Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 12:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 7:25 am 

Tadeusz za takie pogłądy na jedynie słusznym forum dostałem bana. :D :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 8:49 am 

Janusz Potepa napisał(a):
Michał senior-junior a młodzik to pies? Jak chcecie przyciągnąć nowych młodych zawodników. Czy twoje zdanie opiera się na tym, że nie macie w klubie młodzików? Popatrz na ranking mt standard, w pierwszej dziesiątce jest dwóch młodzików, a ilu jest w 2wd i 4wd, czy chodźby procentowo za mało, aby dać im satysfakcje z rywalizacji? Czyżby problem z papierem na kilka dyplomów. W Poznaniu zabrakło nawet tego w specu.
Zima to czas zakupów czekajmy dalej co decyzji na jakich silnikach będziemy jeździć w elektrykach to tak jak w specu zostanie nam wybór jedynie dwóch, słusznych bo dostępnych. Czy ma się powtórzyć kuriozum z finału MP, gdy kolega Piotrek rozdawał silniki, żeby sobie można było pojeździć? Czy mając 27 zwoji do marca, do finału halowego 2WD mogę spać spokojnie czy raczej odkładać do skarpetki na niespodziewane wydatki?

Mamy młodzika w klubie w tej klasie i bez takich proszę. Myśleliśmy aby podciągnąć ich do juniorów których jest naprawdę mało w tej klasie i dlatego taka była decyzja tym bardziej ze cześć tych juniorów może przejdzie do klasy wyższej czyli Truggy przynajmniej takie mam sygnały.

Przygotowujemy razem z Piotrkiem B. przepisy do tych klas opierające się na EFRA, będą dopuszczone w tych klasach silniki modyfikowane zgodne z EFRA oraz bezszczotkowe których opis znajdzie się w propozycji przepisów.

Oczywiście wszystko to są propozycje przepisów, nie przepisy! Zostaną one przedstawione na wspólnym posiedzeniu które mam nadzieje będzie w Grudniu i wtedy będą one obowiązywały na sezon letni 2007.

Ostatnio edytowano Śr lis 22, 2006 10:34 am przez Michał Karpiński, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 10:02 am 

To prawda ,nie watro tworzyć grupy wiekowej ,która często nie spełni wymogów regulaminowych pod względem ilości startujących.Junior i senior jest sprawdzony u południowych sąsiadów i nie tylko...
Organizator z własnej inicjatywy powinien mieć prawo nagradzania np.najmłodszego uczestnika...
Ps.Do Janusza Potępy -ci nasi młodzicy powyżej 180 cm i tak śmiesznie wyglądają :D :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 11:40 am 

Mój to nawet ma 193 :lol: , i to jego ostatni sezon jazdy jako młodzika. Nie ma to jednak wpływu na to, że dla tych NAJmłodszych uhonorowanie starań jest bardzo ważne, bo podnosi motywację. Nie rozumiem dlaczego niechęć do podziału na kategorie wiekowe, przecież to nie komplikuje chyba systemu rozgrywek?

Ostatnio edytowano Cz lis 16, 2006 9:13 pm przez Janusz Potepa, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 12:50 pm 

W off-road nie ma tak dużo młodzików jak w on-road...Jak nasi odpadną to zostanie w poszczególnych klasach naprawdę garstka(oczywiście dotyczy off-road)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 12:59 pm 

I o to mi chodzi aby ich było więcej. Nic tak nie zachęca do następnego startu jak przynajmniej mały , ale sukcesik! W spaliniakach jeszcze się zgodzę, ale raczej ze względu na to, że tu młody człowiek nie zawalczy musi mieć pomoc /mechanik - sponsor/ - ale trzeba odbudować elektryki.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 1:49 pm 

Elektryki wymagają generalnej odbydowy,nie bardzo jest czym dzielić na grupy.Tu Ci ,którzy są w temacie muszą sami się zastanowić.Ekspansja Mc F... jest tak duża,że ta kwestia powinna być uregulowana przepisami.Tamten "rynek"wessał gro młodych ludzi i chyba są nie do wyciągnięcia.Trudno będzie konkurować.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 4:54 pm 

Wy to o młodzikach a może by ta utowrzyć dodatkowy podział dla nazwijmy to super seniorów powiedzmy powyżej 30 roku życia ? Może się ona nazywać np. "Geriatryk" :) Przecież nie od dziś wiadomo, że starszy senior nie ma szans w rywalizacji z młodym seniorem i z góry skazany jest na porażkę.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 6:08 pm 

Jeżeli czujesz potrzebe startu jako geriatryk to nic nie stoi na przeszkodzie. Rozmawiamy o młodzikach. Jeżeli dorośniesz i weźmiesz na zawody małolata, a będziesz musiał przechodzić na przykład przez to, co Wojtek Brudnik, to się zastanowisz przed napisaniem takiego 'trafnego' postu.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 6:41 pm 

Janusz, trochę nie rozumiem o co Ci chodzi, na zawody zabieram swojego syna małolata (11 lat) tyle że u nas role są odwrócone, to ja jeżdżę a on jest moim mechanikiem bo bardziej bawi go dłubanie przy modelu niż jazda. O dodatkowej kategorii mówię całkiem serio, może nie pod nazwą Geriatryk :) Uważam po prostu, że starsi zawodnicy a są przecież tacy nie mają szansy w rywalizacji z młodzieżą i może warto byłoby ich trud nagrodzić poprzez wprowadzenie dodatkowego podziału wiekowego np. >30 lat

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 7:23 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Przecież nie od dziś wiadomo, że starszy senior nie ma szans w rywalizacji z młodym seniorem i z góry skazany jest na porażkę.

Uznajmy, że masz rację :D... Ale patrząc na podium MP 2006 w IC-8T, to wydawało mi się że na miejscu 1 i 3 są "super seniorzy" :P

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 8:18 pm 

Ale patrząc na wyniki zawodów E10TC spec i dtm540 widać która grupa wiekowa rządzi na torze.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 9:24 pm 

Mam jedno pytanie co do klasy top stock

Jestem modzikiem i startuje w top stock. Wiem ze dla jednych zawodników ta klasa jest śmieszna ale ja ich niestety nie rozumiem. Klasa jak klasa. Nie rozumiem także czemu ta klasa jest "olewana" chociaż jest w MP. EFRA ją zdjeła to my też musimy?? ostatnio na EMP w BC były tylko 3 biegi eliminacyjne dla top stocka, dla porównania inne klasy oprócz MF miały po 5 ale MF nie są w MP więc tu moje zdziwienie. W Top stocku jeżdzi także jedna z więksych grup młodych zawodników. Myślę że nie wszystkich zawodników kat. wiekowej młodzik czy junior stać na kupno modelu do np. DTM bo te modele nie są już tak tanie jak TT czy TL. Rozumiem że to jest klasa w której są tylko podwozia firmy tamyia ale mozna by dołożyć jakieś inne np. CE-4 czy inne tego typu.

Niechciałbym tu wywołać kłótni ale chciałbym aby ktoś zwrócił na mojego posta uwagę

Pozdrawiam, Szymon Madziara

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 9:30 pm 

Cytuj:
Ale patrząc na wyniki zawodów E10TC spec i dtm540 widać która grupa wiekowa rządzi na torze.

I bardzo dobrze, że tak jest. Młodzi są przyszłością. "Stary" jest dorosły i jeśli nie osiąga wyników, może się z tym pogodzić i zadowolić tym co ma albo starać się bardziej, albo rzucić wszystko i przejść do nowej piaskownicy. Młodemu potrzebne są sukcesiki do rozwoju. Jeżeli syn jest twoim mechanikiem to gratuluję. Ja zostanę przy opcji mechanikowania swojemu. Jakoś dziwnie /nie mogę się tym pochwalić/ co wezmę w łapy model i przekroczę 30km/h to muszę go naprawiać :cry:
A, że młodziki rządzą w specu, nie dziwne, popatrz kto "dłubie" w ich boksach. Sam często tam zaglądam i zawsze mogę się czegoś nowego nauczyć.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 11:39 pm 

Janusz Potepa napisał(a):
I bardzo dobrze, że tak jest. Młodzi są przyszłością. "Stary" jest dorosły i jeśli nie osiąga wyników, może się z tym pogodzić i zadowolić tym co ma albo starać się bardziej

Czyli muszę zostać przy swojej metodzie wybierania sobie przeciwnika(ów) i rywalizowania z nim(i) i tworzenia swojego osobistego rankingu. Trudno, niech tak będzie, w końcu puchar mogę sobie sam kupić i dyplom wydrukować :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona