Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 5:28 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 3:40 pm 
-=ADA$=-

powodzenia a darmowy cad jest prawie niemozliwy, poszukam ( mam na drugim komputerze) taki darmowy programik typu cad. A jeszcze nie jezdzilem nie mam elektroniki i troche brak kasy, a tam seryjnie wchodzi jeden pakiet, ale mozna dwa wsadzic.
A co to sa za amory?? Asso?? A inna sprawa ze o ile wiem lepsze efekty daja amory zamocowane tak jak w geco, a nie na zawiasach

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So cze 12, 2004 6:40 pm 

No prosze. Widze, ze juz mamy na forum dwoch (januszc i Kuba) zapalencow co sami z niczego stworza cos :).

Kuba Jaki jest szacunkowy koszt stworzenia przez Ciebie tego modelu? Czy mozna jakos pomoc z materialami? Czym planujesz zasilac swoj model (chodzi mi o silnik).

powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 5:34 am 

promian, strorzyc cos z niczego to tylko Bog potrafi :mrgreen:
Ja niestety musialem kupic caly kit z ktorego dopiero robie lepszego trucka. Jak narazie z TowerHobbies zamowilem:
kit Super Clodbustera - 209$
pojemnik na baterie AE - 5.80$
koncowki do zawieszenie od tmaxxa - 6.80$
dwa komplety uchwytow na servo od AE - 4.80$
Na ebay, komplet lozysk za 20$.
W sklepie z materialami metalowymi kupilem:
dwa prety aluminiowe 6mmx1m i metr kontownika aluminiowego za 6$
blache aluminiowa za 7$
drobne akcesoria (sroby, podkaldki, nakretki) za jakies 5$
W domu mialem komplet amortyzatorow AE od tmaxxa (na TH, 8 sztuk kosztuje 60$). Po moim Monster Pirate zostala mi jedna karoseria, nie jest za piekna ale na poczatek wystarczy, pozniej kupie moze Forda Bronco od HPI albo Wranglera.
Silniki narazie wykorzystem te co przyszly z truckiem, jak sie zuzyja to wymienie je na dwa Kyosho Magnetic Mayhem (40$ za obydwa).
Z orginalnego Clodbustera wykorzstuje sie kola z oponami, osie i przekladnie, silniki i troche drobnych akcesorii.
Do tego wszystkiego dochodzi elektronika. Radio mam, jest to 3 kanalowy JR XR3, bede mogl miec niezalezny skret przednich i tylnych kol. Do tego potrzebuje dwa mocne serwa (powyzej 100 oz.) - z innego modelu wykorzystam narazie Hiteca HS-5925MG. Na koniec pozostaje regulator obrotow, najprawdopodobniej bedzie to Super Rooster.
Jak ktos chce, to niech liczy ile to wszystko kosztuje.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 7:51 pm 

Sorki ale nie czytalem calego tego tematu i nie wiem czy o tym juz mowiliscie czy nie ale widzieliscie XTM X-Factor :?: Co prawda do sapalina ale tez cos w stylu rock clawlera. http://www.hobbypeople.net/gallery/145642.asp

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 8:21 pm 

X-Factor ma bardzo dobre osie zeby zrobic elektrycznego rockcrawlera. Naped spalinowy nie srawdza sie w tych zastosowaniach.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 10:34 pm 

Kuba napisał(a):
X-Factor ma bardzo dobre osie zeby zrobic elektrycznego rockcrawlera. Naped spalinowy nie srawdza sie w tych zastosowaniach.

ale samo autko prezentuje sie znakomicie i mysle, ze w teren bedzie niezastapiony.

Kuba - skad jestes??

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 11:10 pm 

Z daleka :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 11:21 pm 

oj nie sadze, ze tylko z daleka. Mysle, ze z bliska tez nie jest zle.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 11:47 pm 

Chodzilo mi o to skad jestem, mieszkam w Chicago.
Tutaj jest ciekawy artykol na temat konwersji tego trucka na prawdziwego crawlera:
http://www.rccrawler.com/article4.html

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 9:01 am 

Kuba napisał(a):
Tutaj jest ciekawy artykol na temat konwersji tego trucka na prawdziwego crawlera:

aha :). To ladnie sie zrozumielismy. Ja o modelu a Ty o miejscu zamieszkania :).

Super artykul. Dzieki za link. Ja skoncze project o nazwie "Ultimate Savage" to wezme sie za crowlera oraz ze e-maxxa. Zastanawiam sie czy w Polsce bedzie wziecie na ekstremalne pojazdy spalinowego 1:8 w cenie 10,000 - 14,000 PLN. Jak zloze do konca swoj model to go wystawie na probe na allegro. Moze sie znajdzie jakis kupiec? Do tej pory udawalo mi sie przez allegro sprzedac wszystko wiec moze i tym razem go sprzedam. Oczywiscie zrobie to tylko jako test i jesli bedzie zainteresowanie to zloze kazdy model na kazde zamowienie. Planuje miec Crowlera, E-Maxxa i Savaga w swojej kolekcji MT. I jeszcze ten spalinowy crowler co zapodales linka jest dosc ciekawy wiec moze i cos takiego.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 10:29 am 
-=ADA$=-

w tym samym miejscu jest artykul o ktory mowilem. A calkiem niezle to wyglada, a masz juz y-harness na 4WS ?? tak sie zlozylo ze z modelem dostalem, gdybym mial elektronike to pewnie bym juz mial 4WS, a obecnie pracuje nad nowym mocowaniem serwa :D
A pozatym o ile wiem to z tymi plastikowymi mocowaniami jest problem taki ze sie slizgaja czasami, ale mozna temu zaradzic wkladajac tasme dwustronna pod nie. Powodzenia, pochwal sie zdjeciami jak beda!!

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 12:00 pm 

Nie bede uzywal Y harnes, servo z tylu podlacze do trzeciego kanalu w radiu, bedzie sterowane oddzielnym przyciskiem. Dzieki temu bede mial mozliwosc wyboru miedzu 2WS, 4WS oraz skretem kol w przeciwnych kierunkach dla zmniejszenia promienia zakretu i skretem kol w tym samym kierunku, do jazdy bokiem.
Te plastikowe uchwyty trzymaja sie dosyc ciasno i dwustronna tasma juz tam niewejdzie, jesli bedzie jakis problem to podloze kawaek cienkiej gumy z rekawiczek lub jakiegos balona.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 3:17 pm 

promian napisał(a):
Kuba napisał(a):

aha :). To ladnie sie zrozumielismy. Ja o modelu a Ty o miejscu zamieszkania :).

Super artykul. Dzieki za link. Ja skoncze project o nazwie "Ultimate Savage" to wezme sie za crowlera oraz ze e-maxxa. Zastanawiam sie czy w Polsce bedzie wziecie na ekstremalne pojazdy spalinowego 1:8 w cenie 10,000 - 14,000 PLN. Jak zloze do konca swoj model to go wystawie na probe na allegro. Moze sie znajdzie jakis kupiec? Do tej pory udawalo mi sie przez allegro sprzedac wszystko wiec moze i tym razem go sprzedam. Oczywiscie zrobie to tylko jako test i jesli bedzie zainteresowanie to zloze kazdy model na kazde zamowienie. Planuje miec Crowlera, E-Maxxa i Savaga w swojej kolekcji MT. I jeszcze ten spalinowy crowler co zapodales linka jest dosc ciekawy wiec moze i cos takiego.

Promian czy ty nie masz co robić ? Żeby kupować sobie dwa nastepne trucki żeby sprawdzić który będzie lepiej zasuwał po skałach :)

A druga sprawa to taka że ostatnio wpadłem na genialny pomysł całkowicie niezależnego podwozia czyli że każde koło będzie sie podnosić bez oddziaływania na drugie ael musze to z kimś obgadać czy w ogóle da sie tak zrobić

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 3:44 pm 

A możecie mi skopiować ten artykuł bo niemogę otworzyć tej strony....... :?

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 15, 2004 8:12 am 

kanon45 napisał(a):
A możecie mi skopiować ten artykuł bo niemogę otworzyć tej strony....... :?

tylko na priv jesli juz.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona