Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 12:01 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 14, 2006 3:37 pm 

Dodam od siebie:
Pkt.1 Popieram i dodam Klasa 540 Mistrzostwa Polski ,a nie Puchar.Do wyboru silniki tak jak do dzisiaj.

Pkt.2 Popieram bez komentarza.

Pkt.3Miało być tanio ,a wyszło śmiesznie...Tego Knota trzeba zmienić.No i zacząć sprawdzać na zawodach kto na czym jeżdzi,bo podaż tych przepisowych silników jest b.znikoma.

Pkt.4 Nos do tabakiery ,czy tabakiera do nosa...ogólnie przyjąć zasadę nic o nas bez nas.Za mało czasu pozostawia się na konsultacje i zatwierdzanie przepisów,kalendarzy itd.W ostatniej chwili publikuje się pewne ustalenia ,często z datami wstecznymi.Tak było przy tworzeniu przepisów obecnie nam panującym.Pochopnie stworzone aneksy wzbudziły po opublikowaniu niezłe zamieszanie.

Pkt.5 Nie znam się na tym,ale widać ,że jest to klasa broniąca się i tylko wyścig zbrojeń i niechęć czy wręcz pogarda co niektórych osób ,może jej zaszkodzić.A w wydaniu Standard jest to chyba najtańsza i dająca dużo praktyki modelarskiej(z tego co wiem wielu zawodników usprawnia Swoje modele,własnoręcznie) klasa.No i jeśli osobno to może MP.

Pkt.6 Top-Stock razem z Mac F... piękne pole do popisu dla ATY,niech robią zawody co tydzień,ale niezapominając o utrzymywaniu świadomości startujących,że jest to przedpokój modelarstwa.

Pkt.7 LOK powinien przejąć koszty "sędziowskie",ale nie z wpisowego... Powinien także uruchomić swoje zasoby sędziów,może da się obniżyć koszty choćby dojazdów(są sędziowie w różnych rejonach Polski).

Pkt.8 Nie nakazy i zakazy powinny regulować ilość i terminy zawodów.tutaj myślę,że najbardziej sprawdziło by się porozumienie i dialog,ale partnerski.(bez udziału osób o sprecyzowanych antypatiach).

Pkt.9 Mt klasa jedna z najbardziej obsadzonych i dlaczego nie MP tylko Puchar.Powinny być wprowadzone przynajmniej dwie grupy wiekowe w klasach Off-road.

Ponadto trzeba pamiętać,że punkty nieegzekwowane i nieegzekwowalne burzą autorytet przepisów.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 14, 2006 4:45 pm 

A ja mam propozycję odnośnie punktacji Pucharu Polski. Obecnie liczą się wszystkie eliminacje i niemożność pojechania na jedną z nich praktycznie przekreśla szanse w walce o tytuł. Czy jest więc możliwe zastosowanie punktacji a'la Mistrzostwa Polski ? Nie wiem czy tylko ja mam problem z byciem na każdej eliminacji ale np. chcę jechać do Kłodzka i Kobierzyc na E18 ale jednocześnie musiałbym pojechać do Lublina choć na dzień dzisiejszy nie wiadomo jak będzie na tych zawodach wyglądać sprawa E18. Niestety do Lublina raczej nie pojadę, nie ma więc sensu jazda na pozostałe eliminacje E18 jeśli chcę walczyć o puchar. Dlatego proponuję przyjęcie w Pucharze Polski punktacji z Mistrzostw Polski. Jest to możliwe ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 14, 2006 5:59 pm 
Administrator forum

Przemku, w dziale przepisy jest odpowiedni aneks. Mówi on o tym że do punktacji pucharowej bierzemy ilośc eliminacji: połowe z wszystkich + mistrzostwa polski a jeżeli ilość eliminacji jest nieparzysta zaokraglamy ilość punktowanych eliminacji w górę.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 14, 2006 7:02 pm 

Moje zdanie co do SPEC.

Zawodnicy już pokupywali silniki za astronomiczne ceny więc zmiana przepisów w tej klasie nie jest dobrym pomysłem w tej chwili.

Sędziowie i sekcja zadecydowała o tych silnikach i niech już tak zostanie przynajmniej na jeden sezon!!

P.S na zawodach na których byłem tzn. Lubawa, Warszawa nikt nawet nie wspomniał o sprawdzaniu silników. Jeśli już tak bardzo musimy sie upodabniać do Europy to niech przynajmniej będzie kontrola silników, wtedy będzie można powiedzieć w 99% że wszyscy mają równe szanse.

Pozdrawiam :)

(poprzednie konto uleglo awarii)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 14, 2006 7:22 pm 

Marek, dzięki za info, tyle tych aneksów, że już się gubię :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 14, 2006 7:27 pm 

Błażej Orłowski napisał(a):
Moje zdanie co do SPEC....

Pozdrawiam :)

Gdyby jakiekolwiek zmiany zostały wprowadzone w trwającym cyklu,byłby to kolejny skandal.
Omawiamy tutaj przepisy na rok 2007 asfalt i hala.Chodzi o profesjonalne przygotowanie przepisów na nadchodzący sezon,choć czasu zostało niewiele bo około 6 miesięcy...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 15, 2006 9:50 am 

Cytuj:
Omawiamy tutaj przepisy na rok 2007 asfalt i hala.Chodzi o profesjonalne przygotowanie przepisów na nadchodzący sezon,choć czasu zostało niewiele bo około 6 miesięcy...

Proszę mnie poprawic jeśli się mylę, ale sezon zaczyna się halą i kończy asfaltem. Więc mówimy o modyfikacji przepisów hala-asfalt 2007-08 i może wkońcu te będą gotowe na czas. Sezon 2007 się już zaczął szkoda, że na propozycjach przepisów a nie przepisach. LOK do organizacji zebrania sekcji szuka chyba taniego lokalu a to musi potrwać :) Z pewnym zawodem /bo miałem określone nadzieje związane z zamieszaniem wyborczym sekcji/ stwierdzam, że patent wyborów przedstawicieli się nie udał. Może więc bardziej sprawdziła by się formuła walnego! Określnony termin i miejsce raz w roku przed rozpoczęciem sezonu /i nie pitolmy o kosztach organizacji, bo każdy zainteresowany ich ponosi mnóstwo/ na który móglby przyjechać każdy licencjonowany zawodnik/organizator /ten kto jest zainteresowany z pewnością przyjedzie, a jeśli nie to nieobecni głosu nie mają/ i ustalenie konkretów sezonu - miejsc organizacji - kalendarz(organizatorzy), szczegóły przepisów (zawodnicy), zasady finansowania, zaopatrzenia w części (dowództwo - przedstawiciele firm, sponsorzy) - jasno w jednym czasie i miejscu. Sam wydam parę złotych na takie zebranie, to i tak mniej niż co miesiąc nowe zakupy. Dla off-roadowców zima to czas na leczenie ran :cry: , jak to robić skoro cały czas nie wiadomo jak będziemy jeździć w lecie, o otwartych MP hala dla bagusów nie wspomnę. Czyżbyśmy silniki do 2WD i 4WD mieli dostać od organizatora aby móc rywalizować z Mad-fighter? A zmiany w Specu na sfalcie? jakim cudem teraz, gdy musieliśmy już zaopatrzyć serwisy w silniki 5 stopniowe?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 15, 2006 3:01 pm 

Czy silnik kupiony do obecnego Speca dotrwa do asfaltu?Wątpię...
Ale wiedząc jak będzie na asfalcie można nim "gospodarować".
Pomysł Walnego zgromadzenia wszystkich z licencjami nie jest zły.Dwa dni w Stolicy chętnie bym sobie zafundował :D
PS.kryterium liczenia początku sezonu to chyba sprawa umowna i chyba też do sprecyzowania.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 15, 2006 5:13 pm 

Janusz Potepa napisał(a):

jak to robić skoro cały czas nie wiadomo jak będziemy jeździć w lecie, o otwartych MP hala dla bagusów nie wspomnę. Czyżbyśmy silniki do 2WD i 4WD mieli dostać od organizatora aby móc rywalizować z Mad-fighter? A zmiany w Specu na sfalcie? jakim cudem teraz, gdy musieliśmy już zaopatrzyć serwisy w silniki 5 stopniowe?

czego nie wiadomo w off road, czy ktoś mnie pytał albo pytał Piotrka B. lub kogokolwiek z przedtswicieli? prosze przedstawić konkretne pytanie a bedzie konkretna odpowiedz a nie snuć domysły

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 15, 2006 6:07 pm 

Michał Karpiński napisał(a):

czego nie wiadomo w off road, czy ktoś mnie pytał albo pytał Piotrka B. lub kogokolwiek z przedtswicieli? prosze przedstawić konkretne pytanie a bedzie konkretna odpowiedz a nie snuć domysły

Czy MT będą Pucharem,a jeśli tak to dlaczego?Czy będzie podział na chociaż dwie grupy wiekowe?
Do Piotrka B.czy jest szansa na zawody EFRA w Polsce,co było na posiedzeniu,jako reprezentant kraju,powinien "kraj" poinformować co i jak było.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 15, 2006 6:21 pm 

Janusz Potepa napisał(a):

jak to robić skoro cały czas nie wiadomo jak będziemy jeździć w lecie, o otwartych MP hala dla bagusów nie wspomnę. Czyżbyśmy silniki do 2WD i 4WD mieli dostać od organizatora aby móc rywalizować z Mad-fighter? A zmiany w Specu na sfalcie? jakim cudem teraz, gdy musieliśmy już zaopatrzyć serwisy w silniki 5 stopniowe?

Skoro jesteś otwarty na dyskusję mam konkretne pytanie:
Na podstawie tegorocznych doświadczeń organizacyjnych i obserwacji tendencji w klasach off-road biorę od uwagę pojawienie się dodatkowych klas.

Ic 10 T/MT - klasa promocyjna dla modeli spalinowych off-road w skali 1:10
Ic 8 T/MT Open bez ograniczeń co do mocy, pojemności jak i ilości silników
Obecna klasa Open powinna zostać ale zmienić nazwę na Truggy.
Ic 5/6 T/MT Petrol – klasa promocyjna dla modeli benzynowych.

Ciekawi mnie twoja opinia w tej sprawie ?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 15, 2006 9:36 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):

Czy MT będą Pucharem,a jeśli tak to dlaczego?Czy będzie podział na chociaż dwie grupy wiekowe?
Do Piotrka B.czy jest szansa na zawody EFRA w Polsce,co było na posiedzeniu,jako reprezentant kraju,powinien "kraj" poinformować co i jak było.

Bedziemy za tym aby klasy były oczywiście w cyklu MP, myslimy nad podziałem wiekowym ale raczej na Junior - Senior czyli bez młodzika

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 15, 2006 10:50 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):

Ic 10 T/MT - klasa promocyjna dla modeli spalinowych off-road w skali 1:10 - sprawa do dogadania, nie jestem przeciw ale jeśli mialaby istnieć to tylko jako Pucharowa

Ic 8 T/MT Open bez ograniczeń co do mocy, pojemności jak i ilości silników - nazwa klasy zostanie zmieniona na Truggy, przepisy zostaną takie jakie są w tej chwili, z tego co czytam organizacja ROAR na której opierają się nasze przepisy nie zmienia nic. Wiec nasze przepisy pozostaną tez bez zmian.

Obecna klasa Open powinna zostać ale zmienić nazwę na Truggy.
Ic 5/6 T/MT Petrol – klasa promocyjna dla modeli benzynowych. dokładnie tak samo jak punkt 1

Ciekawi mnie twoja opinia w tej sprawie ?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 15, 2006 11:04 pm 

Michał senior-junior a młodzik to pies? Jak chcecie przyciągnąć nowych młodych zawodników. Czy twoje zdanie opiera się na tym, że nie macie w klubie młodzików? Popatrz na ranking mt standard, w pierwszej dziesiątce jest dwóch młodzików, a ilu jest w 2wd i 4wd, czy chodźby procentowo za mało, aby dać im satysfakcje z rywalizacji? Czyżby problem z papierem na kilka dyplomów. W Poznaniu zabrakło nawet tego w specu.
Zima to czas zakupów czekajmy dalej co decyzji na jakich silnikach będziemy jeździć w elektrykach to tak jak w specu zostanie nam wybór jedynie dwóch, słusznych bo dostępnych. Czy ma się powtórzyć kuriozum z finału MP, gdy kolega Piotrek rozdawał silniki, żeby sobie można było pojeździć? Czy mając 27 zwoji do marca, do finału halowego 2WD mogę spać spokojnie czy raczej odkładać do skarpetki na niespodziewane wydatki?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 15, 2006 11:20 pm 

Jeżeli chodzi o klasę Spec to wydaje mi się że powinna wrócić RZECZOWA dyskusja.
Ale naprawdę rzeczowa i spokojna. Sezon letni rozpoczyna się na przełomie kwietnia i maja. Naprawde jest dużo czasu, aby spokojnie podyskutować , podjąć decyzję i zostawić trzy miesiące zawodnikom na przygotowania do sezonu letniego.
Tadeusz Żelazo
PS. Zaczynam dostrzegać pewne niedobre zjawisko. Przepisy sportowe i techniczne powinna uchwalać SEKCJA. Poszczególni członkowie powinni co najwyżej przygotować propozycje tych przepisów. Po uchwaleniu ich przez Sekcję powinny być zatwierdzone przez LOK.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona