Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 5:26 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 19, 2004 1:05 pm 

Cze Czy mógłbyś mi wpyalić ten filmik co kręciłes dziś pod galerią??
Dzięki z góry

a
v
a 25% NiTrO :lol:
g
e

LT stage one acomplished

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt cze 25, 2004 12:35 am 

witam
filmik ok na plycie powinienem byc w sobote w sklepiku - nie na sto procent !?
bardzo po woli przerabiam terraka - dzis mam plyte podlogowa dorobiona ( taka jak w TNXsie ) teraz ja tylko wypolerowac i jeszcze dorabiam kolo zebate z brazu pewnie poniedzialek - wtorek bedzie gotowe ?
powiadomie jak go skoncze
zmeczenie praca daje sie we znaki
napewno go skoncze na sobote do torunia mam nadzieje ze nie bede sam tak jak w lodzi ( MT spalina )
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 12, 2004 11:07 pm 

no i mialem racje bylem ja z terrakiem Promian z ....... bez autka i kolega ktory zaczyna przygode z monsterami ( oba niesprawne ) ale naprawione juz . terra z 4,11 musze filmik wrzucic do kompa jest na co popatrzec TERAZ to MONSTER z niego jeszcze kiepsko u mnie ze skokami - zanurkowal dwa razy i kozilki-fikolki myslalem ze sie rozpadnie bo wykonal chyba z szesc koziolkow w rozne strony - karoserja popekana solidnie ale tylko to --- nic nie peklo - szok
zaliczylem trzy razy drzewo - dwa razy wygiete drazki kierownicze pozatym ok -- mocny skubaniec narka
PROMIAN co z toba - jak savage ?
PS padlo mi GG na chwile jestem milczek

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 13, 2004 6:05 pm 
-=ADA$=-

to niezle musi smigac, teraz z takim silnikiem to faktycznie to auto musialo odzyc

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 14, 2004 4:14 pm 

fakt smiga niezle - ale mozliwe ze savage sa w sumie lepsze ???!!! bo sa lzejsze - ale to zaleta i wada - moj kosi krzaczki nawet te wieksze ( bez przesady oczywiscie ) zeby szalec bezstresowo kupilem niekompletnego terraka teraz juz sie nie bede stresowal ze skrzynia poleci albo jakies przeguby , koncowki itp . mozna bylo np wprawdzie kupic np alu amorki itp ale stwierdzilem ze lepiej miec wszystkie czesci zamienne za cene nowych amorkow i opon - wtedy moge naprawic TC w pare minut a nie czekac na czesci 2 tygodnie ?! w sumie jeszcze nie widzialem savage w akcji w terenie ( tylko na filmach ) ale wiekszosc to szybka jazda i hopki bez ekstremalnych nierownosci ( chyba ze macie jakis link z takim filmem ) chcialem wrzucic film ale mamy klopoty internetem - popracuje nad tym -- narka

Tytuł:
PostNapisane: So lip 17, 2004 10:37 am 

Januszku (sic!) :)... Po prostu jeszcze malo widziales. Savaga to prawdziwy pozeracz nierownosci i zareczam, ze jak zobaczysz go w akcji to Ci zbieleje oczko :). Po niedzieli musimy sie spotkac i wyrownac te pieprzone stabilizatory w moim to sobie wreszcie wspolnie pojezdzimy, pasi?

Tytuł:
PostNapisane: N lip 18, 2004 10:27 pm 

witam podsumuje - nie patrzac na bledy ort - jest pozno itd - terra z FOT do skrzynki nabral JESZCZE wiekszej werwy ( mimo ze ja mial z silnikiem 4,11 ) widac szalona roznice - warto kosztem wsztecznego biegu - NAPRAWDE POLECAM wszystkim TERRAkom ( wsteczny bieg w terra dziala troche jak slizgajace sie sprzeglo ! ) . powracamy Promian do tematu - palenie swiec ktory miales poprzednio w tym silniku ! stosuje OS8 i zaczal teraz je spalac na paliwie 25% - doczytalem ze chyba jak zaczales jezdzic na 20% to skonczykl sie problem ?! niema znaczenia firma - swieca technics tez dobrze pali smiga tak samo na tych samych ustawieniach paliwa - ale mozliwe ze za uboga mieszanka - jeszcze popruboje z ustawieniem mieszanki moze to to ( otto ) gdyby nie to ( swiece ) to juz moglbym powiedziec jest bez zazutu ( tylko przy odpalaniu musze zawsze dac wiecej obrotow bo jak nie to gasnie od razu - czyli odpalam a autko "ucieka" pojezdze ze cztery kolka i moge zmniejszyc obroty - myslicie ze regolacja czy troszke zuzyty silnik - bo moc ma ok i gasnie tylko jak spali swiece albo za dlugo lezy do gory kolami - a lezy czesto ale nie dlugo ) pozdrawiam licze na przyjazne porady ( przeczytalem wczesniejsze posty ale .............. moze cos nowego ) jesli sam do czegos dojde to tez to opisze pozdro-wienia

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 20, 2004 3:46 pm 

Witam
janusz tez mam terraka i juz jakis czas zastanawiam sie nad przeróbką skrzyni z użyciem FOC.Czy na zwykłym silniku tez bedzie róznica w zrywności autka????
Powiedz mi gdzie to kupiles, ile kosztuje, i gdzie sie to zakłada.
Mysle ze bylbym zdecydowany na ta przeróbke tymbardziej ze mam skrzynie zapasową.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 20, 2004 6:57 pm 

witam co do FOC to sprowadzilem przez ZIGGIYiego z USA 180 zeta to kosztuje ( banalna sprawa - podkladka z plastiku i metalowa blokada kola zebatego wstecznego biegu ) ale NAPRAWDE widac roznice ( to poco przeplacac kup Dosie - mala dygresja , bez sensu zreszta ) podobno tez na zwyklym silniku - OSOBISCIE uwazam ze wsteczny ma tylko sens przy trzykanalowym nadajniku - wsteczny w chamulcu to pomylka - pozatym MOC " PLYWA " bez FOC efekt jest taki jakby przy podjezdzaniu pod gorke wciskac lekko sprzeglo ( w prawdziwym samochodzie ) traci sie przyspieszenie i stala moc . terrak sie zupelnie zmienil polecam . co do czesci - moge to dorobic ale zobacze czy sie oplaca - moze wyjdzie taniej . a wymiana trwa w sumie z 30 minut . a zaklada sie na os skrzynki na ktorej jest chamulec dodatkowo rosnie sila chamowania a jego sila rozklada sie na dwa kola zebate ( bezpieczniej dla skrzyni ) .pozdrawiam PS mam nadal klopoty z internetem - moj nr 602265092 w razie czegos

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 21, 2004 1:39 pm 

Jesli chodzi o silnik, ktory ode mnie kupiles to faktycznie na poczatku mialem z nim pewne problemy. Otoz palil on swieczki i zdarzalo sie, ze robil to co chwila. Jezdzilem wtedy na swiecach Model Technics i paliwie 25%. Zmienilem swieczki na os-max i problem ustapil. Na dodatek warto zwrocic uwage jak zostala wyregulowana mieszanka. Jesli silnik jest zbyt goracy to swieczki moga szybko ulegac uszkodzeniom... Kiedy sie spotkamy??? Moje autko juz w 90% jest gotowe.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 25, 2004 11:44 pm 

witam taka mala chwilka po przerwie duzo pracy i roboty przy monsterku wymienilem podkladki pod glowica na wyzsze i nowe ( wykonane z blachy drukarskiej - alu 0,3 mm ) swieca technic , paliwo wymienilem z 25 na 20 - wymienilem baterje w odbiorniku ( wstyd sie przyznac ale przez to swirowaly mu niskie obroty - drgania serwa gazu przy skrecaniu kolami ! ) ale teraz duzo lepiej sie sprawuje silnik odpala lepiej i nie gasnie na wolnych ( przedtem musialem mocno podkrecac obroty przy rozruchu - zoralem lozyska w tylnym dyferku - przy wejsciu walu napedowego KONIECZNA OSLONA PODWOZIA !!!! bo szaleje w sypkim piachu i poprostu fontanny non stop na tylny dyferek + uszczelnic go musze bo deczko piasku w srodku ( moze poradzicie czym ?! ) ale na szczescie mam drugiego terraka wiec szybka wymiana i dalej jazda . karoserja w oplakanym stanie - czeste wywroteczki . ogolnie to szaleniec . zamowilem tlumik taki jak w savage SS w kolorku fiolecik - bedzie lepiej ??? chodzil silnik ???

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 26, 2004 2:36 pm 
-=ADA$=-

na pewno bedzie zauwazalna roznica, jak ja przeszedlem z seryjnego wydechu widac bylo troche roznicy

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 26, 2004 8:38 pm 

To mogles juz zaszalec i kupic tlumik THS Racing... Nie jest tani ale gwarantuje, ze wrazenia z jazdy minimum podwojone...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2004 4:41 pm 
-=ADA$=-

645 jest super, mam go od chyba roku albo wiecej i macha kolami jak chce, w txt tez

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona