Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 12:03 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 09, 2007 12:07 am 

Sławek Siw. napisał(a):
...
Wszystko jasne...

Teoria spisku dziala jasne to szara siec, uklad. Nie zamierzam kontynuowac tej dyskusji bo szkoda czasu, z mojej storny EOT.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So cze 09, 2007 9:27 pm 

Tomasz Ostrowski napisał(a):
Sławek Siw. napisał(a):
Już wyjaśniam,

1. pojechalem w drugiej eliminacji po wodzie po to aby zakfalifikować się do ćwierć lub pół - finałów.

2. pojechalem w drugiej eliminacji po wodzie po to aby sprawdzić i wyeliminować słabe punkty modelu przed poważniejszą walką.

W niedzielę byłem juz przygotowany.

Pozdro.

znaczy zamontowałeś filtr odcedzający wodę?
bo w niedziele też lało
skoro w sobotę wykrzaczyłeś sie po półtorej minuty jazdy po wodzie to w niedziele po wodzie przejechał byś 30?

Jak już wczesniej wspominałem,

Bagusy mają trochę inną konstrukcję i problem polega na tym, że
koło zamachowe i zębatka odbierająca zasysając wodę z kałuży robi
pod karoserią niezłe spustoszenie...

Odpowiadając na pytanie, nie filtr odcedzający wodę ale odpowienie zabezpieczenie filtru oraz zabezpieczenie przeciw chlapaniu woda pod karoserią.

Np. Darek Stefanowicz miał ciekawe rozwiązanie profesjonalngo filtru z usłonami przeciew deszczowymi.

Tak w niedzielę przejechałbym 30 min. tym modelem - chyba, że ktoś by mi w tym przeszkodził - inaczej...

Pozdrawiam.

MODELCARS

Ostatnio edytowano So cze 09, 2007 9:34 pm przez Sławek Siw., łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So cze 09, 2007 9:32 pm 

Jan Kornaszewski napisał(a):
Sławek Siw. napisał(a):
...
Wszystko jasne...

Teoria spisku dziala jasne to szara siec, uklad. Nie zamierzam kontynuowac tej dyskusji bo szkoda czasu, z mojej storny EOT.

Oki.
Do następnych zawodów.
EOT

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: So cze 09, 2007 9:44 pm 

Sławek Siw. napisał(a):
Tak w niedzielę przejechałbym 30 min. tym modelem - chyba, że ktoś by mi w tym przeszkodził - inaczej...

Pozdrawiam.

wiesz, pogdybać można, czemu nie. To samo ja mogę powiedzieć, że gdybym w drugiej eliminacji nie posłuchał sędziowego okrzyku "koniec wyścigu" i pojechał jeszcze 5s kończac kółko to bym wygrał całe zawody, a tak miałem 9 kółek z czasem 4:58 i musiałem sie poprawiać w trzeciej eliminacji

był wniosek zawodników, sędzia rozptrzył go pozytywnia i koniec gadki

nie zapłaciłem półtorza tysiąca za silnik, żeby go zalać w kałuży
jak będę zarabiał tyle co zarabiam, ale w euro to nie będzie problemu.

z mojej strony także EOT

Tytuł:
PostNapisane: N cze 10, 2007 6:20 pm 

A podobno Off-road nie dla Teletubisiów...

Ps.W swojej kolekcji,którą sprzedaliśmy ,mieliśmy specjalny filtr na wodę,bo jak profesjonalnie to profesjonalnie...

Tytuł:
PostNapisane: N cze 10, 2007 9:03 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):

klik klik :D

Tytuł:
PostNapisane: N cze 10, 2007 9:56 pm 

Oj za duzo filozofow w tym modelarstwie... za duzo

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 11, 2007 9:47 am 

No i już wiadomo czemu Zaremba nie startuje w off-road

Ps.W swojej kolekcji,którą sprzedaliśmy ,mieliśmy specjalny filtr na wodę,bo jak profesjonalnie to profesjonalnie...
A klaser był na te całą kolekcję ? Nie ma to jak skończyć zanim się zaczeło :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 11, 2007 11:36 am 

Maciej Bartoszek napisał(a):
Sławek Siw. napisał(a):
Jeszcze jedno do Zawodników, którzy podpisali petycję w NT,

Nadmieniam, że jest to jest rywalizacja off-road, więc jak ktoś wymięka
i ma słabo zabezpieczoną elektronikę, silnik lub nie umie tego zrobić, niech po prostu się zastanowi i przeniesie się do klas on-road,
chociaż tam bywa też różnie....

Tak OFF-ROAD to jest rzeczywiście dla super twardzieli :D a nie dla jakiś lam podpisujących petycje. Jeżeli chcesz OFF-ROAD to weź sobie kup jakiegoś "jeep'a" i wystartuj w rajdzie.

Sławek Siw. napisał(a):
http://www.efraeuros.com/news.php?&id=71

Z tego co wiem to klasy MT Standard, MT Open i Truggy nie są klasami efry.

Sławek Siw. napisał(a):
Jeżeli zawodnik nie radzi sobie z Łożyskami, Serwami, Odbiornikiem, Silnikiem, układem hamulcowym, Układem Paliwowym w trudnych warunkach atmosferycznych, niech sobie na prawdę da spokój z off-road
i nie obniża średniej krajowej lub UE, bo w efekcie porównania
zawodników startujacych na zawodach ME zaczniemy odbiegać znacząco.

off-road to off-road

Ta a teletubisie to teletubisie, jeździmy bo lubimy a nie jeździmy po to żeby leczyć jakieś chore ambicje lub spełniać się na torze bo w normalnym życiu nie wychodzi. Guzik mnie obochodzi jaki to poziom prezentujemy i jak to wpływa na obnizanie średniej krajowej. BTW można było jeździć, czemu klasa efrowska IC-8 Buggy nie jeździła ? Czyżby brakło umiejętności, fachowości, wiedzy i niewiadomo czego jeszcze ? A elektryki ? Tam też można wszystko pozabezpieczać i to też klasa efrowska przecierz. Wracając jeszcze do ME to iluż to my tam zawodników mamy ? Biedni przez nasze poczynania poziom stracą ? :)

Maciek My tez jezdzimy bo lubimy nikt nas na sile nie ciągnie 400 km na zawody . Natomiast jak sam napisales klasy Monster i Truggy nie sa efroskimi wiec scigacie sie o przyslowiową pietruszke
My walczymy o kwalifikacje do ME (najlepsi -jeszcze nie wiadomo ilu w przyszłym roku na nie pojedzie ) a te sa rozgrywane w kazdych warunkach pogodowych
Petycja uniemozliwila nam zdobycia doswiadczenie jazdy w takich warunkach (zabezpieczenia elektroniki ,silnika ,doboru opon ) ktore moze okazac sie bardzo potrzebne na zawodach zgranicznych rangi ME wole załatwic silnik jadac 400km na zawody niz np 1400 .

Gdyby Moster byla klasa efroską napewno inny był by ton Twojej wypowiedzi
Jeśli guzik Cie to interesowalo trzeba bylo pozwolic na rozegranie zawodow do konca kto by chcial jezdzic to by jezdził kto nie byłby widzem
Ale tak jak napisał Sławek w wynikach jest pies pogrzebany
POzdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 11, 2007 12:50 pm 

Witam popieram wypowiedż Mojego przedmówcy.Nie jest do przyjęcia żeby na zawodaćh sportowych był urządzany sejmik i nawet nie jesteście zapoznani z regulaminem zawodów.Liga Obrony jest zobowiązana do przeprowadzania zawodów na podstawie przepisów EFR-Y.Napisaliście pismo ogodz 9 30 na siłe staraliście przeforsować Wasze postanowienie że nie chcecie startować bo są kałuże na torze bo padał deszcz w nocy.Odelegowany przedstawicie zawodników próbuje wziąć mni na krzyk ze zawodnicy nie będą startować w tym czasie strażacy oraz członkowie klubu z Nowegfo Targu kończą porządkowanie toru żeby był gotowy do treningu na godz 10 00 .W czasie tego gardłowania obrażono mnie osobiście przez zawodnika który w eliminacjach sobotnich zajmował pierwsze miejsce.
Szanowni zawodnicy organizatorzy o godz 10 00 przekazali prawo podjęcia decyzji jako JURY zawodów sędziemu głownemu.W tym czasie zawodnik z Łodzi kolega Jacek Ochociński właśnie modelem Buggi IC-8 jeżdził po torze bez większych problemów .

Koledzy wyobrażcie sobie odwrotną sytuację że przyjeżdzacie na tor a koledzy z klubu Nowego Targu olewają Was i podejmują wiecowanie czekając że ktoś uprzątnie tor to może będą dalej zawody.
W tej sytuacji że naruszone zostały zasady sportowe z całą uwagą będe obserwował wasze zachowania i jednocześnie Koledzy przemyślcie sobie czy jest Wam po drodze z LOK-iem czy raczej ze sportami ekstremalnymi.
Za kilka miesięcy będzie trzeba podjąć decyzję My jako Polski Związek będziemy odpowiedzialni za przygotowanie reprezentacji Kraju i na to będą środki finansowe i nie do pomyślenia jest powtórzenie zachowania z Nowego Targu. Podpisał sekretarz CKM LOk Zbigniew Ciećwierz

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 11, 2007 1:35 pm 

No i już wiadomo czemu Zaremba nie startuje w off-road

A klaser był na te całą kolekcję ? Nie ma to jak skończyć zanim się zaczeło :D

Filip strartował w zeszłym roku,był 4 na mistrzostwach Polski,pierwszy na GP Murowanej Gośliny i kilka razy na pudle na eliminacjach.
Niestety Off-road nie ma nic wspólnego z umiejętnością jazdy,tam się liczy zadyma.On-road jest dla tych co chcą nauczyć się jazdy,a nie bijatyki i tam jesteśmy...ale IC-5 czeka na konkretne zawody. :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 11, 2007 2:20 pm 

Paweł Lipinski napisał(a):
Maciek My tez jezdzimy bo lubimy nikt nas na sile nie ciągnie 400 km na zawody . Natomiast jak sam napisales klasy Monster i Truggy nie sa efroskimi wiec scigacie sie o przyslowiową pietruszke
My walczymy o kwalifikacje do ME (najlepsi -jeszcze nie wiadomo ilu w przyszłym roku na nie pojedzie ) a te sa rozgrywane w kazdych warunkach pogodowych
Petycja uniemozliwila nam zdobycia doswiadczenie jazdy w takich warunkach (zabezpieczenia elektroniki ,silnika ,doboru opon ) ktore moze okazac sie bardzo potrzebne na zawodach zgranicznych rangi ME wole załatwic silnik jadac 400km na zawody niz np 1400 .

Gdyby Moster byla klasa efroską napewno inny był by ton Twojej wypowiedzi
Jeśli guzik Cie to interesowalo trzeba bylo pozwolic na rozegranie zawodow do konca kto by chcial jezdzic to by jezdził kto nie byłby widzem
Ale tak jak napisał Sławek w wynikach jest pies pogrzebany
POzdrawiam

Paweł masz 99.9% racji w tym co napisałeś, ten 0.1% odnosi się do "Ale tak jak napisał Sławek w wynikach jest pies pogrzebany". Zdawałem sobie sprawe, że będą takie insynuacje no i "masz babo placek". Nie ma sensu już, żebym się z tym sprzeczał bo obojętne jest co napisze to i tak każdy będzie miał swoje zdanie w tym temacie a tak naprawde nie interesuje mnie cudza opinia odnośnie tego zagadnienia.

Przyznaje się do tego, że nie popatrzyłem na temat z tego punktu jaki Ty przedstawiłeś. Myślę jednak, że warto by było zobaczyć kto z waszej klasy efrowskiej był za podpisaniem petycji. Nie rozumiem, także dlaczego nie wyraziliście chęci, jako klasa IC-8 T, aby startować w tych warunkach, tak samo jak klasy elektryczne (efrowskie) stwierdziły, że nie pojadą w takich warunkach. Obowiązują nas zupełnie inne zasady gry i nie powinniśmy być wrzucani do jednego wora. Koledzy z MT udowodnili, że jesteśmy najbardziej zgraną klasą, która w obrębie grupy potrafi podjąc konkretne decyzje. W bagusach każdy za siebie mówi, myślę że jak byśmy podczas zawodów spokojnie porozmawiali to finał sprawy byłby dla wszystkich satysfakcjonujący.

Reasumując: zamierzeniem naszego działania było ochronienie sprzetu (bo nie jest przeznaczony do wodowań ;) ) oraz ochrona serwisantów. Niestety nie znamy treści ubezpieczenia którym ponoć jeśmy objęci tak więc działanie po omacku za bardzo nam nie odpowiada.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 11, 2007 2:27 pm 

Filip strartował w zeszłym roku,był 4 na mistrzostwach Polski,pierwszy na GP Murowanej Gośliny i kilka razy na pudle na eliminacjach.
NO I ? Pomnik mamy budować ?

Niestety Off-road nie ma nic wspólnego z umiejętnością jazdy,tam się liczy zadyma.On-road jest dla tych co chcą nauczyć się jazdy,a nie bijatyki i tam jesteśmy...ale IC-5 czeka na konkretne zawody. :D
No tak w off-road same sieroty jeżdzą. Jak dobrze wiedzieć, że są w tym kraju autorytety na które można się powoływać. Panie Zaremba, Pan coś tam w torówkach by popisał o technice zawracania, bo wie Pan tutaj nikt Pana nie zrozumie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 11, 2007 2:54 pm 

Maciek sam sie bije w piers bo podpisałem owa petycje , gdy przyjechałem i zobaczyłem akwarium zamiast toru .
Moja pozycja po eliminacjach była zadowalajaca (92 punkty w ciagu 5 min ) -przyznaje poszedłem na łatwizne
Natomiast po dzielnej akcji strazakow i chlopakow z NT byłem gotowy jechac i nastepnym razem tak jak mowisz zbiore cala klase IC8 T do kupy i podejmiemy decyzje (bo kiedys takie zachowanie moze sie zemscic na Nas w najmniej oczekiwanym momencie )
Pozdrawiam

PS Leszek nie zgodze sie z Tobą przy prawie 40 zawodnikach podczas eliminacji pierwsza 10 to juz kierowcy z duzymi umiejetnosciami
do finalu słabeusze nie wchodza

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 11, 2007 9:50 pm 

Przyznaje się do tego, że nie popatrzyłem na temat z tego punktu jaki Ty przedstawiłeś. Myślę jednak, że warto by było zobaczyć kto z waszej klasy efrowskiej był za podpisaniem petycji. Nie rozumiem, także dlaczego nie wyraziliście chęci, jako klasa IC-8 T, aby startować w tych warunkach, tak samo jak klasy elektryczne (efrowskie) stwierdziły, że nie pojadą w takich warunkach. Obowiązują nas zupełnie inne zasady gry i nie powinniśmy być wrzucani do jednego wora. Koledzy z MT udowodnili, że jesteśmy najbardziej zgraną klasą, która w obrębie grupy potrafi podjąc konkretne decyzje. W bagusach każdy za siebie mówi, myślę że jak byśmy podczas zawodów spokojnie porozmawiali to finał sprawy byłby dla wszystkich satysfakcjonujący.

Reasumując: zamierzeniem naszego działania było ochronienie sprzetu (bo nie jest przeznaczony do wodowań ;) ) oraz ochrona serwisantów. Niestety nie znamy treści ubezpieczenia którym ponoć jeśmy objęci tak więc działanie po omacku za bardzo nam nie odpowiada.

I tutaj właśnie dochodzimy do konsensusu.
Kiedy tor był gotowy, temat rozbił sie o serwis - o czym wcześniej pisałem
Jeżeli Chłopaki od MT zadecydują sobie, że nie jeżdżą, ok - ich sprawa,
ale niech nie blokują innych klas, w końcu tak naprawdę
na torze wspólny między nami jest tylko serwis ( poza torem jest trochę inaczej :D ).

Serwis lepszy czy gorszy zawsze się znajdzie.

To juz chyba wiemy jak na przyszłość mamy postepować.

MODELCARS

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona