Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 7:36 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: So kwi 15, 2006 11:51 am 

Witam czy ktoś obeznany z modelami ic-8t może coś napisać o tych autach? Szukam jakiegoś bagusa i ciągle nie mogę się zdecydować.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 15, 2006 5:02 pm 

Musze powiedziec, ze Nanda Swift (dzisiaj ten model widzialem) wyglada na bardzo porzadna maszyne. Duzo wykonczen z wegla, aluminiowe wiezyczki, 4 tarczowe hamulce, utwardzane oski, bardzo dobra aparatura w RTR (Airtronics MX-3 !!!). Co prawda widzialem w akcji podczas docierania, ale juz niedlugo beda pierwsze testy na torze. Czesci zamienne sa juz dostepne na www.sklep.rc-model.pl
Co do Castera, to nie widzialem, ale ponoc Nanda jest lepsza.

Ja juz zdecydowalem. Sprzedaje jedna Ofne i kupuje Nande. Panowie, zaczynam starty w IC-8T.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 15, 2006 6:42 pm 

Ten model to nie nowość na rynku. W USA jest sprzedawany od kilku lat przez firmę PowerRacign z tym samym wposażeniem. Model robi pozytywne wrażenie, kiedyś chciałem go kupić, odstraszył mnie praktycznie zerowy dostęp do części nawet w USA. Oby Polcay się lepiej spisali. Pamiętam, że jego cena w USA też była bardzo atrakcyjna.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 15, 2006 6:53 pm 

No właśnie te części mnie w szczególności przerażają. Poprostu obawiam sie że pozostane na lodzie :?. A czy może opiera się on technicznie na jakimś innym modelu ?

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 15, 2006 7:01 pm 

Też tego kiedyś szukałem i chyba nie jest wzorowany na żadnym innym modelu. Opinie w prasie hamerykańskiej miał bardzo pozytywne, ale minusem był właśnie b.trudny dostęp do części.

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 15, 2006 7:09 pm 

Jeśli chodzi o Nandę, to części sa już w Szczecinie (tak powiedział mi jeden ze sprzedających te modele).

Tytuł:
PostNapisane: So kwi 15, 2006 8:04 pm 

Piotr Michalski napisał(a):
Też tego kiedyś szukałem i chyba nie jest wzorowany na żadnym innym modelu. Opinie w prasie hamerykańskiej miał bardzo pozytywne, ale minusem był właśnie b.trudny dostęp do części.

Masz może jakieś materiały na jego temat? Szukając w googlu info znalazłem info o swift 2 :roll:

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 16, 2006 8:45 am 

Mało tego jest, niestety. Tutaj krótki opis posiadacza tego modelu http://www.acehardwarehobbies.com/2.2/c ... ews_id=571 . A tutaj gógle;) http://www.google.com/search?sourceid=n ... +Swift+RTR . Trzeba wpisać amerykańską wersję, wtedy jest tego trochę.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 16, 2006 12:33 pm 

A ja miałem przyjemnośc jeśdźić Nandą ale Wolverine truck :twisted: :twisted: :twisted: Podobne do Savage, ale o niebo lepsze częsci do tego potworą są juz w drodze i myśle ze na zawodach wygra z Savagiem dlatego ze jest nizszy o jakieś DWA centymetry nizszy środek ciężkości no i WAGA ok 4200 gram i ma moc 2,6 konia więc wali savage 3,5 25 na łeb i to jeszcze jak. MAMY kolege w Sz-nie co ma do savaga 25 włozony silnik od HELFIRE no i ja go wyprzedziłem tym monsterem i ogólnie wyrywałem bo jest nizszy i sie tak nie wykopyrtnie na zakręcie jak Savage. Kiedys bardzo chciałem savage ale sie juz z tego wyleczyłem Ogólnie NANDA rządzi swoimi modelami!

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 28, 2006 10:52 am 

Jaroska3 napisał(a):
A ja miałem przyjemnośc jeśdźić Nandą ale Wolverine truck :twisted: :twisted: :twisted: Podobne do Savage, ale o niebo lepsze częsci do tego potworą są juz w drodze i myśle ze na zawodach wygra z Savagiem dlatego ze jest nizszy o jakieś DWA centymetry nizszy środek ciężkości no i WAGA ok 4200 gram i ma moc 2,6 konia więc wali savage 3,5 25 na łeb i to jeszcze jak. MAMY kolege w Sz-nie co ma do savaga 25 włozony silnik od HELFIRE no i ja go wyprzedziłem tym monsterem i ogólnie wyrywałem bo jest nizszy i sie tak nie wykopyrtnie na zakręcie jak Savage. Kiedys bardzo chciałem savage ale sie juz z tego wyleczyłem Ogólnie NANDA rządzi swoimi modelami!

Od czerwca zmieniamy trochę profil działalności. Nie mejsce teraz by się rozwodzić o tym. Niemniej jednak jedną z wprowadzonych przez nas marek będzie Schumacher z modelem Swift2 - NandaProducts. Mamy ten model już na magazynie razem z większością części :-)

Będzie stosunkowo tani, przepisowy do IC8T, dużo karbonu i alu - bardzo profi wygląda, ale jeszcze nie jeździliśmy.

W ogóle dużo zmian od tego czerwca się szykuje!

Pozdr
ofna.pl TEAM

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 28, 2006 11:27 am 

A ja już miałem przyjemnośc jeźdźić tym modelem i powiem ze wrazenia naprawde wielkie. Zawieszenie bardzo ładnie pracuje i wogóle ten bagus wymiata ofne i inne modele na łeb bo jest niska cena i bardzo dobry sprzęt. :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 28, 2006 11:36 am 

Jaroska3 napisał(a):
A ja już miałem przyjemnośc jeźdźić tym modelem i powiem ze wrazenia naprawde wielkie. Zawieszenie bardzo ładnie pracuje i wogóle ten bagus wymiata ofne i inne modele na łeb bo jest niska cena i bardzo dobry sprzęt. :!: :!:

Pysznie Jarku. Nie zapominaj, że moja Ultra nie jest przeznaczona do zawodów i z natury jest słabsza od modelu do IC-8T. Jednak jak się postaram to Swifta mogę wywalić bez mydła na naszym torze. W szczególności jak za sterami Nandy będzie ktoś kto nie umie jeździć takim autkiem (a tak było w sobotę tydzień temu).

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 28, 2006 11:49 am 

Na prędkośc moze i tak, wyprzedzisz ale nie dasz rady dorównać zawieszeniem temu modelu tam wszystko świetnie pracuje i jak złapałem apke od tego modelu to odrazu jeźdźiłem dobrze a wziełem od Ciebie i troche mineło zanim opanowałem go choć troche :) :D Jak jutro na spotkaniu będzie Michał ze Swiftem to śie ścigniesz ze mną ja ( Myśle ze napewno lepiej jeżdże od Michała :P ) wezme od niego model i zobaczymy kto wygra :] :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 28, 2006 1:58 pm 

A co jest lepsze wg was do ic-8t (nie biore pod uwage ceny i aparatury tylko podwozie i silnik) nanda swift czy ofna hyper 7 pcr?

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 28, 2006 1:59 pm 

matt napisał(a):
A co jest lepsze wg was do ic-8t (nie biore pod uwage ceny i aparatury tylko podwozie i silnik) nanda swift czy ofna hyper 7 pcr?

zdecydowanie Hyper 7

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona