Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 3:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 6:00 am 

Jeszcze trochę to wszystko będzie w Warszawie.Przecierz na dywanie spotkaliśmy się już 3 razy.
Teraz tylko jeszcze Murowaną się przeniesie i Brzeg i może coś jeszcze... :D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 6:32 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Koledzy celem nadrzędnym są zawody oraz ich przeprowadzenie i tym się kieruje W Warszawie powstaną dwa tory jeden przy Blue City bardzo trudny technicznie drugi szybki z torem o szerokości 5m.Przy projektowaniu konsultowano z grupą najlepszych modelarzy .O tym gdzie będą AMB zdecyduje komandor Sekcji narazie są w Warszawie w ZGLOK.Odpowiem dla tych którzy nie czekając na informator zarezerwowali sobie miejsca w N Sączu przepraszam Was za to zamieszanie wyjśnie jak się spotkamy. Z poważaniem

I nic Pan nie wyjasnił, dlaczego tak, a nie inaczej...(pewnie wygoda bo Wawa jest na miejscu :mrgren:)
Chyba o zawodach rangi EMP powinni byc zawodanicy zgodnie z przepisami powiadomieni miesiac wczesniej....a jezlei nastepuje to później to powinny być to zawody rangi GP......a jezeli podejmuje sie decyzje ze pierwsza EMP zostaje odwołana to poźniej nie róbcie ze nagle zostaje ona przeniesiona....
Aha, ciekawi mnie jak wyglada ten wirtulany tor :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 8:07 am 

Czytając te posty na prawdę wygląda na to że My - zawodnicy nie mamy nic do ustalenia.
"Grupa trzymająca władzę" ustaliła odgórnie że Warszawa i już. Miejsce toru jest tajemnicą, a personalia tych którzy zadecydowali też utajniono.

Ja rozumiem Cie Michale, że masz 200 km bliżej, ale pomyśl ile dalej mają Ci, którzy pojadą np zKłodzka na On Road do NS, potem na Off road do Warszawy i do domu. Zamiast 70 km między imprezami będą mieli 350km, a nie mamy jeszcze na tyle zawodników ( szczególnie tych najlepszych) aby terminy ustalać tak, by pozbyć się tłumów.
Dodatkowo niektórzy z nas mają rodziny, w okolo NS czy NT jest pełno miejsc (agroturystyka, kwatery itp) gdzie można fajnie spędzić dlugi weekend z rodzinką, a przy okazji zaliczyc zawody. A z calym szacunkiem Stolica jakos nie przedstawia podobnej oferty. Jeśli dla Panów z LOKU problemem jest podróż - deklaruje wysłanie samochodu z kierowcą aby ich przywieźć.

Na dzień dzisiejszy jeśli nadal będzie więcej znaków zapytania niż tego co wiemy, to ja nie pojawie sie w Warszawie, bo sytuacja jest poniżająca...

Wkurzony na maksa....
W

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 8:15 am 

Panie Janku , coraz bardziej mi się Pan podoba .Panie Zbyszku , stale ten sam bełkot . :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 8:21 am 

Panie Janku . Proszę o wyjaśnienie nowych zasad w rozgrywaniu klas spalinowych .

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 8:29 am 

Już na zawodacg GS RB CUP było wiadomo że zawody będą przeniesione do Warszawy tak twierdził pan Ciećwierz. Więc całe to zamieszanie z przeniesieniem zawodów do NT (było by super) jest bezcelowe ponieważ decezja zapadła już 10 dni wcześniej. Nie mówią za wiele po cichu zawody będą się odbywały w stolicy. Popieram takie podejście :?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 8:36 am 

Rafał Malczyński napisał(a):
Artur Dzierzęcki napisał(a):
Niestety nadeszly czasy wyboru, ja wybieram asfalt w NS i to bez żalu

Cos czuje, ze nie tylko Ty tak wybierzesz... :?

wiecej pewnie bedzie takich co tak jak Wy wybierzecie, ja wole góry niż Wawe, a Wawe .... :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 9:06 am 

Cieszę się ze nie musze brać udziału w tej dyskusji. Jednocześnie serdecznie zapraszam zainteresowanych na nasze zawody off-road w terminie 01-05-06r w Warszawie na Bemowie.
Więcej szczegółów na forum w temacie http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=16109
Biorąc pod uwagę, że nie ma kolizji z planami Eliminacji MP uważam ze jest to dość fajny przypadek. W wolne majowe dni będą 2 imprezy off-road w jednym mieście. Niewątpliwa okazja do pojeżdżenia i zdobycia fajnych nagród oraz punktów zarówno w cyklu zawodów HPI/OFNA jak i MP. Zapraszam ! :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 9:16 am 

Marcin Bassara napisał(a):
Już na zawodacg GS RB CUP było wiadomo że zawody będą przeniesione do Warszawy tak twierdził pan Ciećwierz. Więc całe to zamieszanie z przeniesieniem zawodów do NT (było by super) jest bezcelowe ponieważ decezja zapadła już 10 dni wcześniej. Nie mówią za wiele po cichu zawody będą się odbywały w stolicy. Popieram takie podejście :?

Dziwi mnie fakt, że robicie szum w sprawie terminów i miejsca. Od wielu lat są z tym problemy.
Starzy zawodnicy nie wypowiadają się w tej materii gdyż bardzo dobrze znają niuanse związane z organizacją zawodów.
Nie raz bywało, że przyjeżdżaliśmy i nie było nic przygotowane. Sam byłem świadkiem jak tor malowano w piątek wieczorem przed zawodami. (Lesiu przepraszam, ale u Ciebie tez tak było)

Przed zawodami w Łomiankach napisałem na forum iż kalendarz wymaga potwierdzenia terminów przez organizatorów.
Nie trzeba było długo czekać aby się przekonać, że pierwsza strefa nie obsłuży wszystkich klas.

Co do organizacji imprez już dwa lata temu modele spalinowe zostały oddzielone od elektryków.
Tendencja idzie w kierunku organizacji kilku imprez w tym samym czasie, i nie powinno to nikogo dziwić.
Każdy zawodnik powinien zadać sobie zasadnicze pytanie, w jakiej klasie chce startować. We wszystkich niestety się nie da.

Osobiście uważam za dużą niesprawiedliwość, że miejsce zostało przeniesione z Nowego Sącza do Warszawy.
Tor (a raczej to co z niego zostało) jest mi znany, pod Warszawą tam gdzie Zbyszek buduje tor prawdopodobnie nie ma jeszcze nic.
Zbyszek próbuje zamydlić oczy, że powstaje profesjonalny tor ziemny obok Blue City. I tu z miejsca informuje iż wymieniony tor nie jest tematem rozmów i zamieszania dotyczących pierwszej eliminacji MP. Dla mnie lepszy wróbel w garści (tor Pan Jana w Sączu) niż orzeł na dachu (tor Zbyszka pod Warszawą).

Liczyłem się z koniecznością wyjazdu do Sącza. Wygląda na to, że zostane w Warszawie.
Na szczęście 01.05 są zawody 1/4 mili które współorganizuje Pan Flisiak. Będzie kilkanaście tysięcy ludzi więc termin oraz miejsce są zaklepane na bank.
Nikt tego nie powinien zmienić.

pozdr.
Jacek

Ostatnio edytowano Wt kwi 11, 2006 9:46 am przez Jacek Żurek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 9:23 am 

Wojtek Brudnik napisał(a):
...wygląda na to że My - zawodnicy nie mamy nic do ustalenia.
"Grupa trzymająca władzę" ustaliła odgórnie że Warszawa i już. Miejsce toru jest tajemnicą, a personalia tych którzy zadecydowali też utajniono...

Co prawda przedstawiciel LOK-u napisał:
Cytuj:
...O tym gdzie będą AMB zdecyduje komandor Sekcji narazie są w Warszawie w ZGLOK...wyjśnie jak się spotkamy...

ale ma się to nijak do faktów - casus Łomianek i obecna "nieoczekiwana zmiana miejsc" - zarząd sekcji swoje a przedstawiciel LOK-u i tak swoje postanowi, a przy jego kontrowersyjnych decyzjach winę i tak zwali na zarząd sekcji.
A czasu już nie ma by cokolwiek wyjaśniać - zawody rozegrane inaczej niż to zapisano w kalendarzu i przepisach, nie mogą byc zaliczone do eliminacji MP - tak postanowili zawodnicy na spotkaniu w Nowym Sączu, kończącym sezon 2005.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 9:27 am 

Mam pytanie bardziej rozwojowe niż ciągłe przepychanki których kazdy ma dosyć i nikomu tego się nie chce słuchać !!!

Jacek mozesz mi przesłać projekt tego toru, może być skan chciałbym zobaczyć jak to wyglada aby przygotować z ustawieniami na tą imprezę.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 9:37 am 

No to wygląda na to że toru jeszcze nie ma :shock: A tu do zawodów trzy tygodnie :lol: Brawo. Ciekaw jestem czy będzie taki nawał zawodników jakiego oczekują niektórzy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 9:50 am 

Do Jacka Żurka ; Ciekawy jestem , czy jest możliwe wyłączenie parkingu w centrum W-wy na tydzień przed zawodami i pomalowanie toru ? W Gdyni nie , ale w W-wie moze Pan Zbyszek by załatwił .
W Szczecinie malowano tor w trakcie treningów . Model uderzył w wiadro pełne farby i malujący facet był biały od stóp po włosy . :D :D W Sopocie malowaliśy tor trzy razy .Tor był malowany wapnem i nocny deszcz załatwiał sprawę . Rano po torze nie było śladu . :D :D Więc Jacku nie bądż taki mądry . :D :D
Chciałbym jeszcze dodać , że to miejsce dla Gdyni ; (pomiędzy Darem Młodzieży a Oceanarium) to tak , jak w dla Moskwy Plac Czerwony .

Ostatnio edytowano Wt kwi 11, 2006 10:09 am przez Lech Pepliński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 9:59 am 

Michał Karpiński napisał(a):
Mam pytanie bardziej rozwojowe niż ciągłe przepychanki których kazdy ma dosyć i nikomu tego się nie chce słuchać !!!

Jacek mozesz mi przesłać projekt tego toru, może być skan chciałbym zobaczyć jak to wyglada aby przygotować z ustawieniami na tą imprezę.

Do zawodów w BC mamy 12 dni.
Dziś prawdopodobnie przyjadą pierwsze wywrotki z gliną. Na początek będzie ich chyba 10. Wg. Naszych wstępnych obliczeń ma ich być około 50.
Potem spychacz ma wszystko rozparcelować, następnie walce drogowy przejedzie aby ubić.
Nad prawidłową budową toru czuwa zespół kilku czołowych zawodników. Plan jest ambitny, ale niestety mamy mało czasu do zawodów.

Na szczęście TAMIYA CUP w klasie modeli spalinowych nie są eliminacją do MP, bo byśmy mieli nóż na gardle.
Projekt toru to jedno a to co wyjdzie w trakcie budowy to drugie.
Jak tor będzie gotowy to wrzucę foto na forum aby każdy zainteresowany mógł się przyjrzeć czy jest zainteresowany udziałem czy nie.

BC to prawie w centrum Warszawy.
Tor ma być naszą wizytówka, i każdy z Nas dołoży wszelkich starań aby tak się stało.

Na wizytacji miejsca było kilka kluczowych osób ze świadka modelarzy samochodowych. Wszyscy byli zachwyceni.

pozdr.

p.s.
plan i zdjęcia niebawem

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 11, 2006 10:15 am 

Lech Pepliński napisał(a):
Do Jacka Żurka ; Ciekawy jestem , czy jest możliwe wyłączenie parkingu w centrum W-wy na tydzień przed zawodami i pomalowanie toru ? W Gdyni nie , ale w W-wie moze Pan Zbyszek by załatwił .
W Szczecinie malowano tor w trakcie treningów . Model uderzył w wiadro pełne farby i malujący facet był biały od stóp po włosy . :D :D W Sopocie malowaliśy tor trzy razy .Tor był malowany wapnem i nocny deszcz załatwiał sprawę . Rano po torze nie było śladu . :D :D Więc Jacku nie bądż taki mądry . :D :D

Leszku

a czy pamiętasz jak w tym samym Szczecinie stwierdzono że buggy będą jeździły w krzakach ?
był kawałek trawnika w jednostce wojskowej - tam wyznaczono tor z taśmy kilkanaście minut przed zawodami

Znając Zbyszka to może zamknąć Marszałkowską i zrobić zawody na Placu Defilad, połączone z przemarszem wojsk i prezentacją uzbrojenia.

W Gdyni była fajna atmosfera na torze. Ja traktowałem Wasze zawody jako piknik a nie poważną imprezę modelarską.
Poza tym wygrywając zawody zawsze dostawałem nagrody rzeczowe, w tym aparaturę marki FUTABA. Mam powody do zadowolenia.

Powracając jednak do tematu
Zawodnicy chcą znać miejsce, termin oraz tor odpowiednio wcześniej a nie w ostatniej chwili się zastanawiać co i jak.

Do zobaczenia, usłyszenia
Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Następna strona