Cytuj:
pieprzenie, po raz kolejny piszę czego nie wiadomo, konkretnie nie będziemy się bawić jak dzieci, w offroad jast wiadome wszystko i nic nie jest ukrywane.
Grzeczniej i konkretniej proszę. Na razie jedyny jak twierdzisz konkret? znalazłem w wypowiedzi szanownego kolegi z 9 listopada
Cytuj:
Nie martw się, będziemy robić wszystko aby klasa ta nie zniknęła. Mam do niej ogromny sentyment (2004r Mistrz Polski), planujemy z Piotrkiem Błazuckim wprowadzić drobne zmiany w klasach elektrycznych związanych z silnikami dopuszczonymi do zawodów.
A drugi to obowiązujące niepodwarzalnie:
P r z e p i s y t e c h n i c z n e modeli samochodów wyścigowych
z napędem elektrycznym i spalinowym klas E-18, E-12, E-10F, E-10 TOP STOCK, E-10 TC, ET-10, IC-10 TC, IC-8 Sport, IC-8 T, IC-8 Monster Truck obowiązujące od 01.01. 2006 r.
i punkt
2. Silnik.
Klasa ET-10 2WD.
Wszystkie modele mogą być napędzane tylko jednym silnikiem typu STOCK (wg EFRA). Silnik musi posiadać następujące parametry: uzwojenie pojedyncze drutem ∅ 0,67 mm (wraz z izolacją), 27 zwojów na każdym z segmentów wirnika, łożyskowanie wirnika na panewkach ślizgowych, wyprzedzenie komutatora max. 24O, średnica max. 36 mm, długość max. 50 mm (z wyłączeniem osi). Dopuszczalne są jedynie silniki z magnesami ferrytowymi.
Silnik musi posiadać fabryczne oznakowanie liczby zwojów na wirniku.
Dla mnie teraz jest czas zakupów. I nie wyobrażam sobie ponownej sytuacji startowania na zawodach silnikami niezgodnymi z krajowymi przepisami według dowolnego uznania.
Jeżeli się mylę to proszę o wskazanie /bez pieprzenia jak dzieci/ tego co obowiązuje w sezonie 2006/07 w klasie 2WD!