupić z 3 baterie żeby sobie pojeździć dłużej :( a przy nauce driftu baterie pewnie kończą się szybko :/

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 9:56 pm 

łukasz... skąd masz takie informacje że jest do bani?? miałeś go kiedyś??

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 10:21 pm 

Drogi Matek.

Jeśli chcesz model spalinowy klasy touring, to ten HPI RS4 jest całkiem dobry jak na początek.Mój kolega go ma już jakiś czas i sobie chwali.
Jednak jak już bylo powiedziane, spalina nie nadaje się absolutnie do driftu.

Pamiętam jak sam napaliłem się na spaliniaka.Kolega dał mi pojeździc i o mało nie złamałem mu nogi, także jeśli to Twój 1-szy model to naprawdę radzę uważac na siebie i na innych.
Osobiście jednak preferuję samochody elektryczne, mniej zachodu z nimi.Ładowanie aku nie jest wcale takie złe.Dziś po raz pierwszy po rocznej przerwie odpaliłem swojego DF-02 z pakietem Li-Po 5000mAh.Jeździłem 20 minut a model nadal śmigał na pełnej "rurze", także nie zrażaj się czasem jazdy i ładowania, bo elektrykiem zrobisz to samo co spaliną i jeszcze więcej.Porównaj koszty eksploatacji.Prawie wszystko jest na korzyśc elektryka.Odbiegłem troche od tematu xd.W każdym razie jak do driftu to elektryk (byle nie ten schumacher bo ja o niego tez walcze :D).Polecam ściągnąc z zagranicy HPI Sprint 2 Drift , koszt w granicach 300$.

GG - 6527548

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 10:29 pm 

Co do silnika G 3.0. Jeśli to jest ten sam co w MT2 to średnio by dawał radę. Z drugiej strony w on-roadzie nie trzeba aż tak dużo mocy więc może by i dał radę ale drift modelem spalinowym to według mnie i tak zły pomysł. Silnik się szybko będzie przegrzewać bo pracować będzie na wysokim przełożeniu i na bardzo wysokich obrotach ;)

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 10:33 pm 

Ludzie a czy nikt nie uwzględnil tego że na batri 4500mHa pojedzisz okolo 40 minut ,po taki czasie nawet mi się nudzi pozatym nie mysl że wlewasz paliwo i jezdziesz ,te silniki teba też konserwowac ,umieć ustawić ,oraz mieć o tym pojęcie.A na spalinie myślisz że więcej pojezdzisz 40 minut to gora i przerwa bo zatrzesz silnik potem 10 minut odpoczynku i dalej jazda,a elektryk ladoje się w 30 minut na accuell 6.I wydać 1300zl na model ktory i tak napewno będzie zjechany ja radzilbym kupic elektryka i nauczeć się na nim wszystkiego i kiedy będziesz mial wpelni opanowany zakres serwisu elektryka kupić spaline :wink:

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: Cz mar 25, 2010 10:42 pm 

Stacek napisał(a):
Ludzie a czy nikt nie uwzględnil tego że na batri 4500mHa pojedzisz okolo 40 minut ...

Wydaje mi się, żę ja to uwzględniłem :)

GG - 6527548

PostNapisane: Pt mar 26, 2010 7:19 am 

Jak możecie to dajcie jakieś linki z gotowymi modelami elektrycznymi ponieważ jestem zielony w tym temacie i chciał bym na początek mieć już złożony model i sobie po kolei analizować każdy z elementów :) Co powiecie na temat tej strony http://www.rcwroblik.pl/ ??? Godna polecenia czy mają kiepskie modele ?? I taki model był by ok ?? http://www.rcwroblik.pl/Model+elektryczny+TC4+,57615911,01,i2.html zależy mi na tym żeby był w miarę szybki i mocny :) Piszecie że pojeżdżę z 40 min nawet to wydaje mi się ok kupił bym druga baterie :) a ładowarkę lepszą tylko proszę o pomoc bo się nie znam kompletnie :/ i najlepiej linki jak byście podsyłali :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona