Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 29, 2026 1:38 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 03, 2006 3:52 pm 

jestem ciekaw ale to to sprzęgło w wiertarce moje to chyba wymaga za duzych obciążeń chociarz ma też tryb wkręcanie śrubek może na nim sprzęgło łapie lepiej bo nic nie wkurza jak sie pakiet rozładuje (nie myslicie że błednie nazwałem wkrętarke wiertarka bo mówie cały czas o sieciówce)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 15, 2008 8:44 pm 

Stary temat jak świat, to go odkurzę,

Czy ktoś wie ile musi mieć obr/min rotostart, wkrętarka żeby odpalić silnik 4.6, albo inaczej... ile obrotów musi dostać silnik, żeby zaskoczył. mówię tu bez przełożeń przez backplate.

Tu jest dlaczego pytam, jeśli kogoś nie interesuje to tylko proszę o odpowiedz.

Mam Monster GT a tam jest pullstart wraz z możliwością odpalania przez roto, ale bezpośrednio na wałku. Ciężko znaleźć rotostart który kręci się w prawo bo nie ma tu przejścia przez backplate jak jest np w innych modelach. Oczywiście myślałem, żeby kupić roto start 2 i zamienić + z - ale że jestem szkolony w przekładaniach to z kilku powodów konstruktorzy jak wiedzą, że coś ma się kręcić dobrze w jedno stronę to nie do końca musi w drugą.
Znalazlem wkrętarki akumulatorowe z max obrotoami 1150obr/min bez obciążenia... czy to wystarczy??

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 16, 2008 12:03 am 

silnik jesli jest dobrze wyregulowany powinien zaskoczyc bez problemu, zreszta poprostu sprubuj, tylko nie krec dlugo na sile, silnik sie zaleje i wtedy moze sie uszkodzic .

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 16, 2008 8:38 am 

Właśnie z chęcią bym spróbował, ale nie mam jak z powodu braku takiej wkrętarki. Powoli mi pull start odmawia posłuszeństwa i obawiam się, że będę potrzebował jakiegoś rozrusznika.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 16, 2008 7:29 pm 

Heya.
Ja w miniony weekend zapaliłem swojego Savage wkrętarką no ale trwało to o wiele dłużej. Wkrętarka ma o wiele mniejsze obroty niz roto. Roto zpalam po kilku sekundach zinmy silnik a wkrętarką było kilka podejść. No i ma ona więcej siły więc nie widać czy silnik jest zalany bo poprostu nie stawia jej oporu.
Według mnie jednak lepszy roto.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 16, 2008 8:19 pm 

Niestety savage jest odpalany jeszcze przez przełożenie w backplate.

Rozchodzi się o ty czy bezpośrednie podłączenie wkrętarki do wału wystarczy, poza tym są wkrętarki dwu biegowe.

Bez biegów mają średnio 550 obr/min

2 biegowe mają 1 bieg 550obr/min 2 bieg 1150obr/min lub 1400 w zależności od modelu.

Np do silnika z Monster GT 8.0 nie ma przełożeń z roto, tak samo przy silniku SH .28 P8.

Ale skoro udało się odpalić na przełożeniu... to może się ogólnie udać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2