Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 11:27 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł: I EMP Piaseczno
PostNapisane: N maja 20, 2007 7:10 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
Ogólnie tor spoko ale pod koniec wyszedł beton, kamienie i różnego rodzaju niespodzianki - tor spoko fajnie mi sie jezdziło, czekam na wyniki ...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N maja 20, 2007 8:21 pm 

Impreza udana, wszystko sprawnie przebieglo ( brawo dla sedziow ), organizator rowniez pokazal klase.
Jedyny minus to ze tor nie byl poprawiony na drugi dzien ( beton na wierzchu, pelno kamieni na torze, doly itp )

Tytuł:
PostNapisane: N maja 20, 2007 9:01 pm 

Ogolnie bardzo mi sie podobalo! Tor jest super! Nie przeszkadzaly mi wcale te doly w niedziele, dodalo to tylko smaczku :) Niestyty wiele godzin przygotowan modelu kupa kasy nawet apke ze spectrum sobie kupilem a wsztstko rozbilo sie o jeden maly szafcik:( W polfinale po slabym starcie szybko nadgonilem wyszedlem na druga pozycje i kupa model stanal ehhhh.

Adam z ktorym robie filmy filmowal cale zawody mnie niestety pochlonela do konca rywalizacja wiec nie wyjalem nawet kamery:( ale mysle ze zmontujemy cos fajnego tym razem mamy troche wywiadow hehehe bedzie smiesznie (Hansiu damy twoja pierwsza wypowiedz:)

Xray XT8 RB WS7 III Sprzedam
Xray XT8 RB WS7 III Sprzedam
Team Losi LST2 SH.28-P6 sprzedam
HPI evo3 lrp z18 spec.2 sprzedam

minizilla:)
strona z naszymi filmami www.rcmovies.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 6:33 am 

Tor bardzo fajny!!!Impreza byla na wysokim poziomie.
Ale mam małe zastrzerzenie do planu biegów(niektóre klasy jechały juz dwa biegi a niektóre nie jechały nawet jednego) i to mne najbardziej wkurzyło.
Wiadomo kiedy bedą jakies foty i filmy?

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 8:18 am 

Ogólnie dość fajnie, atmosfera jak zawsze jak przystało na Off road ,walka tylko na torze a w boksach luzik :D . Co do toru to w piątek jak trenowaliźmy wieczorem i w sobotę w eliminacjach był bardzo dobry a w niedziele no cóż dała znać o sobie ta 100 modeli i tor się troszku wyrobił ale nie tyło jeszcze źle, jak to określił prezes Artur w końcu to off road :lol: . Jedna uwaga do sędziego głównego: Panie Janku w 1/4 finału jak sędzia techniczny ustawia modele do startu to należy poczekać a nie startować bo chyba z Lipińskim zastaliśmy z modelami w ręku pytając się sędziego gdzie stoimy a tą sytuacje załatwiły by tabliczki z nr. Co do wyniku no cóż fajnie się jeździło model dobrze się sprawował silnik super a w 1/2 przez poluzowany imbus na 14 okrążeniu koło wyprzedziło model. Załamany byłem. A i jeszcze jedna sprawa tory dla modeli 1:5 powinny być dłuższe i szersze i jak na razie nie ma dla nich toru w Polsce.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 8:38 am 

to moja opinia:
Tor OK w sobote, w niedziele wyszedł beton i niestety zjadał szybko opony, moje wystarczyły na pół finał i finał (choć w finale padła jedna i wielkie dzięki dla Pawała z Rzeszowa i Adama z Krakowa za szybką zmianę kół, prawie jak w F1 :) )
Klasa IC5 to nie na EMP, zabierała czas innym, sorki za te słowa, ale IC5 powinny miec swoje osobne imprezy bo strasznie tor niszczą i później to już sie extrem robi :)
Rozdanie nagród - tu minusik - na każdych zawodach pamiętam że przy rozdawaniu nagród i zakończeniu zawodów byli wyczytywani wszyscy którzy uczestniczyli w finale oraz dostawali pamiątkowe dyplomy, natomiast w Piasecznie tylko 1, 2 i 3 i koniec, tak jakby reszty finału nie było. :?
Magazyn aparatur - też mały minusik - hmm.. leżały sobie one odłogiem i w sumie każdy kto chciał mógł wejść i wziąść co chciał, na następny raz powinien być jakiś stolik i ktoś kto zajmuje sie wyłącznie depozytem aparatur.
Servis na torze - mieszane uczucia, niektóre grupy miały dobry servis na torze, a inne prawie wcale, część zawodników nie chodzila na servis.
Podsumuwywująć - zawody dla mnie udane, plan min. wykonany choć mogło byc lepiej, do zobaczenia za 2 tyg w Nowym Targu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 9:02 am 

Artur Orzeł napisał(a):
......zmontujemy cos fajnego tym razem mamy troche wywiadow hehehe bedzie smiesznie (Hansiu damy twoja pierwsza wypowiedz:)

oH damn :D a Ty chciales :D zeby bylo poważnie ;)

Impreza przeprowadzona przez ekipe sedziowska naprawde Pro :) cyk cyk jak w zegareczku brak zastrzezen jesli jakiekolwiek sie pojawily - byly zglaszana na biezaco.
Niestety zawiodlem moj sprzet i siebie jako mechanik i sie oszukalem zapewniając w biegu finalowym moim serwisantom doze sportu, lekkie przytrucie spalinami i miliard dwieście atrakcji :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 9:20 am 

zawody raczej udane, raczej bo w myśl zasady, że szewc bez butów chodzi to mnie elektrykowi dwa razy zabrakło prądu
i w finale zamiast jechać szukałem akumulatora do start boxa

wielkie podziekowanie dla kolegi który użyczył akumulatora, w ferworze walki nie zapytałem nawet kto to i nie zdążyłem podziekować

podziekowania dla teamu Rcbziom i dla moich kolegów z GTR Team

co do toru, to wymagający, ale spokojnie dało sie wykręcić 20s (przynajmniej mnie sie to udawało)
minusem był depozyt aparatur

przy okazji, posiałem klucz do świec, a raczej pewnie ktoś przez pomyłke wziął jako swój.
klsyczny długi
uczciwego znalazcę proszę o kontakt

Ostatnio edytowano Pn maja 21, 2007 10:19 am przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 9:43 am 

Z pod 400 TON gliny wyszędł był asfalt ? To musieliście nieżle fedrować . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 9:57 am 

Lech Pepliński napisał(a):
Z pod 400 TON gliny wyszędł był asfalt ? To musieliście nieżle fedrować . :D :D

na dorobionej częsci toru na nawrocie nasyp miał pona metr wysokości, w szczycie to chyba nawet półtora metra

... całe szczęscie, bo jeden bagus stracił zasięg i wyskoczył na tym nasypie. Jak by było niżej to zrobił by niezłą przecinke wśród ludzi, a tak przeleciał nad głowami, odbił się od otwartej klapy bagażnika i utkwił pod następnym samochodem pare metrów dalej.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 9:59 am 

Witam kolegow
Wreszczie sie zaczeło :D :D
Zawody przebiegły naprawde sprawnie przy takiej ilosci zawodnikow
chyle czoła przed Panem Jankiem i pozostałymi sedziami .

Tor jak mowiłem juz wczesniej tego nie da sie zrobic w ciagu tygodnia teraz dopiero widac slabsze miejsca i trzeba je poprawic .
Choc moim zdaniem bardzo dzielnie zniósł trudy zawodow przy takiej ilosci zawodnikow i "wagi ciezkiej " (IC5)

Co do startu w 1/4 finału naprawde nie powinno sie to wiecej wydarzyc oznaczenia pól startowych było nie do przyjecia narysowane patykiem kreski bez numerow . Natomiast to co usłyszełem od sedziego startowego gdy podszedłem mowiac zeby minute poczekac bo zawodnicy nie wiedza gdzie modele postawic przeszło moje najśmielsze oczekiwania .

" G...o mnie to obchodzi "
.

Normalnie zatkalo mnie :shock: no i sedzia rzeczywiscie miał to gleboko w d.... pusił wyscig a cześc mechanikow zostala z modelami w ręku próbujac znalesc swoje pole startowe . Nie zgłaszałem protesu (a moze powinienem ) bo z doswiadczenia wiem ze i tak by to nic nie dało . NASTEPNYM RAZEM NIE ODPUSZCZE Sedzia powinien byc AUTORYTETEM a takie slowa padajace z jego ust swiadcza niestety o jego kulturze

Podsumowujac bardzo fajne zawody i nareszczie dla mnie udane
Do zobaczenia w Nowym Targu
Pozdrawiam

Ostatnio edytowano Pn maja 21, 2007 11:27 pm przez Paweł Lipinski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 10:02 am 

Tomasz Ostrowski napisał(a):

... całe szczęscie, bo jeden bagus stracił zasięg i wyskoczył na tym nasypie. Jak by było niżej to zrobił by niezłą przecinke wśród ludzi, a tak przeleciał nad głowami, odbił się od otwartej klapy bagażnika i utkwił pod następnym samochodem pare metrów dalej.

Szczeście w nieszczęściu ze właściciel buggy (Paweł) był równeiz włascicielem auta od którego sie odbił buggy :) więć wszystko w rodzinie został :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 10:08 am 

Michał Bugajski napisał(a):
Tomasz Ostrowski napisał(a):

Szczeście w nieszczęściu ze właściciel buggy (Paweł) był równeiz włascicielem auta od którego sie odbił buggy :) więć wszystko w rodzinie został :mrgreen:

szczęście, że ta klapa była otwarta, bo jak by się nie odbił to kilka głów by spadło
uszkodzenie samochodu mało zauważlne

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 10:57 am 

pertole tez z tego nasypu wyskakiwaly... szczescie, ze to nieloty i spadaly zaraz... ALE jak by ktos tam w poblizu stal to by mogl oberwac... zrobienie takiego wirazu w strone ludzi (glowne przejscie do strefy dla zawodnikow, parking samochdow) to TOTALNE NIEPOROZUMIENIE jesli chodzi o zachowanie bezpieczenstwa... ten zakret MUSI byc opalikowany stalowymi slupami z naciagnieta mocna siatka stalowa... na wysokosc minimum 1m nad poziom wyprofilowanego zakretu... i to dwie warstwy siatki po obu stronach rur... inaczej dojdzie do tragedii... gdybym byl ubezpieczycielem takiej imprezy to za to zadnej polisy bym nie wystawil :!: :!: ..... drewniane patyczki i szmaciane banery to zadna przeszkoda dla bagusa ET2WD a co dopiero mowic o spaliniakach... sam wrzucalem na tor ze dwa razy jakies modele...

co do samej imprezy to wsumie cool :) czegos sie nauczylem, wiem co musze poprawic w sprzecie i u siebie...
troche malo sobie pojezdzilem... ale co tam... inni mieli wieksze klopoty :P

patelnia byla taka, ze teraz wyje z bulu bo mi morde przypalilo...

drobne niedociagniecia:

brak tojow w poblizu toru... jeden na cale zawody, dla zawodnikow i kibicow i jeszcze daleko...

brak miejsca do umycia rak... wystarczyla by duza beka i jakis stary zlew...

depozyt aparatur to totalne nieporozumienie... powinien byc duzy, solidny stol z ponumerowanymi miejscami na aparatury... kazdy by dostawal swoj numer przy rejestracji i na takimz numerze powinien stawiac apke... wtedy by bylo wiadomo kto nie zostawil i kogo scigac za odpalanie modeli na radiu za parkingiem podczas biegow... no i jakas osoba to nadzorujaca np ktora tez wydaje pchelki :)

klopoty z 220V... do miejsca gdzie bylismy w trzy ekipy juz nie dotarl...

o zabezpieczeniu wirazu na skarpie pisalem wyzej....

oznaczenie pol startowych do finalow... chyba bylo to w gestji organizatora??

to tyle...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 21, 2007 12:59 pm 

Paweł Lipinski napisał(a):
....

" G...o mnie to obchodzi "
.

Normalnie zatkalo mnie :shock: no i sedzia rzeczywiscie miał to gleboko w d.... pusił wyscig...
Pozdrawiam

Paweł,tutaj powinno paść nazwisko tego sędziego.Sam padłem ofiarą chamstwa ze strony sędziego,niestety LOK nie zareagował,co świadczy o cichej akceptacji takich zachowań.
Chociaż sami powinniśmy reagować,bo sędziowie są dla Nas i powinni Nas szanować.Chamstwu powinno się kategorycznie przeciwstawiać i to na każdym szczeblu,czy zawodniczym ,czy sędziowskim.Taki sędzia powinien ponieść konsekwencje,nie chcemy chyba stać się subkulturą tylko sportem przez "S".
A ten stosunek do zawodników, głęboko posadowiony u Pana sędziego w okrężnicy ,przejawia się póżniejmiędzy innymi też np.w ustalaniu przepisów,publikowaniu ich i t.p.
Jaka była reakcja sędziego głównego?-pewnie żadna bo sam się na tym nie zna.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona