Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 6:30 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 19, 2008 11:31 pm 

nie bardzo,moj kolega ma nie duzo wieksza wiedze na ten temat,w Gdansku sa sami spalinowcy.
Wyslalem maila do pewnego sklepu z zapytaniem,ile kosztuje sprawdzenie przez serwisanta czy aparatura i odbiornik sa sprawne.
Odpowiedz krotka,50zl... wiec to raczej bez sensu.

Pewnie cos przekrece,albo stane sie posmiewiskiem ;p
ale nie mam jeszcze tak sporej wiedzy jak Wy,chcialbym tylko powiedziec,jak widze po swojemu te ostatnie posty.

Otoz, proponujecie podpiecie koszyczka w miejsce zasilania,nie tam gdzie podpina sie regulator,po to,aby nadajnik i odbiornik sie zsynchronizowaly,pozniej mam podpiac regiel i go wlaczyc? hmm tak mozna? czy koszyczek plus regulator moga byc naraz podpiete? :oops:

pozdrawiam serdecznie !!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 20, 2008 8:02 am 

nie mogą, musisz wyjąc z wtyku regulatora pin odpowiedzialny za zasilanie odbiornika, to właśnie oznacza odłączenie BEC'a regulatora.

Robert

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 20, 2008 8:18 am 

Zaberdee napisał(a):
w Gdansku sa sami spalinowcy

No ale w Gdyni jest Andrzej Trella, który jeździ również elektrykami.

A tak w ogóle to może wina leży po stronie Sanwy? Skoro wiele serw nei chce z nią poprawnie współpracować to może i regulator Novaka również? Poza tym Novak ma specjalną wersję regulatora wprawdzie GTB do współpracy z DSM. Może należałoby wymienić tą nieszczęsną Sanwę na coś sprawdzonego a nie kombinować z regulatorem?

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 20, 2008 1:12 pm 

Sprawdź jeszcze raz ustawienia aparatury.
Trymer gazu musi być na 0, zakres "wychyleń" gaz/hamulec na 100%, zakres gazu 100%, zakres hamulca 100%.
Sanva w ustawieniach fabrycznych miała w niektórych modelach aparatur jeden z tych parametrów ustawiany na 70%.

1/16 Slash/Revo

Jammin CRT.5 electric

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 20, 2008 7:01 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Może należałoby wymienić tą nieszczęsną Sanwę na coś sprawdzonego a nie kombinować z regulatorem?

Powoli zaczynam sie do tego przekonywac,ale co,nie wiem czy mam dzialajacy zestaw,jak nie,to za ile to sprzedam ? 200zl ? nie wiadomo co jest nie tak.

Nie dlugo dostane Revo,moze na nim sprawdze czy dziala,tylko boje sie,zeby spektrum nie popalilo mi serw w nim... Co myslicie??

P.S. Dzis po katowaniu 18MT musze go wyczyscic,wiec jutro,zaczne od nowa wszystko sprawdzac,poprobuje porobic to co mi polecacie i zdam relacje :)

pozdrawiam serdecznie !!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3