Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 4:14 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor
PostNapisane: Cz gru 23, 2010 8:42 pm 

no tylko karoserie sie maluje od wewnatrz zeby nie było ze na zewnątrz prysniesz bo jestes pro ;)

Model Cars Łódź

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 8:44 pm 

O boże jeszcze fele z oponami trzeba skleić :lol: Tak na serio to zdaj relacje jak sprawuje się twoj modelik bo jestem ciekawy czy jest czegoś wart :wink:

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: Cz gru 23, 2010 8:46 pm 

No no tylko nie zapomnij o pakiecie do odbio bo bedzie reklamacja ze nie działa xd

Model Cars Łódź

PostNapisane: So gru 25, 2010 9:47 pm 

Witam
Jak pisałem w innym wątku sam jestem posiadaczem takiego modelu, i ogólnie jestem zadowolony... Co do części zapasowych znalazłem oprócz dystrybutora także sklep rc.susco który posiada również części tuningowe do tego modelu, jest możliwe również namierzenie chińskiego producenta tego modelu... Wiadomo że apetyt rośnie w miarę jedzenia, i już myślę o jakiejś bezszczotce :twisted:
Jestem początkujący i po przesiadce z jakiś zabawek jestem zadowolony... Po "zneutralizowaniu" kilku przypadłości nowego modelu (luzy i podokręcanie kilku śrubek, smarowanie) model sprawuje się bez zarzutu...
Po wykonaniu osłony wew. na elektronikę na razie hasamy z synem po śniegu i lodzie i oprócz ładowania pakietu, i awarii silnika wszystko jest OK...
Wiem że kupienie rynkowej nowości jest dosyć ryzykowne, (niektóre osoby zapewne napiszą że w tej kasie można było kupić jakąś markową używkę), ale na prezent daje się raczej rzecz nie używaną :)), a z dodatkowym pakietem i sensowną ładowarką, w tej cenie jest to wydaje mi się całkiem interesująca propozycja... Więc proponuję wszystkim użytkownikom tego modelu, używajcie i dzielcie się doświadczeniami z eksploatacji Sworda, a wiedza, doświadczenia, kontakty i spostrzeżenia będą służyły nam wszystkim... :D

Pozdrawiam
i Życzę Wesołych Świąt
wszystkim użytkownikom Forum RCauto.pl
Marcin Pietrzyk

PostNapisane: So gru 25, 2010 11:55 pm 

No i o taką relacje chodziło :D Obawiam się tylko o Bl czy go nie rozwali ... Mianowicie dyfry itp .

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: N gru 26, 2010 12:22 am 

Wersja Blade jest na BL, reszta to samo.. Metalowe dyfry, zębatki, sprzęgło itp, więc śmiga :wink: , ale okaże się w praniu...

PostNapisane: Cz sty 06, 2011 12:07 am 

No i pierwsze ofiary.... :evil:
Po usmażeniu szybkim standardowego blaszaka, padł Ansman clash15, ( po sekcji zwłok też standardowe badziewie), okazało się, że usmażył się też regiel...
Pytanie bez odpowiedzi, czy regiel załatwił oba silniki, czy oba silniki załatwiły regiel??? :shock:
Teraz stoję przed wyborem regla, ale nie wiem jaki do tego modelu będzie ok...
Zastanawiałem się nad tańszym Nosramem, (można założyć silnik szczotkowy, lub BL), problemem sensory na BL i wilgoć....
Na razie zbieram fundusze, a Sword wyczyszczony i nasmarowany czeka na nowe serce..................

Pozdrawiam
MArcin Pietrzyk

PostNapisane: Pt sty 14, 2011 9:49 pm 

Witam ponownie na stronie producenta (Riverhobby) pokazują się części tuningowe,
a na Youtube można znaleźć co blx10, czyli SWORD na BL potrafi... :mrgreen:
Jest tam również instrukcja i rozpiska części do różnych wersji SWORDA...

PostNapisane: Śr lut 09, 2011 4:12 pm 

To mój pierwszy post na tym forum więc witam wszystkich sympatyków RC.

Po padzie ostatniej zdalnie sterowanej zabawki moich synków, przyszedł czas aby rozejrzeć się za czymś "lepszym".
Nie chciałem za dużo wydawać pieniędzy, więc wstępnie brałem pod uwagę: Rally Monster, Maverick STRADA i właśnie SWORDA.
Podobny przedział cenowy. Przejeżdżałem kiedyś obok sklepu modelarskiego i trochę może spontanicznie zakupiłem SWORDa, bo akurat on jeden z całej trójki był fizycznie na sklepie.
No cóż, młodzież zachwycona nie ma porównania do zabawek. Model fajnie się prezentuję jest szybki, ma w pełni działające zawieszenie. Ogólnie wygląda dość solidnie chociaż nie mam porównania bo to tego typu pierwszy. Zdaję sobie sprawę że to model "budżetowy".
Co do braku różnic między SWORD a BLADE poza zestawem bezszczotkowym to byłbym bardziej ostrożny. Po przyjrzeniu się modelowi i instrukcji wynika że SWORD w porównaniu do BLADE to łożyskami nie grzeszy. W całym modelu znalazłem ich 5 szt. Pozostaje jeszcze 12 panewek. Więc przed przeszczepem na bezszczotkę zalecałbym wymianę panewek na łożyska, co zresztą mam zamiar zrobić (łożyska już zamówione, koszt niewielki).
SWORDa głównie ujeżdża młodzież, choć nie powiem żebym ja nie odczuwał przyjemności z tej zabawy :D . Tatuś głównie zajmuje się serwisem co też sprawia "mu" wiele frajdy.
Niestety po niespełna 3 tygodniach wczoraj umarł standardowy blaszak. Dzień wcześniej jeździliśmy w plenerze korzystając z suchej pogody. Model śmigał bez problemu. Wczoraj po włączeniu silnik tylko drgnął na moment i koniec :(. Po przemierzeniu wszystkich elementów padło na blaszaka. Czas włożyć w niego coś lepszego. Ale najpierw łożyska, smarowanie.
Oczywiście mamy apetyt na więcej bo ta zabawa wciąga jak diabli, więc liczymy fundusze i może jakiś zestaw BL ?

Teraz mając na uwadze już jakieś minimalne doświadczenia nie wiem czy nie lepiej było dołożyć i kupić coś lepszego. Ale z drugiej strony model nie drogi, do nauki zaznajomienia się z tematem uważam za odpowiedni. Chętnie wymienię doświadczenia z właścicielami podobnych.

Pozdrawiam

PostNapisane: Śr lut 09, 2011 8:23 pm 

Witam
Łożyska do kół również zamówiłem (mimo, że po panewkach nie widać jeszcze większego zużycia),
co do silnika :twisted: ,wsadziłem Graupnera blau 9,5t + LiPo 2s... teraz to dopiero jest bestia 8), (atak do wymiany, ale z mojej winy :oops: , za ciasno ustawiłem..), z zakupem nie ma żadnych problemów Tamiya mod 0,6, po wymianie i poświęceniu 20 minut na ustawienie śmiga jak trzeba...

Pozdrawiam

PostNapisane: Cz lut 10, 2011 12:42 pm 

Mnie osobiście bardziej niepokoją panewki na (nie wiem czy to dobrze nazwę) ośce małej zębatki atakującej dyfrów. Rozebrałem jeden i drugi, niestety zamiast łożysk panewki. A ta zębatka bądź co bądź przekazuję całą moc silnika na dyfer i dalej na koła. Rozmiar ten sam co na koła.
A pochwal się jakim reglem sterujesz tym silnikiem, bo właśnie się za jakimś zestawem rozglądam. Nie wiem czy kupić coś taniego czy zainwestować w coś co może posłużyć później w jakimś innym modelu.
Masz jakieś sugestie co do ustawienia ataku i odbioru ? Czy na kartkę papieru jak już wcześniej gdzieś na tym forum przeczytałem ? BO za chwilę mnie to czeka jak zakupię nowy zestaw.

Robert

PostNapisane: Cz lut 10, 2011 4:14 pm 

qurcze, całego co do śrubki nie rozbierałem, ale warto wiedzieć i domówić 2 łożyska dodatkowo.. (Bardzo cenna informacja)...
I jak tu wierzyć w opisy dystrybutorów modeli...

Kartka papieru 80g (czyli dobre ksero)... Po kilku pakietach nie widać zużycia... A co do regla... Biorąc sobie do serca, że regiel kupuje się raz a dobrze (podejrzewam, że za chwilę kilka osób napisze laborat pt.: ja bym kupił coś innego....) zainwestowałem, Xerun 120A....
Na razie nic nie kombinuję z softem, a potrzeba mi zmienić kierunek obrotów, bo z sensorem kręci w drugą stronę (Xerun 150A ma to w ustawieniach, myślę, że można to dograć). Ale i tak bez sensora idzie dosyć płynnie... Dobrze, że apka ma możliwość regulowania prędkości, nie wiem jak to się fachowo nazywa...
Jak syn jeździ, zmniejszam prędkość i spokój.... Bo na full, silnik 9,5t dość mocno zasuwa i trzeba mieć duuużo miejsca do jeżdżenia...

PostNapisane: Cz lut 10, 2011 4:26 pm 

Drobna uwaga, potrzebujesz nie 2 a 4 łożyska. Po dwa na jeden dyfer. Dlatego zamówiłem ich łącznie 12 (razem z kołami).

Pozdrawiam

Robert

PostNapisane: N maja 06, 2012 12:51 pm 

Witam!

Również zakupiłem sworda i mam takie pytanko>
Jaki rozmiar powinien byc tych łożysk? I czy mógłbym poprosić o zdjęcie jakieś w jakich miejscach
wstawić te łożyska? I czy pasuja bezproblemowo czy jakoś trzeba podłubać przy ich zakładaniu?

Dziękuję i pozdrawiam

Jest : Traxxas Slash 2wd
Było: FF 2 RX7, HSP Hunter BL, VRX Sword BL, XT Evo S, hpi Sprint 2, HB Lightning bl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4