Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 10:37 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 08, 2004 4:04 pm 

Spokojnie, jeszcze raz przeczytaj i zrozumiesz.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 08, 2004 4:15 pm 

Aha ze sciemniam z liczba.No wiec chyba juz ten temat bylo poruszany i chyba nawet ADA$ albo FILONXXXL albo ktos tam inny swierdzil i sporo wiary na samym rcauto sie zglosilo co ma MT a trzeba jeszcze doliczyc tych co nie sa tutaj zarejestrowani.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 08, 2004 4:34 pm 
-=ADA$=-

bez obrazy Michale, ale czym sie zajmujesz? Osobiscie studiuje, duzo ludzi pracuje. Ale powiem na swoim przykladzie, zrobiliscie zawody MT, tak samo jak byly zawody buggy w warszawie i pojawily sie 3, nie zamierzam tluc sie 8 godzin pociagiem za 50 pln w jedna strone zeby przyjechac pojezdzic chwile i zostac zbesztanym za to ze sie w kogos wbije bo jezdzic nie umiem, a gdzie mam trenowac?? Dlatego nie mow ze malo kto na zawody przyjezdza, wlasnie zamierzam znow jechac do sacza, tylko po to zeby poogladac, moze jakies zdjecia zrobic. Mieszkasz w poznaniu, ile czasu potrzebujesz zeby dostac sie do murowanej na tor? to wyobraz sobie ze ja do poznania jade 8 godzin i stamtad jeszcze do murowanej musialbym sie dostac. Z calym szacunkiem ale wolalbym troche pocwiczyc zanim sie wbije na powazne zawody

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 08, 2004 5:26 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
bez obrazy Michale, ale czym sie zajmujesz? Osobiscie studiuje, duzo ludzi pracuje. Ale powiem na swoim przykladzie, zrobiliscie zawody MT, tak samo jak byly zawody buggy w warszawie i pojawily sie 3, nie zamierzam tluc sie 8 godzin pociagiem za 50 pln w jedna strone zeby przyjechac pojezdzic chwile i zostac zbesztanym za to ze sie w kogos wbije bo jezdzic nie umiem, a gdzie mam trenowac?? Dlatego nie mow ze malo kto na zawody przyjezdza, wlasnie zamierzam znow jechac do sacza, tylko po to zeby poogladac, moze jakies zdjecia zrobic. Mieszkasz w poznaniu, ile czasu potrzebujesz zeby dostac sie do murowanej na tor? to wyobraz sobie ze ja do poznania jade 8 godzin i stamtad jeszcze do murowanej musialbym sie dostac. Z calym szacunkiem ale wolalbym troche pocwiczyc zanim sie wbije na powazne zawody

Jeżeli chodzi o to, czym się zajmuje to kończę studia i pracuje w dużej firmie, ale myślę, że to nie jest akurat najważniejsze. Pamiętam czasy a było to około 7 lat temu, kiedy na zawodach Buggy startowało 30-40 zawodników w jednej klasie, ale wtedy ludzie podchodzili do tego w inny sposób, nie przyjeżdżały tam osoby, które miały tor pod nosem, takich osób było naprawdę mało. Praktycznie znaczna większość uczyła się tam jeździć i gwarantuję tobie, że na zawodach terenowych nikt nie będzie na Ciebie krzyczał, że nie umiesz jeździć, nie o to tu chodzi. Problem natomiast polega na takim rozumowaniu sprawy jak Ty przedstawiłeś "nie mam toru to nie jadę, bo nie umiem jeździć a zresztą byłbym tam chwile" Zawody są po to, aby podnosić swoje umiejętności i żeby je nabywać. Co do miejsca mojego zamieszkania mieszkam w Murowanej wpisałem Poznań, bo jest on bardziej znanym miejscem, ale poprawię to, aby nie było wątpliwości. Jednak, jeżeli chodzi o trenowanie to dawno mi minęły czasy, kiedy jeździłem samemu nie mam już z tego frajdy, dlatego też zacząłem jeździć na zawody, aby spotkać się z innymi zawodnikami i wspólnie z nimi spędzić dzień rywalizacji.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 08, 2004 8:31 pm 
-=ADA$=-

zle sie tez wyrazilem, nie chodzi nawet o to ze bylbym tam chwile, i ze musze jechac, tylko boje sie ze spowoduje wypadek, szczerze to dopoki nie rozwale cudzego modelu to przezyje, problem jak sie w kogos wpakuje, wtedy juz nie bedzie wesolo. Ale jak bede mial auto na chodzie to chetnie przejade sie na zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 08, 2004 10:45 pm 

klasa buggy umarla jekies 5 - 6 lat temy jak organizatorzy organizowali zawody BUGGY w piatek a modele torowe jezdzily w sobote i niedziele ( dawniej za jedne zawody odbywaly sie eliminacje BUGGY i TOROWYCH na jednych zawodach ) niewiele ludzi sobie moglo pozwolic na 3 dniowy wyjazd aby sobie pojezdzic modelami i duzo zaodnikow zrezygnowalo z klasy BUGGY. Ale jest to smieszne ze na mistrzostwach poski klasy buggy, gdzie startowalo moze 10 zawodnikow organizotor zapewnil tylko 3 eliminacje, na swiecie przy dwu dniowych zawodach odbywa sie 5 - 6 eliminacji gdzie startuje okolo 150 zawodników, a w polsce gdzie wystartowalo 10 zawodnikow BRAKLO CZASU :lol: jaka przyjemnos jest dla zawodnikia jechac okolo 400 kilometrow zeby sobie pojezdic modelem 20 minut. Jeszcze w polsce chyba NIGDY nie odbylo sie 5 eliminacji, zawsze 3 a powinno byc 5.

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 09, 2004 12:33 am 

Adaś kiedyś musi być ten pierwszy raz :twisted:
Fakt, że niektórym idzie adrenalina podczas wyścigu i niezłe wiązki lecą na podeście, ale to chyba wpływ podniecenia, a na pewno nikt nie będzie ci wypominał kraksy, do której dojdzie w ferworze walki!
Pamiętam kraksę z tarnowa, kiedy to model rafleegoi z powodu jakiejś drobnej usterki zatrzymał się na prostej startowej zaraz za zakrętem, niestety jeden z zawodników dość szybko i szeroko wyszedł z tego zakrętu wbijając się w tył yokomca Rafleego i urywając wahacz. Z tego co pamiętam nikt nikomu nie robił wyrzutów z tego powodu bo przecież nikt nie zrobił tego specjalnie i z premedytacją, na zawodach się to pewnie zdarza i każdy z uczestników się z tym liczy :wink: .

Co do odległości jakie trzeba pokonać żeby wziąć udział w zawodach to cosik wiem na ten temat, bo niestety musze drałować z poznania na południowe krańce naszego kraju jadąc po 5-7 godzin płacąc parę setek naszych polskich złotówek na paliwo noclegi i jedzenie żeby łącznie gdzieś przez kilkadziesiąt minut pojeździć swoim modelem . Naszczęście korzystam z uprzejmości swoich szefów i na te wyjazdy dostaje samochód z firmy bo niestety (oprócz tego w skali 1/10) własnego nie posiadam.

Zdenerwowanie Michała Karpińskiego rozumiem, bo wiele osób na forum narzeka ze brakuje zawodów, dla MT a kiedy takie się zorganizuje to już nikt tyłka nie rusza żeby w nich uczestniczyć, niestety panowie nikt nie przyjedzie zorganizować zawodów dla was pod waszym domem!!

Sam myślałem nad imprezą, jaką można było by zorganizować podczas targów motoryzacyjnych w poznaniu, odbywają się one w czerwcu i można pewnie było by je rozegrać pod gołym niebem lub w hali. Ale niestety w poznaniu brakuje osoby, która by się za taką organizację wzięła - a ja się na tym puki, co nie znam na tyle i trochę brak mi wolnego czasu

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 09, 2004 9:37 am 
-=ADA$=-

faktycznie, moze troche poszedlem na latwizne, ale mysle ze za rok juz uda mi sie wyjechac (w koncu) na zawody i w nich uczesniczyc, a pocwiczymy z bugim na boisku, kilka butelek za woda czy z piaskiem, i zawody off-road czyli 2 buggi, 2-3 monstery :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 09, 2004 2:36 pm 

Jakiego masz buggy :?:

PostNapisane: Pn wrz 20, 2004 12:17 pm 

Bugi napisał(a):
.....oprucz mnie i Adasia ma ktos jeszcze buggy 1/8 :?: bo chyba to tylko nas dwoch tu tylko jest :/

Pociesze cie Bugi
Ja mam rowniez buggy 1/8 wiec juz nas jest 3 osoby :lol:

Pozdrawiam

Bazooka

PostNapisane: Pn wrz 20, 2004 1:19 pm 

Bazooka napisał(a):

Pociesze cie Bugi

Pozdrawiam

Bazooka

jakie masz buggy , skad jestes ?

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 20, 2004 1:43 pm 
-=ADA$=-

wlasnie jaki?? to juz niedlugo pewnie bedzie o jeden wiecej :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 20, 2004 2:08 pm 

No moze jeden wiecej ale nie w Polsce ....

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 20, 2004 7:21 pm 

Kuba Stabiszewski napisał(a):
No moze jeden wiecej ale nie w Polsce ....

Kuba przypominasz mi troche ORMO za czasow komuny w Polsce :lol:

Udzielasz sie chyba za bardzo i uwazam ze nie powinienes sie wypowiadac w kwesti pytan nie zadawanych osobiscie do ciebie.
Pozwol wypowiedziec sie osoba do ktorych zadaje sie pytania.
Przyslowiowy "adwokat" nie jest mi potrzebny na forum by wypowiadal sie w moim imieniu. :!:

Bazooka

PostNapisane: Pn wrz 20, 2004 7:31 pm 

Bugi napisał(a):
Bazooka napisał(a):

Pociesze cie Bugi

Pozdrawiam

Bazooka

jakie masz buggy , skad jestes ?

Odpowiem wiec sama bez pomocy"adwokata" Kuby Stabiszewskiego

Ja mam stwor zwany Bazooka- generalnie to Kyosho (wszystkie czesci dokladnie jak z Kyosho tylko silnik inny)
A moj malzonek posiada Kyosho MP-7.5 KANAI 2 EDITION

No coz mnie jako plci "slabej" udzielilo sie nieco od malzonka :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona