Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 26, 2026 6:59 pm

Autor
 Tytuł: Wybor modelu rc
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 7:44 pm 

Witam. Już od jakiegoś roku jestem zainteresowany (tak na poważnie) modelami rc, a konkretnie Savegami. Dlatego mam kilka pytań odnośnie tych cacek:
1.Modelarstwem zajmuje się od jakiś dwóch lat i jest to malowanie i sklejanie figurek (Warhammer), oraz w mniejszym stopniu modelarstwo kolejowe, tak wiec jestem obyty z małymi częściami. Moje pytanie brzmi. Czy nie mając doświadczenia w modelarstwie rc będę w stanie porządnie złożyć Savage SS, bez wchodzenia co dwie godziny na forum?? Najbardziej z całej oferty podoba mi się SS, ponieważ chciałbym dobrze poznać budowę samochodu, a jeśli kupie np. 25, to boje się że tego nie uświadczę
2.Czy może lepiej kupić jakiegoś RTRa?? Jeśli tak to który jest najbardziej opłacalny??
3.Co jest dokładnie potrzebne do odpalenia:
A . Savage SS
b. Savgae w wersjach RTR, bo czytałem ze wystarcza baterie (może być pakiet??), grzałka, buteleczka na paliowo i sama benzyna
4. Jakie paliwo polecacie i gdzie je kupić??
5. Gdzie najlepiej kupić model. (jestem z pod wawy). Sklep internetowy, hpi pl, w normalnym sklepie, czy może ebay i allegro??
6. Czy w savegach są jakieś części które się szybko niszczą i najlepiej żebym kupił razem z modelem zapasowe części??
7. Ostatnie pytanie. Czy może dla mnie (początkującego) lepiej będzie zacząć jakimś offroadowym micro w skali 1:18??
Z góry dziękuje za odpowiedź.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 7:54 pm 

no wiec tak:
po 1.uzyj opcji szukaj
po 2.uzyj opcji szukaj
po 3.uzyj opcji szukaj
po 4.uzyj opcji szukaj
po 5.uzyj opcji szukaj

TAKICH TEMATOW BYLO CONAJMNIEJ 20 WYSTARCZY RUSZYC TA KULKA CO JEST NA KONCU SZYJI. TO NAPRAWDE NIE BOLI

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 7:58 pm 

Skladanie-->satysfakcja
Wystarczy tylko chceci, baw sie tym co Ci sprawia najwieksza satysfakcje.
Nic nie jest trudne mozna to tylko zepsuc!!!
O reszcie doczytasz na forum

Tak jak poprzednik napisal uzyj opcji SZUKAJ !!!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 10:00 pm 

Dosc dokladnie przegladalem to forum, jednak nie na wszystko znalazlem odpowiedz. Po pierwsze chodzi o miejsce kupna, i oto co dokladnie trzeba, by odpalic model

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 01, 2005 10:15 pm 

Castle_Bravo napisał(a):
Dosc dokladnie przegladalem to forum, jednak nie na wszystko znalazlem odpowiedz. Po pierwsze chodzi o miejsce kupna, i oto co dokladnie trzeba, by odpalic model

miejsce kupna jest w co trzecim temacie i nawet jeden temat o nazwie LINKI jest PODWIESZONY i tam masz wszystki sklepy modelraskie, a co trzeba do odpalenia po pierwsze napisalem przed chwila w innym topicku i JUZ NIGDY WIECEJ TEGO NIE ZROBIE BO MAM TEGO DOSYC!!!! a po drugie pamietam jak koles ModeleRC zrobil cala rospiske co kupuje. ale nie, to jest problem poszukac. najlepiej wszystko ci przed nos podac nie?

sory ze troche na Ciebie najechalem, ale mnie to juz naprawde denerwuje. i nie jest to kierowane tylko do Ciebie, ale do wszystkich nowych uzytkowników i dla tych, ktorym przyjdze do glowy zadac takie pytania jak Ty.

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 02, 2005 7:38 am 

1.
Mysle ze sobie poradzisz! Co do 25 to tez dobrze modelik poznasz.. ja co prawda mialem elektryka ale zamawiam na poczatkuj roku MT2. I tez nie bedzie kit z rooznych powodow a jednak chcialbym zlozyc.. ale tez poznam modelik wiec takim czyms to sie nie martw. Mi mowili takie cos i Ci powtorze: spiesz sie powoli :D, i najpierw instrukcja potem cos przykrecasz! Mysle ze dasz rade ze zlozeniem calej konstrukcji no tak jakby stylistycznej czesci.. moze jakies problemy beda z silnikiem jakos zebatki cos no nie wiem ale jak cos to napiszesz na forum przeciez to nie jest wielki problem ;)
2. RTR...? jak chcesz ja juz wyzej napisalem co do SS a jak RTR z savow ( tak? ) to moze 25. Mozesz tez inne ale mysle ze 25 jest dobrym modelem.. widzialem juz ich pare i naprawde ja jakos strasznie ielkiej roznicy miedzy 4.6 a 25 nie widzialem - wiem ze moglby byc nie wyreguulowane ale mniej wiecej tak samo jechaly ( predkosc )
3.
Tu juz lepiej zeby pisaly osoby ktore go maja! ale napewno takie jak: butelka, benzyna, grzalka, jak roto juz bedzie to akumulator, ladowarka, plyn do czyszczenia silnikow po jezdzie, preparacik do filtrow, no i jeszcze inne moze elektronika do ss ale nie pamietam nei czuytalem za drbze tego.
4.
Raczej takie n ajlepsze to tornado.. ale jest bardzoooo drogie.
Stronka: http://www.schmeissner.com.pl/paliwa.htm
5.
Mysle ze najlepiej HPI. Normalny masz na mysli spozywczy ? :D :lol: Allegro no tez niby ale z hpi najlepiej moze jakies naleopki dostaniesz tez gratis ;d
6.
- ja znam chlopaczka ktoryh ma sava 25 i anrazie sie mu nic nie zniszczylo ( tak pamietam ) ale z tym pytaniem do innych osob!
7.
Co do tego punktu to teraz kwestia gustu.. tak jak wolisz.. napewno lepiej isie nauczyc elektrycznym modelem imoze byc tez w sklai 1:10 ale dlaczego nei zaczal od razu od spalinowki? znajdziesz duzo mieejsca i sie jakos anuczysz.. amsz jkase na uto to dorbze.. moze tez kupic micro jednoczesnie z savem.. sava ss skladac :D a micro w tym czasie sie uczyc... micro rano po pol;udniu a wieczorem sav.. hehe jak masz tyle kasy oczywiscire ;)

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.