Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 3:39 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 10:19 pm 

Murowana Goślina - z całym szacunkiem - nie dorówna Homolce - skąd Michał węźmiesz góry, wielbłądy i prostą 80 m?
No i prosiaka z rożna.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 10:29 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Murowana Goślina - z całym szacunkiem - nie dorówna Homolce - skąd Michał węźmiesz góry, wielbłądy i prostą 80 m?
No i prosiaka z rożna.

zobaczymy, ale tak sobie myślę że nasz prosta będzie miała około 55 m ale pociskac można przez 70 m a wielbłądy to my załatwimy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 11:11 pm 

Osobiście mnie wielbłądy specjalnie nie rajcują, ale jak by była ta ładna Kobieta, która Ciebie całowała na podium, to co innego :oops: :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 6:05 am 

Jan Matukin napisał(a):
Lech Pepliński napisał(a):
Jeżeli w W-wie powstanie tor do bagusów z prawdziwego zdarzenia , a nie jakieś byle co , to może sobie kupie bagusa . Ale tor musi być co najmniej jak w Pożici -prawda Panie Janku ?

Oczywiscie jak w Pożici n/Sazavou - tor na terenie autokrosu Homolka 50 km od Pragi.
Mam zdjęcia - lepszego toru nie widziałem.
Ale wracając do tematu.
Tor ma być na terenie prywatnej własności - facetowi szajba odbije i tor okaże sie jednorazówką.

Faktycznie budowa toru na terenie prywatnym musi byc bardzo przemyslana oraz zabezpieczona stosownymi umowami .Tak jak pisze Pan Janek facetowi cos odbije i po wszystkim.Przeciez sam tor to nie wszystko gdzie reszta :prad,podest,itp.Nastepnie jezeli jest to lokalizacja w okolicy np domkow mieszk.dojdzie wojna z ludzmi bo jest hałas.Naprawde to musi przemyslane Chwała Zbyszkowi za to co robi i oby było wszystko ok

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 6:49 am 

Albo po pierwszych zawodach wprowadzi takie opłaty,że... :shock:

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 6:54 am 
Koledzy przez 24 lata pracowałem w wiodącym Biurze projektów i mam uprawnienia projektanta zaczynaliśmy od projektu Z.T.E T.aż do projektu technicznego oraz nadzór autorski na budowię tak więc sprawy lokalizacji mam już za sobą dziś bedą ostateczne uzgodnienia dlatego prośiłem o spokój i zrozumienie
Ja naprawdę się na tym znam.Przekonacie się w nie długim czasie nie będe się rozpisywał jakie bariery musiałem pokonać.Właśnie traktowanie zawodników z całym szacunkiem bylo dla mnie siła przewodnią w podjęciu decyzji o nowym torze na miare Europy.szczególnie duży udział zawodników na torze pod namiotem i rozmowy z zawodnikami dały mi podstawe do podjęcia działań
.A o tym moim pomyśle wiedział i dzielnie mnie wspierał komandor Sekcji Tadeusz Bernady.
Teraz jestem na etapie składaniqa ofert do firm samochodowych w celu pozyskania stałego sponsoringu .Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 9:47 am 

Michał Karpiński napisał(a):
z góry dziękuję.

projekt wysłałem na priva
wieczorem z domu wystawie gdzieś na serwerze i podam link na forum

pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 10:10 am 

Mao to jest pikuś przy naszym Sekretarzu . :D :D
quote="Zbigniew Ciećwierz"]
Ja naprawdę się na tym znam.Przekonacie się w nie długim czasie nie będe się rozpisywał jakie bariery musiałem pokonać.Właśnie traktowanie zawodników z całym szacunkiem bylo dla mnie siła przewodnią :D [/quote]

Ostatnio edytowano Cz kwi 13, 2006 3:24 pm przez Lech Pepliński, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 10:37 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
...dziś bedą ostateczne uzgodnienia...
...traktowanie zawodników z całym szacunkiem bylo dla mnie siła przewodnią w podjęciu decyzji o nowym torze na miare Europy...
...szczególnie duży udział zawodników na torze pod namiotem i rozmowy z zawodnikami dały mi podstawe do podjęcia działań...
...o tym moim pomyśle wiedział i dzielnie mnie wspierał komandor Sekcji Tadeusz Bernady...
...Teraz jestem na etapie składaniqa ofert do firm samochodowych w celu pozyskania stałego sponsoringu .Pozdrawiam

Może i te rozmowy dały Panu asumpt do działania, ale to nie znaczy, że zawodnicy dali Panu legitymację do zmieniania terminu i miejsca I eliminacji w bagusach. Budowa nowego toru swoją drogą - ale to nie upoważnia do zmiany wcześniejszych ustaleń i mieszania szyków zawodnikom. Na spokojnie można "ten" tor budować i jego otwarcie zaplanować np. na 1.06. czy 22.07.
I niech Pan nie kłamie i nie wrabia Pana Bernadego w swoje kombinacje alpejskie - może on jak każdy inny pochwala budowę nowego toru, ale wcale nie zadecydował, żeby na ten wirtualny tor przenieść I eliminację bagusów - wczoraj potwiedził to w rozmowie telefonicznej.
Z powyższego wynika, że wcześniej podjął Pan decyzję o zmianie terminu i miejsca I eliminacji w bagusach, ale dopiero teraz będzie uzgadniał i pozyskiwał sponsorów z firm samochodowych (a jak firma splajtuje - przecież jest regres na rynku samochodowym) i po tym dopiero budował tor - czyli cała organizacja zawodów w nowym miejscu i terminie rozpoczęta jest od tyłu i brak jest w niej jakiejkolwiek logiki - to wróży jedynie chaos i bałagan na zawodach i w miejscu, zorganizowanych na łapu capu, w pośpiechu i jedynie z pobudek ambicjonalnych.
Pan nadal nie wyjaśnił zawodnikom, dlaczego przeniósł na mocy własnej i osobitej decyzji I eliminację bagusów - jedynie mydli im oczy - postawił ich przed faktem dokonanym i oznacza jedynie to, że tak naprawdę zarząd sekcji jest Panu niepotrzebny, a jesli już to jedynie po to by nakłamać, że to zarząd tak zadecydował - vide casus Festiwala.
Z Pana decyzji wynika, że ustalenia zapisane w kalendarzu, przepisach i regulaminie sekcji robią za papier toaletowy.
Popis autokratycznego podejścia do spraw zawodników dał już Pan w Łomiankach - i zawsze będzie odpowiadał, że robi to z szacunku dla zawodników.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 11:15 am 

Brawo , Panie Janku , brawo . Jestem pod wrażeniem , że się Pan nie ulękł wszechwładnego Sekretarza .

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 11:25 am 

Tak naprawdę kilka postów wcześniej można było przeczytać o tym ze zawodnicy nie chcą startować bagusami w NS ze względu na tor, teraz piszę się, że to jest zła decyzja, że przeniesiono zawody w inne bardziej nieznane miejsce.
Mam wielki szacunek dla pana Pasiuta robi naprawdę dużo dla modelarstwa i chwała mu za to. Widziałem jak pisał, że nie będzie sie sprzeciwiał jak przeniosą zawody off road w inne miejsce i nie widzę jego postów na NIE jeśli chodzi o takie posunięcie.
Ostatnio na zawodach w Warszawie GS było naprawdę sporo osób i myślę, że teraz może być podobnie, bo jest to Centralna Polska, jeśli weźmiemy bliskość od każdego zakątka Polski tam wyjdzie najlepszy wynik, jeśli chodzi o ilość kilometrów, co może się przekładać na ilość zawodników.
Decyzja już jest, jaka każdy wie, jeden będzie mówił ze jest dobra jeden że jest zła ale nie należy z nią dyskutować bo podjęta jest przez osoby które mogą podjąć takie decyzje i są za nie odpowiedzialn bez względu jakie by one nie były.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 11:49 am 

Cytuj:
Decyzja już jest, jaka każdy wie, jeden będzie mówił ze jest dobra jeden że jest zła ale nie należy z nią dyskutować bo podjęta jest przez osoby które mogą podjąć takie decyzje i są za nie odpowiedzialn bez względu jakie by one nie były.

Tak, problem jednak w tym, że w razie draki nie ma komu wziąć odpowiedzialności, bo wzięcie odpowiedzialności to również poszanowanie ustalonych wcześniej zasad.

Nie broń Michale tych kilku kilometrów bliżej, sprawa jest poważniejsza. Od dawna nie możemy się doczekać jasnego ustalenia zasad i konsekwentnego działania. Spróbujcie zajrzeć na stronę internetową LOK-u i dowiedzieć się czegokolwiek. O autoryzowanych wydawnictwach nie wspomnę. Proszę pamiętać, że strona RC-auto jak i http://rc-cars.fe.pl/ to prywatne inicjatywy osób zaangażowanych oraz odpowiedzialnych.
A pojęcie odpowiedzialności ze strony władz Loku to jak na razie jedynie niejasne i zaskakujące decyzje.

Panie Janku (zwracam się do p.Pasiuta) nie powinien Pan podnosić sprawy organizacji off-road tylko zorganizować ją zgodnie z kalendarzem w zakresie dostępnych możliwości. Kto by chciał przyjechać to by przyjechał. Komu tor nie odpowiada ma jeszcze kilka eliminacji do zaliczenia. Wybór należy do zainteresowanych. Nadmiar chętnych można było ograniczyć jak na GS-RB Cup wcześniejszym zamknięciem list startowych albo kryterium posiadania licencji sportowych.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 12:00 pm 

Janusz nie bronie kilometrów chociaz jest to o 500 km mniej wiec nie o kilka jak napisałeś.
Napisałem tylko że decyzję podjęto po namowach zawodników którzy sie wypowiadali, ja się tam nie wypowiadałem a to ma znaczenie. Napisałe tylko to co myślę i nic wiecej.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 12:13 pm 

Zaraz, zaraz Michale, pewna nieścislość.
Zawodnicy i owszem wypowiedzieli sie na temat przeniesienia zawodów ale do Nowego Targu. Nikt nie bral pod uwagę Warszawy. Jak dalej tak będzie to okaże sie że wszyscy chcieli Warszawy a w zasadzie najlepiej to by bylo w Nowym Sączu. Piszcie tak żeby nie bylo niedomówień.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 12, 2006 12:16 pm 
Panie Janku M. może Pan określi gdzie jest Pana miejsce w LOK-u .Nie będe komentował pańskich wypowiedzi.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona