Witam, poczytalem sobie cos niecos:) co do mojej konstrukcji, bedzie to na ramia z profili aluminiowych i bedzie klejnoa specjalnym klejem do alu, pytasz o tryby...tu niestety jest porzebny rysunek techniczny i wzyta u slusarza/tokarza, ale planuje konstrukcje z minimalna liczba trybikow, daltego ze to auto terenowe i mam zamiar sie tym bawic tylko w terenie to tyl zrobie na"sztywno"(oska bez dyfra) a jako ze przod przenosi inne napiacia z racji tego ze sie skreca pomysle nad jakims prostym mechaniznem roznicowym, generalnie silnik bedzie umieszczony w srodku, kolo zebate ktore bedzie przenosic moc na wal napedowy-moc na przod i na tyl 50/50. zacznijmy od silnika...gdzie taki nabyc, czy silnika od modeli samolotow sie nadaja? i gdzie mozna kupic cos najtaniej, ok 2.0ccm, na moj gust powinno byc cos co imituje skrzynie biegow... aha, czy wystarczy mi dwuknalowe radio?(mam sanwa saber), pewnie pytan jeszcze bedzie mnogosc, nie denerwujcie sie, ale zalezy mi na tym modelu poniewaz toi juz na polce kilka lat jako ozdobka, dlatego ze jest tak wyeksploatowany ze wyrobily sie nawet bieznie kol zebatych i ich osadzenia...wiec bardzo. co mam juz...buda koncze malowac, amortyzatory, wachacze, uklad sterowania,serwo mechanizmy no i duzo zaciecia:) wszystko oczywiscie luzem:) kupic musze-silnik, jakas skrzynie biegow, cos do hamowania tym modelem...zbiorniczek na paliwo, nie wiem, jakis filtr, swiece do tego....nie wiem czego jeszcze taki model wymaga..mam nadzieje ze pomozecie i podrzucicie jakies pomysly co jeszcze mozna wbudowac, gdzie kupic itp.
btw. wyjasnie dlaczego takie zawziecie, na codzien jezdze w rajdach terenowych ale w skali 1:1, w zimie zazwyczaj pauzuje, w tym duzym aucie to tez strasznie duzo roboty jest..ale niesamowicie "naęci" mnie wybudowanie takiego modelu i czerpania przyjemnosci z szybkiej jazdy gdzies po wertepach
sie rozpisalem, za wszelka pomoc serdecznie dziekuje
Pozdrawiam