Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 3:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: N cze 17, 2007 8:37 pm 

A wiec... :D
SUPER ZAWODY!!
Tor czysciutki, juz od piatku!!
Organizacja super.
Nie bede sie rozpisywal tylko dam oceny od 1-6 :)

Organizacja 6
Sorty po WSZYSTKICH rundach eliminacyjnych 6 !!
Komentarz 4+
Nagrody 5
Puchary 5
Dyplomy 5-
Tor (czystosc) 6
Wyniki ... hmm sadzac ze niedzielne braki nie byly przyczyna Marka to i tak 5

Ogolem podsumuje tak: Najlepsze zaawody na jakich bylem :)

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 1:26 am 

No skomentuje to tal:

ZAWODY NA 5+

-tor czysty
-nagrody ok
-pogoda bardzo dobra (choć w sobotę troszke postraszyło)

p.s. gratuluje organizatorowi za wspaniale zorganizowaną imprezę

pozdrawiam

SPRZEDAM!!!!
viewtopic.php?f=13&t=66930

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 9:46 am 

Zawody super, organizacja wzorowa.
Nic dodać nic ujać.

Czekamy na następne :D

tel 791 339 669

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 10:17 am 

Ogromne brawa należą się Markowi,który walcząc z różnymi trudnościami,przygotował zawody od strony logistycznej(mycie toru,malowanie,układanie i.t.p.)na medal,a potem jako aplikant sędziowski pod opieką doświadczonego sędziego wspaniale poprowadził zawody.Sprawne przestrzeganie czasu,prawidłowe komentarze (bez głupich uwag),szybkie drukowanie(nowość na zawodach -sorty po kolejnych eliminacjach)wyników.
Atrakcji dodał również fakt przybycia zawodników z Niemiec.Finał w IC-8 chyba po raz pierwszy był fascynujący i do końca dostarczał adrenaliny nie tylko zawodnikom,ale i kibicom.Oby więcej takich wizyt i to w innych klasach.

Ps.Szczególne podziękowania od braci modelarskiej,należą się żonie Marka,Asi za "wypożyczenie" nam męża...na czas przygotowań i przebiegu zawodów :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 11:26 am 

Dołączająć się do wszystkiego, o czym napisał Leszek i będąc sam pełen podziwu dla sprawności organizacyjnej Marka przytoczę tylko wypowiedź Rene i Martina (2 zaproszonych zawodników niemieckich) nt. szybkości rozgrywania zawodów w sobotę, cyt.: "13 grup od 12.00 to Mistrzostwo Świata" - Marku, w tej konkurencji bezapelacyjnie prowadzisz stawkę :)

Adam Różycki

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 1:15 pm 

W sobotę,od godz.12 odbyły się po 4 eliminacje w 3 klasach elektrycznych i po 3 eliminacje w 3 klasach spalinowych (na starym AMB 20 z programem darmowym,a nie Dos-em).

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 1:56 pm 

Witam,
zawody jak zwykle udane. Brawa dla Marka i wszystkich kolegów, ktorzy mu pomagali, za przygotowanie toru i samej imprezy. Szkoda, że nie udało się zorganizować "kiełbasek". Jest to jeden z najważniejszych punktów integracyjnych zawodów w Kłodzku. Ale może na GP Kłodzka się uda.

Mam jednak dwie małe uwagi.
1. Zabrakło rozpoczęcia zawodów. Było trochę czasu z rana i można było wszystkich zebrać i powiedzieć po co się spotkaliśmy, o co walczymy, wymienić organizatorów, współorganizatorów, sponsorów itp. Uważa, że ten element zawodów jest bardzo ważny, a zauważyłem ostatnio tendencję do zaniechania otwierania oficjalnie zawodów.
2. Nie wiem na jakiej zasadzie załatwiane były nagrody, ale uważam, że powinni otrzymać je wszyscy, którzy zajęli miejsca na podjum, a nie tylko wybrane klasy. W przeciwnym razie wprowadza to niezdrową atmosferę wśród zawodników.

Podsumowując, mam nadzieję, że kolejne zawody będą jeszcze lepsze.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 1:57 pm 

Andrzej Trella napisał(a):
2. Nie wiem na jakiej zasadzie załatwiane były nagrody, ale uważam, że powinni otrzymać je wszyscy, którzy zajęli miejsca na podjum, a nie tylko wybrane klasy. W przeciwnym razie wprowadza to niezdrową atmosferę wśród zawodników.

Pomijajac juz klasy to w kategoriach wiekowych tylko mlodzicy dostali...

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 3:48 pm 

Tor był rzeczywiście super czysty - po biegu jedynym brudem jaki się osadzał na modelu były okruchy opon. Żadnego pyłu, piachu, nie mówiąc już o kamykach w zębatkach i pasku zębatym.

Szkoda tylko, że tak równy tor jest tylko jeden w Polsce - niektórzy początkujący zawodnicy, którzy już nieco opanowali ustawienia modelu na "typowe" polskie tory, które są w istocie asfaltowymi torami off-road, lub raczej torami "rally", nie potrafili ustawić na takie "kosmiczne" warunki swoich modeli..... :oops:

Minusem wg mnie była mała ilość grzybków, a i te, które na torze się znajdowały, niezbyt ograniczały jazdę - np. na zejściu z głównej prostej, grzybki stały ok. 1 - 1,5 metra od wewnętrznej krawędzi toru, zamiast na samej krawędzi, dzięki czemu może i mniej modeli latało w powietrzu, ale tor jazdy powinien być ograniczany przez coś więcej niż jedynie linie wymalowane farbą.

Również dołączam do gratulacji za sprawną organizację, dzięki której udało się w sobotę, mimo późnego rozpoczęcia zawodów, rozegrać aż 4 eliminacje w elektrykach oraz do sprawnego i UPORZĄDKOWANEGO wywieszania wyników - jest to coś, do czego już przywykliśmy na zawodach mikro, "obsługiwanych" przez Marka, jednak nie jest to nadal standardem na wszystkich, polskich zawodach.

Podsumowując - już nie mogę się doczekać na GP Kłodzka w sierpniu!

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 5:11 pm 

Andrzej Trella napisał(a):
...
Mam jednak dwie małe uwagi.
1....

Nagrody otrzymały grupy wiekowe młodzików-chyba bez sensu jest nagradzać symbolicznymi gadżetami "starych"wyjadaczy :D :D

Tytuł: :)
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 5:22 pm 

Dziekuje Panie Marku za fajna impreze

Jak dla mnie wszystko na 5
Jedyne minusy choc malutkie opisali wcześniej koledzy:
grill, grzybki, itp. malo istotne sprawy

...owszem tor najrówniejszy na jakim śmigałem ale niestety pod wzgledem przyczepnosci spada na ostatnie miejsce...

Na szczescie byli koledzy i troche doradzili w sprawach ustawian oraz
pomagali w uzupelnianiu brakow w czesciach
za co bardzo dziekuje:
Kubie Lipińskiemu, Andrzejowi Trelli, Lechowi Peplińskiemu, Arturowi Dzierzeckiemu
Dzieki za namiot firmie Defenateam

Wielkie dzieki za koncowke finalu IC8 w ktorej koledzy pokazali wspaniala jazde jak i wielka kulture na torze co zaowocowalo fantastycznym show
Takiej walki i zachowania nie widzialem na zadnych zawodach:)
Mam nadzieje ze koledzy z Niemiec zagoszcza u nas na dobre:)

Pomimo braku zadowalajacego wyniku zawody zaliczam do najlepszych na jakich bylem

Stad tez na 100% pojawie sie na GP w sierpniu

Jeszcze raz dzikuje Panie Marku

Pozdrawiam
Piotr Łękarski

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 6:38 pm 
Administrator forum

Zaremba Lesław napisał(a):
Ps.Szczególne podziękowania od braci modelarskiej,należą się żonie Marka,Asi za "wypożyczenie" nam męża...na czas przygotowań i przebiegu zawodów :lol: :lol:

Leszek! Asia mówi, że nie ma za co? A własciwie jesteś jej winien za wypożyczenie 15,2 zł za dzień. Co daje ogoółem kwotę 45,60 zł minus rabat 0,60 zł. Do zapłaty 45,- złotych.
A jak się rozliczysz z modelarską bracią to już twoja broszka!

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 18, 2007 7:39 pm 

Zawody mega!!!
Mimo kiepskiego początku meteorologicznego udało się przeprowadzić tyle eliminacji. Brawo Marek!!!
Nad plusami nie ma się co rozwodzić, tych jest mnóstwo.

Co do przyczepności, to uważam, że wszyscy mają taką samą i nie można jej zaliczać na minus.

Co do minusów:

Jak napisał Andrzej- grilik przy torze, przydałby się.

Na koniec trochę smutna sprawa. Podaję link do posta, w którym ją rozwinąłem jako osobny temat:
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... 677#193677

Chodzi o "budę" P. Matukina. Gdy złożyłem protest, że jest niedozwolona P. Matukin najpierw próbował zastraszyć organizatora, potem sędziów (mnie raczej nie- odbieram na innych falach). Nie pomogły uwagi Andrzeja Trelli (trener Kadry), który potwierdził moje przypuszczenia. P. Matukin nie wiedząc co robić zasłonił się tym, że wysokość modelu mierzymy "bramką" gdyż wiedział, że jej nie ma (w przepisach też nie ma napisane jak mierzymy wysokość), potem stwierdził, że prawie wszyscy mają niedozwolone budy, zaczął udowadniać, że skoro w przepisach (które sam tworzył) napisane jest o klasie Touring Car i tak samo jest na stronie gdzie kupił budę to on ma rację itp itd. Generalnie wprowadził tak niemiłą atmosferę, że dla świętego spokoju podarłem protest.
Żałosna parada winnego chwytającego się czego popadnie.
Niestety P. Matukin wygrał. Stworzył przepisy, których nie musi respektować, są tak skonstruowane, że dają pole do bezkarnych nadużyć.

Kolejne niestety, gdyż niedopuszczenie do rozpatrzenia protestu kosztowało mnie utratę miejsca w finale A.

Ostatnio edytowano Wt cze 19, 2007 1:19 pm przez Michał Woszczek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 19, 2007 9:01 am 

Michał są ludzie dla których ambicja,godność i zachowanie Fair-Play są tak obce jak widok własnych pośladków...
Myślę,że każdy godny zawodnik po ocenie nadwozia przez Andrzeja Trellę i próbie Twojego protestu powiedział by przepraszam i dał Tobie ,uczciwemu szansę na pudło.Dość istotną jest, kolejny raz wypływająca kwestia,że ten który tworzy przepisy sam ich nie respektuje,a może nie rozumie...

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 19, 2007 11:27 am 

Chcialbym wyjaśnić inną kwestię która jest poruszana na nieoficjalnym forum LOK-u do której jest link na oficjalnej stronie :lol:
Sprawa dotyczy poziomu sędziowania i sytuacji która miala miejsce w finale IC-10.
Prowadzilem final z przewagą okolo 6 okrążeń nad drugim zawodnikiem, okolo 24 minuty finalu zaistniala sytuacja kolizyjna w której uczestniczyly 3 modele. Zostalem uderzony i zepchnięty na wjazd do tankowania i moja jazda się zakończyla. W/g przepisów model który mnie uderzyl powinien zostać zdyskwalifikowany z wyścigu ale sędzia nie uczynil tego ale o tym póżniej. Nie zlożylem protestu pomimo namawiania mnie do tego , uważam że jest to tylko i wylącznie moja decyzja i mojego postrzegania sprawy pod względem etycznym i sportowym. Nie mam żadnego żalu do zawodnika który to zrobil i dzięki takiemu zajściu wygral final, tymbardziej że jest moim przyjacielem i nie zrobil tego umyślnie.
Co do decyzji sędziego to także nie mam zastrzeżeń. W mojej ocenie sytuacja nie byla na tyle jasna żeby zdejmować zawodnika z wyścigu bo uczestniczyl jeszcze jeden model w kolizji i nie do końca wiadomo kto pierwszy uderzyl kogo a póżniej w mój model. Niepodważalnym faktem jest to że to ja mialem prawo pierwszeństwa ale.... również i ja moglem odpuścić sobie ten manewr i wykonać go w bardziej sprzyjających warunkach.
Uważam decyzję sędziego za sluszną tym samym gratuluję wygranej Grzesiowi Nóżce, cieszę się razem z nim, może przelamal swoją ostatnio zlą passę.
Zawody oceniam bardzo wysoko pod wieloma względami, bardzo dobrym pomyslem bylo zadaszenie przez Leszka Zarembę podestu .
Jeżeli ktoś narzeka na przyczepność to byla ona mala glównie w klasie IC-10 , proponuję zacząć dokonywać zmian i co drugie zawody bieg finalowy tej klasy puszczać po finale IC-8 Sport. Tak żeby bylo sprawiedliwie i każdy mial okazję pośmigać na dobrze ,,nagumowanym,, torze.Problem
braku toalety i malej gastronomii myślę że uda się Markowi rozwiązać.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona