Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 08, 2026 8:16 am

Autor
 Tytuł: JATO czy SAVAGE
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 1:59 am 

Witam jestem posiadaczem JATO 2.5 ale z silnikiem S.H 2.9 i zastanawiam sie nad wymianą na SAVAGE 25 używke i nie wiem czy zrobie dobrze. Moje JATO mam już sprawdzone chociaż ma kilka usterek np. kiepski chamulec własnej roboty, kilka pęknięć itd. Boje sie że wymienie "siekierke na kijek" :D . Co sądzicie o takiej wymianie? Jaka jest różnica w jeździe (2WD a 4WD) i przede wszystkim awaryjności bo wsumie co wyjazd z JATO to trzeba coś grzebać po przyjeździe. Oczywiście wiem że na tym to polega 8) ale chciałbym troche więcej jeździć i mniej naprawiać i ustawiać. Dużym też plusem SAVAGE jest chyba o wiele lepsza dostępność części i sklep niedaleko gdzie można jechać i sie poradzić kogoś kto zajmuje sie tylko HPI.
Jeszcze jedno: Czym sie różni SAVAGE 25 od X i X SS itd. :?:
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt mar 06, 2007 5:58 am 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
Jacol napisał(a):
...Jeszcze jedno: Czym sie różni SAVAGE 25 od X i X SS itd. :?:
Pozdrawiam

nawet sobie nie żartuj .... na forum jest tyle o savagach że strach sie bać...

PostNapisane: Wt mar 06, 2007 7:41 am 

Jacol napisał(a):
Jeszcze jedno: Czym sie różni SAVAGE 25 od X i X SS itd. :?:

Wystarczy wejść na hpi i wejść w dział samochody i są wszystkei say opisane...

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 8:20 am 

jak sie tak robi, tak sie ma.Jakbyś dokładnie podokręcał to nic by sie nie rozpadało.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 3:36 pm 

Różnica między 2wd a 4wd jest dosyć duża. Co prawda takiego porównania mogłem dokonać tylko przy elektrykach, ale 2wd jest trudniejsze w opanowaniu i częściej wykręca bączki :wink:
Jato jest dużo szybsze od Sava, aczkolwiek nie jest dobre w terenie bo to ST z napędem 2wd. Jeżeli chcesz jeździć w terenie - bierz Sava, jeżeli bardziej on-road - zostań przy Jato(albo kup wersję 3.3 :D )

Ps. Jeśli już mówimy o MT to może zostaniesz przy Traxxasach i kupisz Revo?

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 08, 2007 6:08 pm 

z tego co wyczytalem a czytalem BAaaaaaaaardzo duuuuzo to SAVAGE wymiata.Takze z teorii zawartej na forach polecam SAVAGE.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 08, 2007 6:59 pm 

a ja slyszalem ze sav to kupa na grande i nie warto tego kupowac wiec nie kupuj.. takie samo gadanie o niczym jakie zaprezentowal wiz911

ja proponuje sava z pomiedzy tych dwoch ale jesli z poza innych modeli to polecam revo ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 08, 2007 7:55 pm 

Lokalizacja: Katowice/Giszowiec Modele: Cyclone Moore Speed DRIFT
Jak ja kocham niektórych odpowiedzi:) Za to was naprawdę szanuje: no czytałem i muszę powiedzieć że fajny- ludzie to są jakieś jaja- ja wam powiem że BMW Z4 jest fajne bo zdjęcia na Onecie oglądałem.

Ludzie nie jeździliście, nie widzieliście to co możecie powiedzieć że buda wam się podobała bo miała ładny kolor?? Sory za OT ale jak widzę takich ludzi co ino by na hamca (przepraszam za sformułowanie) wcieli odpowiedź żeby sobie posta nabić no to mi się"agresor wlancza"

Nie mogę za dużo opowiedzieć bo nie mam Jato na stałe ale jeździłem nim trochę noi na pierwszy rzut widać że z 2wd jeździ się ciężej nie można wykonywać gwałtownych ruchów bo "leci wszystko" - ale to nie tylko 2WD bo np. teraz kuzyn kupił sobie HB Lajta Stadiuma 10 i jazda jest lepsza bo ma 4WD ale przy ostrym gwałtownym ruchu model "odlatuje" i nie wiem ale to też chyba wina opon bo model ie trzyma się zbytnio podłoża.

Savage to inna bajka - wszystko jest większe od Jato- model trzyma się drogi tzn na std oponkach to nie jest tak super ale jak się wymieni na jakieś porządne oponki GRP lub Proline i felgi z Offsetem to już inna bajka. Na Jato z tego co mi wiadomo to nie ma klasy- chyba że się myle a Savage ma już klasę w której da się pojeździć bo na zawodach zawsze się znajdą osoby:) Nie będę się tu kłócił czy Revo czy MGt bo wątek jest tutaj konkretny...

Ogólnie gdybym miał dokonywać takiej zamiany wybrałbym Savage ale każdy oczekuje czegoś innego od modelu, mnie kręci mocny teren i jazda w każdych warunkach- jato to coś o aspektach terenowych ale model bardziej na prędkość - jakaś nierówna polska droga - no coś takiego. Nie będę mówił weź to czy to bo to twój wybór i ty będziesz potem temu poświęcał czas i kase:P

P.S.Ludzie nie liczy się ile macie tych nabitych postów tylko ilu osobom pomogliście, więc po co nabijać licznik- wytłumaczy mi ktoś bo ja może nie wiem o jakimś konkursie?? he??

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 08, 2007 10:51 pm 

Wielkie dzięki Ankus o taką wypowiedź właśnie mi chodziło :D Na forum jest dużo postów o savage ale ja chciałem sie dowiedzieć tak w skrócie.
Ale chyba jednak zostane przy JATO. Kumpel kupił sobie nowego REVO 3.3 i grzebie więcej niż ja :D . Zainwestuje w renowacje JATO i narazie tym polatam.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 09, 2007 6:53 am 

ja tez duzo grzebie w revo, i niewiem czy liczysz ze w jato czy savie bedziesz mniej grzebac ?! :lol: zawsze cos pada odkreca sie trzeba cos doregulowac przestawic..