Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 4:25 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 1:34 pm 

Leszku nie znam nazwiska tego sedziego
Ale jest na jednym ze zdjec ktore zrobiłem (w domu zrzuce z aparatu i dam na serwer )
A co do protestow chyba wiesz co powiedzial mi w zeszlym roku sedzia w Murowanej ( nie wiem nie widzialem zdarzenia - nie moge byc obiektywny ) tym razem pewnie byloby to samo -nie wiem nie slyszalem
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 1:53 pm 

Paweł Lipinski napisał(a):
Leszku nie znam nazwiska tego sedziego
Ale jest na jednym ze zdjec ktore zrobiłem (w domu zrzuce z aparatu i dam na serwer )
A co do protestow chyba wiesz co powiedzial mi w zeszlym roku sedzia w Murowanej ( nie wiem nie widzialem zdarzenia - nie moge byc obiektywny ) tym razem pewnie byloby to samo -nie wiem nie slyszalem
Pozdrawiam

Witam,

Ciekawe co by zrobil ten sedzia gdyby ci mechanicy z modelami w reku stali na torze zamiast obok toru. Pewnie musialby bieg zatrzymac. Moze tak trzeba bylo zrobic.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 2:04 pm 

Paweł Lipinski napisał(a):
... nie wiem nie widzialem zdarzenia - nie moge byc obiektywny ...

Tak to fakt,że niektórym sędziom łatwiej przychodzi subiektywna ocena sytuacji...ale jeśli będzie się to akceptować to będzie byle jak...

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 3:44 pm 

Tak się składa że staliśmy na torze :D a modele obok nas jechały.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 4:05 pm 

Marcin Bassara napisał(a):
Tak się składa że staliśmy na torze :D a modele obok nas jechały.

:shock: No to rzeczywiscie sedzia mial to w d...

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 4:23 pm 

Co do startu 1/4 Bagusów grupy A to paranoja... Paweł Lipiński próbował cos zdziałac, ale tak jak napisał, sędzia miał go w głębokim powazaniu. Przez to koledzy nieweszli nawet do 1/2 bo model ich były w rękach serwisantów którzy próbowali cos zdziałac by start odbył się odnowa. Kilka osób z podestu darło sie, ze jest cos nie tak, mechanicy stojący przy podeście równierz wydzierali sie i nic...

Dośc narzekania, teraz dobre opinie :P

Pierwszego dnia wszystko przebiegło mega sprawnie, mimo tak kosmicznej liczby zawodników :shock: W Szprotawie tak dobrze nie szło, a było o połowe mniej narodu. Tor pierwszego dnia miodzio, zero kamulców, dziur ( tych wielkich ) hopki nieduze, ale zdradliwe o czym sie przekonało wiele osób. Na depozyt aparatur nienarzekałem, bo byłem metr od nich z całym swoim majdanem, wiec no problem dla mnie - ale rozumiem innych, apka zostawiona bez nadzoru moze gdzies zaginąc..

Drugi dzien nie nalezał do najlepszych.. ale to tylko przyczyny techniczne, atmosfera jak była swietna taka pozostała. Na torze zrobiły sie koleiny, dziury, zaczał wyłaźic goły BETON który zjadał opony w mgnieniu oka.. Na prostej centralnie na środku zrobiła sie dziura która spowalniała model. Co do zakrętu na nasypie, przydały by sie jakies bariery które zatrzymają nawet benzyniaki, bo raz zdarzyło mnie sie wypasc i czekałem cos koło 20s zeby model wrócił na tor... musiałem zacząc gazowac ostro by ktoś zwrócił uwage ze moj model lezy za barierą... Co do serwisu w 1/2 buggy B to tez kaszana... 3 osoby na krzyz... i to jeszcze takie które nie starały sie jaknajpręzniej postawic modelu na 4 łapy..

No i te osoby które startowały pierwszy raz... Przez czerwonego bagusa ( chyba carson ) straciłem Finał.. Jechałem na prawie pełnym gwizdku i nagle zachciało mu sie skręcic w moja strone.. na tym sie skończył mój udział w zawodach...

Tomasz Ostrowski napisał(a):
zawody raczej udane, raczej bo w myśl zasady, że szewc bez butów chodzi to mnie elektrykowi dwa razy zabrakło prądu
i w finale zamiast jechać szukałem akumulatora do start boxa

wielkie podziekowanie dla kolegi który użyczył akumulatora, w ferworze walki nie zapytałem nawet kto to i nie zdążyłem podziekować

To jo, niema za co dziękowac trzeba sobie pomagac :D

Mimo kilku duzych nieporozumien i tak uwazam te zawody za bardzo udane, brawa i pokłony dla organizatorów :!:

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 6:29 pm 

Jarek Poniatowski napisał(a):
Co do serwisu w 1/2 buggy B to tez kaszana... 3 osoby na krzyz... i to jeszcze takie które nie starały sie jaknajpręzniej postawic modelu na 4 łapy..

Półfinał IC-8t jak mówisz serwisu wcaLle nie było.
A tu wyniki po eliminacjach IC-8T:
http://img525.imageshack.us/my.php?imag ... 049kn0.jpg
Finał IC-8T:
http://img520.imageshack.us/my.php?imag ... 051xy7.jpg

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 7:04 pm 

Jedyne co mnie przeszkadzalo to brak numerkow na modelach co przelozylo sie na pomylki sedziego przy wskazywaniu poszczegolnych modeli, w finale o tyle pogorszylo to sprawe, ze Artur mial niesprawny model, a sedzia przez glosnik podal ze to moj model :)), coz zjazd do boksu i kilka sekund straty.

Przeprosiny naleza sie Arkowi, Arku PRZEPRASZAM. Napewno bedziesz wiedzial za co, nie zrobilem tego umyslnie.

Podziekowania dla Pana Jacka O. za baaardzo sympatyczny gest. Dziekuje.

Podziekowania naleza sie osobie z teamu rcworld z pomaranczowa buda (chyba hyper7) za blokowanie w 1/2 finaluA ic8t zadownika ktorych po 1. jest z tego samego teamu, po 2. byl przed Toba. Tak wiec DZIEKI.

ps. podziekowania i przeprosiny dla reszty osob ktorych nie wymienilem :))

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 7:21 pm 

Maciej Pożycki napisał(a):

Podziekowania naleza sie osobie z teamu rcworld z pomaranczowa buda (chyba hyper7) za blokowanie w 1/2 finaluA ic8t zadownika ktorych po 1. jest z tego samego teamu, po 2. byl przed Toba. Tak wiec DZIEKI.

Oczobijny pomarańczowy H7Tq nalezał do Wojtka to raz, a dwa ze on jechał razem zemną w 1/2 finału B, także chyba to nie ta osoba skrzętnie Ci pomagała powoli jechac :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 7:22 pm 

Zawody były niesamowicie udane! Było miło, sympatycznie i w kolezenskiej atmosferze. Tor bardzo dobrze zrobiony. Dużo opon wkopanych w ziemie, które zapobiegały wypadaniu modeli, których kierowcy nad nimi nie panowali. Jan Matukin to jak zwykle klasa sama dla siebie. Pogoda dopisala, hotel fajny, z wyniku jestem zadowolony.

Co do feralnego sedziego startowego. Gdy zwrocilismy mu uwage z kolega, ze powinien nie dopuscic do statu to zacza na nas krzyczec ze nikt nic nie wie, ze nikt nie czyta przepisow i ze jestesmy niemadrzy. Brak kultury i bardzo niemile zachowanie. Pozatym dostalem czarna flage nieslusznie.

Ale na szczczescie nie udalo sie zniszczyc mojego dobrego humoru.

Zawody pokazaly, ze benzyny nie powinny wogole jezdzic w zawodach MP. Są niebezpieczne, jedna oponę rozdarło na strzepy trafiajac kilku zawodnikow, szczescie ze nikt powaznie nie ucierpial.

Ostatnio edytowano Wt maja 22, 2007 11:14 am przez Jakub Mazur, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 7:27 pm 

Oczobijny pomarańczowy H7Tq nalezał do Wojtka to raz, a dwa ze on jechał razem zemną w 1/2 finału B, także chyba to nie ta osoba skrzętnie Ci pomagała powoli jechac :lol:

Jareczku jechales w A a nie w B :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 7:30 pm 

Mateusz Jezierski napisał(a):

Jareczku jechales w A a nie w B :D

Kurka, ja sam juz nie wiem :D wiem ze jechałem w grupie która startowała po grupie pierwszej bagusów :P I tam była rzeźnia.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 7:33 pm 

Nie startowalem akurat w tych eli ale bylem jako widz i moge powiedziec ze organizacja z zewnatrz byla super. co do sedziow i innych poruszonych tu watkuw sie niewypowiem Ale...

Cytuj:
Zawody pokazaly, ze benzyny nie powinny wogole jezdzic w zawodach MP. Są niebezpieczne, jedna oponę rozdarło na strzepy trafiajac kilku zawodnikow, szczescie ze nikt powaznie nie ucierpial.

nierozumiem tego podejscia do spalin-- czy w nitro nie zdarzaja sie odpadajace czesci ??
a pozatym na swiecie jest noramlnie klasa IC-5 w Mistrzostwach a to ze unas niejest ona zorganizowana na odpowiednim poziomie to inna bajka,
Ale drazni mnie to podejscie modelarzy Nitro do petroli macie spojzenie
zupelnie jak posiadacze Revo na Savy

Cytuj:
A i jeszcze jedna sprawa tory dla modeli 1:5 powinny być dłuższe i szersze i jak na razie nie ma dla nich toru w Polsce.

z tym tez sie niezgodze bo owszem tory ktoryh jest wiecej w polsce sa tylko pod skale 1/8 ze wzgeldu na koszty moodeli 1/5
Ale firma FG-Polska posiada swoj wlasny tor ktory wlasnie jest zbudownay pod modele 1/5 w Wyszkowie (mapka dojazdu na stronie www.fg-polska.pl )
i na tym wlasnie torze swietnie sobie radza modele 1/8, czyli wystarczylo pomyslec i zrobic cos nie tylko dla siebie
zreszta bedziecie mieli okazje sie przekonac gdyz odbeda sie tam jeszcze nie jedne zawody w tym sezonie
hmm troszke odbieglem od tematu sorki :wink:

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 7:43 pm 

Wojciech Taperek napisał(a):
nierozumiem tego podejscia do spalin-- czy w nitro nie zdarzaja sie odpadajace czesci ??
a pozatym na swiecie jest noramlnie klasa IC-5 w Mistrzostwach a to ze unas niejest ona zorganizowana na odpowiednim poziomie to inna bajka,
Ale drazni mnie to podejscie modelarzy Nitro do petroli macie spojzenie
zupelnie jak posiadacze Revo na Savy

Wojtek tu przedewszystkim chodzi o to ze tory nie sa przygotowane pod IC-5, po przejezdzie kilku modeli tor wyglada fatalnie. Petrolom moze to nie przeszkadza ale bagusom i monsterom tak, sa nieco mniejsze i odczuwaja to ;) A to ze niektorzy jezdza jak szaleni po torze i nie patrza wogole na nic, nie panuja nad modelem to inna sprawa ( nie mam nikogo konkretnego na mysli, zauwazylem juz to na kilku zawodach )

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 7:44 pm 

Jak sie daje 7latkowi Baje to sie nie dziwie ze nie bezpiecznie bylo na torze. To byla przesada tak samo z MCD, strasznie swirowali i zrobilo to sie nie bezpieczne. Niektorzy benzynami jezdza albo gaz w podloge albo hamulec...

FG Stadium Truck, Jammin X2 CRT

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona