Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 24, 2026 6:45 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 3:05 pm 

Czesc
Przede wszystkim to chcialem sie sprzedstawic poniewaz jest to moj 1 post na tym forum :)
No wiec jestem KUba ;)
A teraz do rzeczy:
Myslalem nad kupnem jakiegos fajnego samochodu RC (do ok 600zl)
I tutaj moje pytania:
Wybrac nowego w miare dorebrego elektryka czy kupic uzywana spalinowke??
Jesli spalinke to jaka??
Jesli elektryka to jakiego??
MYslalem ze dla mnie na poczatek bedzie auto typu on-road (czy jakos tak :oops: ) Poniewaz zaraz obok siebie mam doskonaly "tor"
Pozdrawiam i prosze o wyrozumialosc Kuba
PS Jesli taki temat juz istnial to przepraszam i prosze o usuniecie mojego :wink:
PS2: Sorki ale temat mialem zalozyc w dziale "Co wybrać?" . Prosze modow o przeniesienie

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 3:16 pm 

Witam nowego użytkownika!

Na początek będzie bardzo dobry model on-road elektryk

Na przykład [url=http://www.rcworld.pl/shop/index.php?products=product&prod_id=1504]ten
[/url] jest to kopia Tamiya TT-01 jest do niego dużo części zamiennych jak i tuningowych.

Możesz popatrzyć na allegro są tam czasami ciekawe aukcje np. Tamiya TL-01,TT-01 spalinę do tej ceny za bardzo nie kupisz ale fajnego elektryka owszem

Dobrze potem jest zainwestować w lepszą ładowarkę i kupić więcej pakietów

Te wszystkie model które tu podałem są to elektryki on-road w skali 1/10

Jest też skala 1/18 są też bardzo fajne modele on-road jak i zarówno off-road.

W skali 1/18 można kupić HPI Micro Rs4 RTR(Gotowe do jazdy) za 600 zł

Są też Xraye M18 które kosztują w wersji RTR 785 zł

Jak chcesz skale 1/10 do bierz to 679 zł a jak 1/18 to bierz albo HPI albo Xray.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 3:27 pm 

Dzieki
A cos typu buggy/truggy (czy jakos tak)??

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 3:34 pm 

To Traxxas Rustler jest to truck 2wd skala 1/10 cena-ok.700zł oczywiście elektryk

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 5:02 pm 

Witam następnego adepta modeli rc w Krakowie :-).
Żeby za dużo nie pisać:
1. Wstrzymaj się z zakupem do czasu, aż zobaczysz różne modele w akcji, a ponieważ sezon powolutku się zaczyna, niedługo powinniśmy (RC-SMOKI) wyciągnąć swoje sprzęty i coś pośmigać, a wtedy zapraszamy (obserwuj dział SPOTKANIA, bo tutaj najczęściej się umawiamy).
2. Gdybyś już żywcem nie mógł wytrzymać bez ukochanego autka, spróbuj skontaktować się z kimś z Krakowa (znajdziesz nas na forum - mamy w podpisie RC-SMOKI). Na pewno chłopaki z grubsza opowiedzą Ci, czym to się je. Ja osobiście jeżdżę prawie wyłącznie bagusem, więc i z obiektywizmem u mnie kiepsko ;-)
3. Jak skontaktuję się z resztą towarzystwa, to myślę, że niebawem ktoś się do Ciebie odezwie i coś Ci doradzi :-).
Pozdrawiam
Jacek

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 5:28 pm 

Za 600 zł kupisz fajny modelik 1:10 elektryczny.
Niestety większość Krakusów upala nitro.
Ilość aktywnych osób jeżdżącymi elektrykami on-road; off-road można policzyć na palcach jednej ręki (max dwóch jak się wszyscy zbiorą).

Sugerowałbym to co Jacek: najpierw przyjść na spotkanie, a potem decydować się na model.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 6:52 pm 

Dzieki za cieple przyjecie :wink:
Co do modelu to jeszcze o nich troche poczytam, pogadam z Wami, poogladam jak jezdzicie i dopiero potem go kupie :)
PS Zapomnialem dodac ze mam dopiero 14 lat wiec z gory przepraszam za
glupie pytania :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 6:56 pm 

Sugerowałbym to co Jacek: najpierw przyjść na spotkanie, a potem decydować się na model.[/quote]

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 7:09 pm 

Tak zrobie :)
Jak czytalem opinie tego samochodu to sa nawet przyzwoite
http://sklep.rcracing.pl/product_info.p ... ts_id=2196
NIe pytam co o tym myslicie bo taki temat juz byl :)
pozdr

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 9:07 pm 

Kicek napisał(a):
Tak zrobie :)
Jak czytalem opinie tego samochodu to sa nawet przyzwoite
http://sklep.rcracing.pl/product_info.p ... ts_id=2196
NIe pytam co o tym myslicie bo taki temat juz byl :)
pozdr

Witaj ;)

W skrocie to z tego co widzialem na zawodach to byl on najslabszy z micro offroadow.

Jesli chodzi o modele, to moze spraw sobie jakiegos elektryka, wlasnie micro? Ja uwielbiam ta klase, zarowno on i offroad. Elektryk jest idealny na poczatek, zobaczysz, ze sporo sie przy nim nauczysz i nie spadnie Ci na poczatek od razu pelno problemow na glowe jak ze spaliniakiem..Micrusow jest naprawde duzo do kupienia. Ale tak jak ktos wczesniej wspomnial jest tez Traxxas rustler 1:10, mialem go rok, byl to moj pierwszy model i BARDZO go polecam, duzo przy nim spedzilem czasu i nie na darmo :)

Spaliniaki to naprawde wiecej problemow i wiecej pieniedzy, jesli masz mniej to zainwestuj w elektryka. A uwierz, ze elektryk rowniez moze jechac tak szybko jak spaliniak, zreszta napisz do "JarekC" z forum, Jego bagusek pokazal klase ;)

Napewno bedzie Cie ciagnelo do spaliniakow jak bedziesz miec tylko elektryka, ale po jakims czasie ze spalinka chyba stwierdzisz ze posiadanie elektryka ma swoje zalety. Ladujesz tylko pakiecik, modelik do plecaka, pakiet do kieszeni i smigasz... w spaliniaku zawsze jakies narzedzia itd sie przydaja, duzo wiecej cackania, ale docenisz w 100% elektryki jak bedziesz mial tez troche spalinowke :) przynajmniej ja tak mam, jak pytalem po znajomych to sa podobnego zdania, chociaz pewnie beda i tacy co sie ze mna nie zgodza, ale nie o tym temat.

Napisz do mnie na gg, moze mieszkamy blisko..ostatnio naprawilem swojego elektryka, to moge Ci zaprezentowac jak spisuje sie mini-t po naprawde ogromnym tunningu :)
6288840

Pozdrawiam

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 10:41 pm 

Zgadzam sie z Piotrkiem co do zalet elektryków, ale z tym mikrusem to bym uważał. Piotrek jest zawodnikiem startującym w 1:18 więc nic dziwnego że Cie na mikrusa namawia :wink:

Na pewno 1:18 sa fajne bo mają rozsądne ceny, ale jesli będziesz chciał pojezdzić z innymi na spotkaniach to będziesz miał mikrusem kłopot. To jednak średnia frajda jezdzić mikruskiem po kraterach wyrytych przez monstery 1:8, unikając przy tym pedzących spalinówek. Myslę, że Piotrek się ze mną w tym względzie zgodzi.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2007 11:10 pm 

Tak wygląda micro (1:18 ) nitro i Truggy (1:8 ) nitro
http://home.agh.edu.pl/~szott/Krakus/Ma ... G_3497.JPG
Fotka Maciolusa

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 10, 2007 3:15 pm 

Coż... Tylko buggy...tylko 1:8...tylko nitro.... i w koncu tylko ic8t :))

pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 10, 2007 3:39 pm 

Maciej Pożycki napisał(a):
Tylko buggy...tylko 1:8...tylko nitro.
No po prostu jakbym moją żone słyszał :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 10, 2007 9:54 pm 

JarekC napisał(a):
Zgadzam sie z Piotrkiem co do zalet elektryków, ale z tym mikrusem to bym uważał. Piotrek jest zawodnikiem startującym w 1:18 więc nic dziwnego że Cie na mikrusa namawia :wink:

Na pewno 1:18 sa fajne bo mają rozsądne ceny, ale jesli będziesz chciał pojezdzić z innymi na spotkaniach to będziesz miał mikrusem kłopot. To jednak średnia frajda jezdzić mikruskiem po kraterach wyrytych przez monstery 1:8, unikając przy tym pedzących spalinówek. Myslę, że Piotrek się ze mną w tym względzie zgodzi.

"zawodnik" :lol: :lol: :lol: :lol: tyle razy na zawodach bylem ze hohoho <hahaha>

A tak na powaznie, to Jarek masz w 100% racje i napewno juz wieksza przyjemnoscia bedzie sciganie standardowym rustlerkiem ze spaliniakiem..przy spalinkach to on sie wlecze, ale nie ma problemow z dziurami,koleinami itd. Ale tak jak mowie micrusek to super zabawka aby wlozyc do plecaka, wyjsc w jakie kolwiek miejsce, bo jest leciutki itd. Czesci do mini-t sa bardzo tanie, mimo ze kupilem zapasowe zwrotnice od razu itd to i tak nic jeszcze nie peklo. Wez cos wiekszego, wiecej frajdy Ci przyniesie na spotkankach. Bedziesz mogl posmigac z innymi zaczynajacymi osobami, ktore tez na poczatek wziely elektryki.
Jak ja zaczynalem jezdzic to mialem szczescie, iz pare osob bylo w podobnej sytuacji i dopiero zbieralo na spaliniaki, wiec z Dasiem i Lukim to zawsze smigalismy - to byly czasy - bez dzwigania skrzyni z narzedziami :D
Pomysl tez nad innymi elektrykami 1:10 np uzywanymi ale znanymi i sprawdzonymi podwoziami. Kupisz go taniej a reszte pieniedzy mozesz przeznaczyc na ladowarke, pakiety oraz porzadne elektronike, mocny silniczek i zapasowe czesci - dobre wyjscie na poczatek.
Dobra elektronika przyda Ci sie w przyszlosci :)
Pozdrawiam

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona