Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 12:53 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 04, 2007 2:53 pm 

Mirek Michalski napisał(a):
Klasa docelowo kierowana jest dla M i J, czyli modelarzy, którzy nie ukończyli 18lat.
...
Zapraszam wszystkich spełniających kryteria wiekowe do wzięcia udziału w tej imprezie.

No to mnie urządziliscie. Będę musial teraz powiedzieć żonie, ze nie będzie mogła wystartowac swoim nowym ATX-em w klasie Stock bo "nie spełnia kryteriów wiekowych". :evil: Szkoda ze nie było to całkiem jasno powiedziane od początku. Pozostaje jej klasa 540, ale gdybym o tym wiedział, szczerze mówiac nie kupowałbym jej ATX-a.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 9:43 am 

JarekC napisał(a):
No to mnie urządziliscie. Będę musial teraz powiedzieć żonie, ze nie będzie mogła wystartowac swoim nowym ATX-em w klasie Stock bo "nie spełnia kryteriów wiekowych". :evil: Szkoda ze nie było to całkiem jasno powiedziane od początku. Pozostaje jej klasa 540, ale gdybym o tym wiedział, szczerze mówiac nie kupowałbym jej ATX-a.

Przepraszam, ale chyba jasno zostało napisane w ofercie Group Buy, przez Marka:

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Zachęcamy do zakupu szczególnie najmłodszych modelarzy w wieku młodzika i juniora (max 18lat).
Model ATX 1:10 Tourning Car pretenduje do przyszłorocznej klasy STOCK, a w bieżącym roku DeltexRC przy współpracy z LOK przewiduje uruchomienie klasy promocyjnej/ dystrybutora na wybranych eliminacjach MP w klasach elektrycznych on-road wraz z atrakcyjnymi nagrodami.

Dodam, że założenia klasy STOCK, mówiące o wieku dotyczą przyszłorocznej klasy i powstających do niej przepisów. Na zawodach w Rudzie Śląskiej, robimy klasę promocyjną STOCK, sponsorowaną przez RCWORLD.PL, zatem drobne odstępstwa od docelowych założeń, zapewne będą tolerowane. Zależy nam przede wszystkim na tym, żeby sprawdzić model w warunkach bojowych.

Obrazek
Twoje hobby naszą pasją.
www.rcworld.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 10:04 am 

Przepraszam, ale chyba jasno zostało napisane w ofercie Group Buy, przez Marka:

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Zachęcamy do zakupu szczególnie najmłodszych modelarzy w wieku młodzika i juniora (max 18lat).

Mirku, chodzi o to, że dla mnie ze zdania "zachęcamy do zakupu szczególnie najmłodszych" nie wynika wcale, ze pozostali (nie najmłodsi) nie zostaną dopuszczeni! Zauwaz, nigdzie nie było wprost napisane, ze w przyszłorocznej klasie stock lub w Waszej klasie promocyjnej, bedzie ograniczenie wiekowe. Zwłaszcza, ze w tym roku takich ograniczeń nie ma i mimo ze klasa Stock kierowana jest do młodziezy, startuja w niej tez seniorzy. Pierwszy raz konkretna informacja o ograniczeniu wiekowym pojawiła sie dopiero w Twojej poniedziałkowej wypowiedzi.

Trudno, nic wielkiego sie nie stało. Ale na przyszłosc fajnie byłoby jakby przepisy - nawet dla klas promocyjnych - były jasno spisane i udostępnione publicznie odpowiednio wczesniej. W moim wypadku postawiło mnie to w niezręcznej sytuacji, kiedy musiałem powiedziec żonie ze jednak nie wystartuje, bo jest za stara. Jak sie domyslasz wiekszość kobiet reaguje wtedy dośc nerwowo :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 10:26 am 

JarekC napisał(a):
W moim wypadku postawiło mnie to w niezręcznej sytuacji, kiedy musiałem powiedziec żonie ze jednak nie wystartuje, bo jest za stara. Jak sie domyslasz wiekszość kobiet reaguje wtedy dośc nerwowo :wink:

:D:D:D

Rozumiem, faktycznie mogło to zostać dwuznacznie zinterpretowane. Wszakże było w nawiasie (max 18lat), ale to nie znaczy, że starsi nie pojadą.

Zapraszam do Rudy, na pewno dopuścimy żonę do startów! (możliwe, że będzie rodzynkiem kobiecym) :wink:

Obrazek
Twoje hobby naszą pasją.
www.rcworld.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 10:31 am 

A czy ja i inni nasi zawodnicy będą mogli wtratować modelami plastikowymi Sprint i Cyclone S przeznaczonymi do tej klasy?

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 11:22 am 

Niechcąco byłem w Tarnowie świadkiem rozmowy na temat przyszłości klasy Stok.Miały być przewidziane modele innych Firm,między innymi HB i HPI.Ale znając życie i Pana JM,po ogłoszeniu w ostatniej chwili przepisów okaże się co innego(nie pierwszyzna to dla Nas).Trzeba konsekwentnie domagać się publikacji wstępnych ustaleń dla klasy STOK.Bo może się okazać kolejnym bublem , widzimisiem lub wynikiem zobowiązań ustalającego wobec jakiejś Firmy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 11:31 am 

Poczekamy na oficjalna odpowiedź organizatora.
Ciekawe co on na to. 8)
Jeśli faktycznie takie są plany Pana Janka to mam nadzieję ze to chwilowy zanik jasności postrzegania problemu.
Chyba że Pan Janek chce świadomie wystawić żołnierzy LOK do kolejnej wojny i wygenerować niepotrzebny konflikt. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 11:39 am 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
A czy ja i inni nasi zawodnicy będą mogli wtratować modelami plastikowymi Sprint i Cyclone S przeznaczonymi do tej klasy?

Udział ATX'a w tej klasie (promocyjnej), którą zdecydowaliśmy się wesprzeć marketingowo oraz jego "nominacja" do przyszłorocznej klasy STOCK, jest konsekwencją m.in. deklaracji, jaką nasza firma złożyła na ręce LOK, stanowiącą o chęci uczestnictwa w tym projekcie. Z tego co mi wiadomo, każdy z Dystrybutorów może uczynić podobnie.

Nie jestem Organizatorem tych zawodów. Organizatorem jest Śląski Klub Sportów Technicznych "FORMUŁA" i LOK. My jedynie chcemy wesprzeć klasę, żeby się rozegrała i dać nagrody, puchary, dyplomy. Zupełnie tak samo, jak Ty podpinasz się np. pod imprezę LOK, organizowaną przez ESSE i rozdajesz nagrody w swoim cyklu.

Jeśli masz wątpliwości, czy Twój model może wystartować w tych zawodach - skieruj swoje pytanie do LOK.

Nagrody, które fundujemy będą przyznane w systemie 1, 2, 3 miejsce, a nie dla 1-go, 2-go i 3-go zawodnika jadącego ATX'em.

Obrazek
Twoje hobby naszą pasją.
www.rcworld.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 12:10 pm 

Taaaaaa jak zwykle nikt nic nie wie a wszystkiemu jest winien LOK.
I też pewnie nikt nie wie, że od 3 lat walczymy z bublem pod tytułem Top Stock właśnie dla tego, że przepisy ograniczają dostęp innych modeli.
Pewnie musze napisać kolejne pismo do Lok-u bo faktyczne przez 3 lata nieustannego wałkowania tej sprawy można zapomnieć. :D

A tak na marginesie to nie rozumiem dla czego LOK i Pan Janek (czasami mylę się kto jest kim) rozgrywa w czasie eliminacji Mistrzostw Polski jakieś klasy promocyjne dla jednej firmy.
Może inni dystrybutorzy też powinni poprosić Pan Janka o takie pozwolenie i zrobić z 10 klas dla swoich modeli.
Ciekawe ile to kosztuje ???
Chętnie zapoznam się z cennikiem.
Ciekawe ile wtedy zostanie czasu na klasy EMP.

Oby nie okazało się że zacznie padać deszcz i wystartuje tylko klasa promocyjna bo komuś jest to na rękę a zawodnicy EMP pojadą do domu z kwitkiem. :D

Ostatnio edytowano Wt cze 05, 2007 12:30 pm przez HPI Polska, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 12:26 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Taaaaaa jak zwykle nikt nic nie wie a wszystkiemu jest winien LOK.
I też pewnie nikt nie wie, że od 3 lat walczymy z bublem pod tytułem Top Stock właśnie dla tego, że przepisy ograniczają dostęp innych modeli.
Pewnie musze napisać kolejne pismo do Lok-u bo faktyczne przez 3 lata nieustannego wałkowania tej sprawy można zapomnieć. :D

Właśnie po to powstaje klasa STOCK, która ma zastąpić klasę TS, m.in. dopuszczając możliwość startowania samochodów więcej niż jednej marki. Dodatkowo ma być skierowana do najmłodszych modelarzy, czyli ma być tania.

Rozumiem, że lobbujesz swoje, ale na to, czy ktoś to pamięta w LOK, czy nie, nie mam żadnego wpływu.

Resztę informacji, jak do niej pretendować, jako wytrawny użytkownik forum, zapewne odnajdziesz bez problemu. Jeśli mogę Ci jeszcze jakoś pomóc, napisz na PM.

Obrazek
Twoje hobby naszą pasją.
www.rcworld.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 05, 2007 8:45 pm 

Myślę,że odpowiedż powinna paść z ust osoby odpowiedzialnej za zawody w Rudzie od strony sportowej t.j.sędziego głównego-kto nim jest?Czy ktoś może przypomni?
Uczciwie stawiając sprawę jeśli dopuszcza się wyjątkowo jakiś model do zawodów powinien ukazać się oficjalny komunikat wyjaśniający pare kwestii.
Jeśli jest to eksperyment mający pomóc w ustaleniu przepisów na rok przyszły,szanse zaistnienia powinny być dane wszystkim dilerom.Przecież np.Defena ma swojego Losiego ,są proste modele innych firm.Sprawiedliwie było by dać szanse wszystkim,ale nie wszyscy znają pojęcie "sprawiedliwie",zwłaszcza Ci ,którzy wartości życiowe poznawali w nomenklaturze,a czas dla nich się zatrzymał.
W razie czego LOK jest zawsze do bicia,choć jest najmniej zoientowany...
"...kowal zawinił,a cygana powiesili..."

Ps.
Udział ATX'a w tej klasie (promocyjnej), którą zdecydowaliśmy się wesprzeć marketingowo oraz jego "nominacja" do przyszłorocznej klasy STOCK, jest konsekwencją m.in. deklaracji, jaką nasza firma złożyła na ręce LOK, stanowiącą o chęci uczestnictwa w tym projekcie. Z tego co mi wiadomo, każdy z Dystrybutorów może uczynić podobnie.

A tak nawiasem...to skąd dowiedziałeś się o projekcie i możliwości składania deklaracji,czy jest to może funkcja aparatury "Nomadio"? :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 06, 2007 2:27 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
A tak nawiasem...to skąd dowiedziałeś się o projekcie i możliwości składania deklaracji,czy jest to może funkcja aparatury "Nomadio"? :lol: :lol:

Jeśli pytasz, czy mam dobre stosunki z Panem Janem, to myślę, że są poprawne :D

Pociągnałem temat, który rozpoczął startujący ATX'em zawodnik w NS, nie pamiętam czy to były informacje które wyczytałem na forum, czy wynikające z którejś z rozmów telefonicznych/ osobistych z sędziami LOK, w każdym bądź razie, wynikało z nich, że ma powstać w przyszłym roku taka klasa. That's all.

Sorry, ale nie czuję się zobligowany, żeby w imieniu LOK wysyłać informacje do wszystkich, żeby się przyłączyli :lol:

Obrazek
Twoje hobby naszą pasją.
www.rcworld.pl

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 06, 2007 3:40 pm 

Nie ma powodu abyś się tłumaczył.
Wszyscy dobrze wiemy jak dział mechanizm.
Chodzi o to, aby pewne osoby zrozumiały, że najwyższy czas działać jawnie a nie pokątnie i pod stołem.
Wszelkie takie sytuację sa i będą zdecydowanie piętnowane aż do skutku.
Jeśli LOK lub Pan Janek ma pomysł na jakiś testy to bardzo dobrze.
Niemniej powinno być to napisane publicznie. Powinny być określone zasady, zaproszeni inni dystrybutorzy itp.
To były by testy a nie promocja jednej firmy – jak to jest obecnie.
Na tą chwilę wygląda to jednoznacznie na kupioną akcję twojej firmy w ramach zawodów rangi EMP.
I Tyle.

A dyskutujemy sobie tak tylko prewencyjnie aby ktoś za bardzo nie popłynął w swoim przekonaniu o bezkarności. :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 06, 2007 6:51 pm 

LOK staje się workiem do bicia.Kto z LOK może podejmować decyzje o modelach w klasach;dyrektor jeden czy drugi,czy Sekretarz.Wykluczone,tym powinna zajmować się sekcja,ale niestety decyzje są podejmowane jednoosobowo.W związku z czym komisja staje się sektą ,mającą swojego Guru wyznaczającego kierunek "drogi"...

Gdzie jakieś oficjalne komunikaty?

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 06, 2007 8:39 pm 

Zastanawia mnie jednak osoba z którą się kontaktujecie w sprawie tej klasy. Funkcja jaką pelni J.M. w Komisji nie upoważnia go do prowadzenia rozmów z dystrybutorami , rodzi to kolejne zbędne podejrzenia. Jeszcze jak bylem w komisji ( i między innymi przez takie dzialania zrezygnowalem z udzialu w niej) jasno bylo powiedziane że ma ukazać się ogloszenie do WSZYSTKICH zainteresowanych firm.
Jak widzę nic się nie zmienilo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona