Witam
To już moje kolejne podejście do tego, żeby zostać Forumowiczem. Do tej pory mogłem tylko "Kupić, Sprzedać, Zamienić, Zacząć i Wybrać". Prawdę powiedziawszy to trochę mało, bo naprawdę ciekawe posty są na forach dla zawodników i pozostałych. Mam już swoje lata i trochę mnie złości, że muszę się czasami biernie przyglądać jakiejś mniej lub bardziej interesującej dyskusji, w której (wydaje mi się) miałbym coś do powiedzenia

. Poza tym gdzie mam pytać o najlepsze rozwiązania i jakieś sensowne rady? Na forum "Jak zacząć"? Przecież tam nikt doświadczony prawdopodobnie nie zagląda, a to jak jest zbudowana szarpanka lub co zrobić jak się zaleje silnik wiedziałem już 30 lat temu (z małym okładem

). Zarejestrowałem się dobrze ponad miesiąc temu i gdyby nie to, że mam już kilka telefonów do gości z Krakowa, którzy wybudowali tor i starają się jakoś rozbujać modelarstwo off-road w Krakowie, to nawet nie wiedziałbym jak się z nimi skontaktować, bo na "Spotkaniach" też nic napisać nie mogę

. Z pisania dla samego pisania już chyba wyrosłem

, bo przecież nie powinna się liczyć ilość ale jakość, więc mam prośbę: dajcie mi szansę

. Jak widzę taki tekst (tu cytat z pm od Rafała Piesio):
"...jeśli dasz się poznać jako porządny użytkownik wówczas moderator poprosi mnie o nadanie ci praw Forumowicza, a jak dwa razy wystartujesz w zawodach - zostaniesz Zawodnikiem..."
to zastanawiam się, jak to też mam się dać poznać, bo chyba nie w w/w rubrykach?
Strasznie podoba mi się pomysł uruchomienia takiego forum, ale Forum jak sama nazwa wskazuje powinno być miejscem swobodnych wypowiedzi. Być może należy eliminować ludzi, którzy łamią ogólnie przyjęte zasady (mimo iż wcześniej zostali Forumowiczami), ale dajcie coś powiedzieć tym, którzy nie są zdeklarowanymi chamami, z jaką taką kulturą osobistą i wiedzą (?), którym zależy na wymianie doświadczeń a nie na bluzgach, czy załatwianiu swoich partkularnych interesów.
Pozwalam sobie na zamieszczenie tych moich wypocin jako "listu otwartego" w rubryce "Jak zacząć?", bo widzę, że nie tylko ja mam tego typu wątpliwości, więc sprawdzę, czy w ogóle będzie jakiś odzew wśród reszty Forumowiczów i Nowicjuszy (czytaj: "OGLĄDACZY").
Pozdrawiam
Keczalop