Lech Pepliński napisał(a):
Do jakiego tematu ? I jeszcze raz pytam - jakie decyzje mają zapaść w Łomiankach ? Nic o Nas bez Nas .
Witam p. Lechu.
Tematem tego postu są rozmowy na temat przeorganizowania sekcji samochodów z napędem elektrycznym, tak aby znaleźli się w niej przedstawiciele wszystkich jeżdżących klas ( ja wypowiadam się tylko odnośnie hali, w sezonie otwartym - Kamil nie jeździ ). Kontynuacją tych rozmów ma być na spotkanie ( ogólnodostępne ) w czasie Mistrzostw Polski w Łomiankach. Tyle odpowiedzi do Lecha.
Moje typy ( mam nadzieję, iż Nikt z wymienionych się nie obrazi ). Z żadnym z Nich nie konsultowałem swoich typów, jednak będę wdzięczny, jeśli się wypowiedzą w temacie. W wiekszości wypadków kierowałem się częstotliwością udziału w zawodach Tych zawodników w sezonie halowym i zajmowanymi tam miejscami oraz wiekiem zawodników.
Przedstawiciel zawodników przy sekcji - Łukasz Kowalczyk ( powinien mieć prawo udziału w CKM-ie ).
Współpracujący z Nim przedstawiciele poszczególnych klas:
E-10TC Standard - Paweł Żelazo ( razem z Tadeuszem ) lub Tomek Massalski.
E-10 TC Open - Maciek Dźwigaj lub Norbert Omelańczuk.
Top Stock - Kinga Kaczmarczyk, Szymon Szymiec lub Grzegorz Hulin ( niestety nie znam wieku dwóch ostatnich ).
E-18 Micro Open - Wojtek Bukryj lub Rafał Piesio
E-18 Micro Standard - Paweł Michalski , Marek Kusiakiewicz lub Grześ Nóżka.
E-10TC 540 - Dominik Ochociński ( razem z Jackiem ) lub Marcin Derewiński.
E12 - Artur Dziarżęcki, Zalejaś Rafał, Daniel Słomski lub Norbert Rękawek.
Tak wygląda Moja propozycja, mam nadzieję, że będą następne konstruktywne propozycje, nie zaś kolejna awantura.
Pozdrawiam
Robert Goś