Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 27, 2026 1:25 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
 Tytuł: Pomoc
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:13 pm 

Witam.Chcialbym rozpoczac przygode z modelarstwem samochodowym ale kompletnie nie wiem od czego zaczac.Wiec chcialbym sie poradzic Was co dla takiego amatora bylo by najlepsze.Ja bardziej mysle o czyms w postaci skladania takiego samochodu poniewaz chcialbym go zbudowac od podstaw ale jak sie latwo domyslec jestem kopletnie zielony i nie wiem co robic w zwiazku z tym.A moze lpiej by bylo kupic odrazu zbudowany samochod??Bardzo prosze o wszelkie rady!!!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:22 pm 

po pierwsze powiedz jaki typ samochodu on-road czy off-road , po drugie spalina czy elektryk , po trzecie ile masz kasy na model
jak odpowiesz nam na te pytania to latwiej bedzie poradic tobie co kupic

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:27 pm 

Chcialbym spaline a po drugie mam 400 kaski na model ale najpierw co to jest off road i on road musicie mi powiedziec hehe:)).jezcze jedno pytanko a nie ma takich magazynow w ktorych mozna taki model zbudowac ??? Oczywiscie kupujac wychodzace nr. z czesciami bo mi by bardziej zalezaloo na zbudowaniu takiego modelu zebym wszystkiego sie nauczyl od podstaw ale moze to jest zly kierunek?

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:34 pm 

on-road to model drogowy/szosowy a off-road to terenowka
sa gazety z takimi modelami np. BMW GTR3 z silnikiem spalinowym i w kazdym numerze jest jakas czesc tylko jak sie zsumuje cene wszystkich numerow to wychodzi duzo drozej jak bys kupil normalnie

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:35 pm 

on-road to model szosowy na małych kółkach - taka wierna replika aut 1:1 zaś autka off road maja duuuze koła wystające poza obrys karoserii. Jeżeli chcesz składać autko to niestety musisz przygotować odrobinę więcej pieniędzy aby mieć np: http://rojna.pl/index.php?d=produkt&id=429 Do niego dokupić musisz nadajnik i odbiornik (pilot) koszt ok.150zł. Na autko off road pieniędzy troszke za mało masz. Z reguły autka do składania są droższe niz te fabrycznie złożone.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:38 pm 

Mam taka swiadomosc;(Mi bardziej zalezy na modelu on-road poniewaz takie "monster" trucki w off-road mnie nie kreca....ale czy za 400 zl mozna kupic jakis model spalinowy on-road do ktorego pozniej mozna by bylo dokupywac czesci i go po trochu podrasowywac??Lecz najbardziej zalezalo by mi na tym bym go skladal po trochu czyli np : najpierw kupic podwozie itp a potem dokladac do niego reszte czesci i tak powoli stworzyc taki samochodzik??

Ostatnio edytowano Cz mar 23, 2006 5:42 pm przez Trup0sz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:42 pm 

hmm
za 400zl to jak bedziesz mial szczescie to mozesz kupic uzywanego ale nowego to nie znajdziesz
za 400zl to nawet b. dobrego silnika nie kupisz

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:47 pm 

Wiem ale mi zalezy na tym zeby sie pobawic tym:) I to nie musi byc jakis super dobry sprzet tylko taki podstawowy na ktorym mozna pojezdzic nie chodzi mi o model super dobry za 1500zl:)

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 5:57 pm 

klojt napisał(a):

Chodzi Ci oczywiscie o silnik spalinowy?

Przede wszystkim proponuje Ci abys wszedl na glowna strone www.rcauto.pl i poczytal troche o modelach. Naprawde dowiesz sie bardzo duzo i bedziesz mogl bardziej sprecyzowac swoje pytanko.
Wydaje mi sie ze za 400zl najlepszym rozwiazaniem bedzie to autko: http://rojna.pl/index.php?d=produkt&id=429

Nie jest moze najlepszeee ale po wymianie amorkow itp robi sie naprawde z niego niezla bryka, poza tym nawet takie bez tunningu bedzie to autko ktore bedziesz kochal :lol: :lol: :lol: - podejdz tak do tego, wtedy bedzie Cie cieszyl jakis nienajlepszy model ;)

Bedziesz musial do niego dokupic pare rzeczy, ale rozumiem ze jakos Ci sie uda. Model jest do skladania, zanim zlozysz, nacieszysz sie nim i poznasz jego wnetrznosci akurat moze wpadnie Ci kaska na model. Wydaje mi sie ze to jedyny model onroad w tej cenie i w skali 1:10, bo wydaje mi sie ze mniejsze autka nie zrobia tak dobrego wrazenia ;)

Pozdrawiam i zycze szybkiego zakupu ;)

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 6:04 pm 

Piotrek-krk napisał(a):
klojt napisał(a):

Chodzi Ci oczywiscie o silnik spalinowy?

chodzilo mi o silnik spalinowy ale mozna za te cene tez elektryczny kupic

Piotrek-krk napisał(a):
Wydaje mi sie ze za 400zl najlepszym rozwiazaniem bedzie to autko: http://rojna.pl/index.php?d=produkt&id=429

ja tez troche szukalem i nic lepszego i nowego nie znalazlem

Trup0sz mysle za jak chcesz miec spaline to poczekaj troche az bedziesz mial wiecej kasy bo za tyle to nie kupisz

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 6:12 pm 

Dzieki Wam wszystkim za rady ale jeszcze dwa pytania.Otoz moze lepiej kupic samochod z silnikiem elektrycznym??Jak bylibyscie laskawi to prosil bym o plusy i minusy tegoz pomyslu i drugie pytanie , moze poprostu kupic uzywany samochod spalinowy na allegro za rozsadna cene na poczatek??
Rowniez zalezy mi na tym zeby pomajstrowac przy nim dorzucic jakies czesci podwyzszyc mu moc itp ale zeby nie ubywalo frajdy z tego poniewaz jak wiadomo samochody spalinowe sa bardziej upodobnione do prawdziwych samochodow.....a elektrczne nie bardzo....jezeli sie mysle to prosze mnie poprawic.

Ostatnio edytowano Cz mar 23, 2006 6:22 pm przez Trup0sz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 6:16 pm 

Na początek lepiej kupić model elektryczny, bo spalinowy to nie tania zabawka.

Grzałka do świec, paliwo, części, bo jak wiemy modele spalinowe są szybsze, i można łatwiej coś zepsuć :lol:

Pozatym to jest z tym więcej paraniny.

A model elektryczny jest ok, możesz wsadzić silnik 12 zwoi i 70 km/h może nawet wyciągnąć, przy dobrym pakiecie, zębatkach, itp.

Jak chcesz spalinowy to na Allegro ktoś sprzedaje Savage X za 1800 zł (choć to coś podejrzane) :lol:

Nowy model in soon...

http://www.rcpics.net/member/Kai11

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 6:23 pm 

http://allegro.pl/item93686489_mazda_ns ... i_gaz.html
http://allegro.pl/item92525994_ta58333_ ... rally.html
http://www.allegro.pl/item92727274_lexu ... 1_10_.html
http://www.allegro.pl/item93668846_suba ... ntrol.html
http://www.allegro.pl/item92979491_1_10 ... kazja.html

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 6:34 pm 

Trup0sz napisał(a):
Wiem ale mi zalezy na tym zeby sie pobawic tym:) I to nie musi byc jakis super dobry sprzet tylko taki podstawowy na ktorym mozna pojezdzic nie chodzi mi o model super dobry za 1500zl:)

za 499pln kupujesz w Conradzie gotowe podwozie z silnikiem... nowka z gwarncja.... do tego apke z gieldy 100-200zl... czasam w zestawie daja serwa.... do tego takze w Conradzie 12 akuskow AA 2300mAh NiMh za 79pln... coprawda sa zespolone w pakiecie ale co to przeszkadza obciac blaszki i miec pojedyncze ogniwa do appki i odbiornika... do odbiornika 4sztuk nawet nie trzeba rozcinac i masz prawie gotowy pakiet.... dorobic kabelek z wtyczka, obkrecic dobrze izolacja jak nie bedzie Ci sie chcialo obciagac w termoskurcza.... serwo na skret idealne Hitec HS 475HB, do gazu HS322HD... pierwsze w Riku 76pln drugie 49zl... kupujesz tez tam klips do swiecy i paliwo... gotowa bude kupujesz na Batorego 14 za 50zl.... coprawda wyboru wielkiego nie ma ale lepszy rydz niz nic do zabawy... sposob na butelke do tankowania prawie za darmo jakis czas temu podawalem... przydala by sie jeszcze ladowarka do akumulatorow..... tu ciezko mi cos wskazac godnego uwagi bo takie gadzety to robie sobie sam... ale tak gdzies 50-150zl trzeba liczyc.... wazne zeby ladowala pakiety 4-5 i 8 ogniw w trybie delta peak...

skompletuj sobie najpierw aparature... za jakis czas zamow podwozie i akuski.... kup bude jaka Ci sie podoba... i bedziesz mial wydatek rozlozony na raty.... lepiej nieco odczekac i dolozyc niz kupic jakis gruz ktory Ciebie wnerwi do lez i wydrazy kieszen..... uwazaj tez na chinszczyzne.... niby cena niska ale... wiecej nie trzeba dodawac....

wyjdzie Tobie i tak grobo ponizej 1000zl za spaliniaka z wyposazeniem....NOWEGO.. naprawde dobrego... conajwazniejsze jest GWARANCJA... ktora dziala.... przekonalem sie o tym sam.... padl silnik i wymieniili mi CALE podwozie na nowe z NOWA gwarancja.... ciekawe czy jeszcze jakis sklep tak dziala??...
jest mozliwosc tuningowania (jak ja niecierpie tego slowa) czesciami z firmy np carson.. mozna dorobic naped na przod, 2 biegowa skrzynie itp itd....

niestety w zawodach sie nim nie wystartuje bo silnik jest za duzy... i nierozumiem naszych "wszechwladnych" dlaczego nie ma jeszcze jakiejs klasy TOPSTOCK (dla elektrykow jest!!) dla spalin jesli wszystkie firmy sprzedaja RTRy z silnikami .15 a do zawodow sa dopuszczane jedynie .12?? jakis lobbing importerow aby napedzic koniunkture?? i gdzie tu logika apropo propagowania "modelarstwa".... zamiast ulatwiac to klody pod nogi.... i tak wszystko u nas jest 20-50% drozsze jak na zachodzie to jeszcze jakies przepisy z palca wyssane...

czytaj dzial spotkania.... moze sie gdzies pojawie to zobaczysz conrada z bliska....

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 23, 2006 6:39 pm 

Dzieki Gr4N4c1K za taki wyklad:)) ale...jak pewnie przeczytales gore ja mam do dyspozycji tylko i wylacznie 400 zl i to sie predko nie zmieni:))

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona