Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 6:43 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 12, 2008 10:06 am 

Powinieneś przetestować balanser ZANIM zaczniesz ładować LiPo/LiFe. Problem w tym, że nawet jeśli balanser jest rozjechany to na wyświetlaczu i tak masz piękne wskazania 4,20V na celę (dla LiPo) ale po sprawdzeniu jakie napięcie jest naprawdę może okazać się że rorzut będzie od 4,15 do 4,25. Cały problem w tym, że ładowarki pokazują 4,20 a nieświadomy użytkownik zastanawia się później dlaczego pakiety mu padają. Dlatego sprzedawca powinien przetestować ładowarkę zanim da ją klientowi. Są tacy którzy mimo upierdliwości procesu to robią :D Ale większość tego nie robi za to piszą slogany o poprawieniu jakości balansera itp. głupoty, a jakość balansera sprawdzają na wyświetlaczu ładowarki :(

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 12, 2008 10:13 am 

i to jest wlasnie Przemku bol tanich rzeczy - nie mam pewnosci , czy ta ladowarka w ogole nadaje sie do lipo, ale coz, zaryzykuje
kupowalem ja z mysla o nimfach , lipo/life to raczej bezie eksperyment w zwiazaku z bezszczotka ( chociaz i tak chyba zaladuje 8 cell rc hobby i tak sie to skonczy , troche sie boje lipoli )

jest jednak jeden plus - mam gwarancje , wiec jesli cos trafi ladowarke lub poakiet, bede walczyk. z jakim skutkiem - nie wiem, ale bede :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 12, 2008 11:43 am 

Jak raz spróbujesz LiPo czy LiFe to do NiMH nie wrócisz :) Wspomnisz moje słowa. A jeśli już chcesz NimH używać do mocnej bezszczotki to przede wszystkim porządnie je polutuj, nie używaj gotowych stick-pack-ów bo fabryczne zgrzewy dużych prądów nie wytrzymają.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 12, 2008 11:51 am 

pakiet jest szykoweany wlasnorecznie , wiec bedzie polutowany jak nalezy

a A123 i tak kupie, bo mnie ciagnie do takie 3s1p jak diabli
tylko jak ja to zamontuje w T1R :)

ps. a juz wiem :) o tak
http://farm3.static.flickr.com/2185/242 ... 1208685013

co prawda tu lipol, ale koncepcja dobra

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2