Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 4:12 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 30, 2004 4:35 pm 
-=ADA$=-

wedlug mnie NTC3 bylo rozojowe rok temu, ale w chwili obecnej kiedy pojawily sie np FW-05R, 710 i R40 to juz jest przestazale, i dostosowanie go do obecnych standardow byloby zbyt drogie

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 30, 2004 7:52 pm 

Najpierw odpowiedz dla kanona. Nie było moim zamiarem nikogo obrażać i nie uczyniłem tego. Sam przejrzyj posty i tematy i zastanów się - czy to jest warte nawet klawiatury, o uwadze nie wspomnę. Zamknijmy ten temat. To nie jest forum modelarzy redukcji w butelkach tylko rc.
Teraz na temat Asso.
Nie , nie uważam ten model za nierozwojowy.Sam nosiłem się z zamiarem zakupienia tego modelu, ale po przeliczeniu , stwierdziłem , że się nie opłaca. Wtedy nie było wersji Factory.
Model ten ma wiele zalet, choćby prostotę konstrukcji i szczelność napędów. Decyzja należy do Ciebie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 30, 2004 10:12 pm 

ADA$, co ty opowiadasz. Jesli model nadal wygrywa zawody to chyba nie jest przestarzaly. Popatrz na elektryczne TC3, jest na rynku juz 5 lat i jeszcze niewidac nastepcy. Wielu kierowcow nadal uzyskuje na nim wysokie pozycje lub wygrywa na zawodach (przynajmniej w USA). Dostepnosc czesci tuningowych jest ogromna. Ja bym powiedzial ze modele firm takich jak HPI czy Tamiya sa przestarzale juz w momencie wejscia na rynek, gdyz wiadomo ze za rok pojawi sie nowy model i wsparcie czesci tuningowych bedzie coraz slabsze.
AE ma poprostu taka polityke ze jak cos jest dobre to nienalezy tego poprawiac, nie spiesza sie z wypuszczaniem nowych modeli tylko pracuja nad nimi tak dlugo az uzyskaja zadowalajacy wynik.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 01, 2004 2:00 pm 
-=ADA$=-

sam to powiedziales jest duzo czesi tuningowych a np jak asushi hara wygral mistrzostwa swiata na R40 to jechal prawie seryjnym modelem, dodatkowo silnik zaraz przed finalem mu zdechl dlatego na szybkosci kupil nowy i na ledwo dotartym silniku wygral, to cos znaczy, tak samo jak na mistrzostwach MT wygral Adam Drake w seryjnym LST pokonujac ostro zmodyfikowane maxxy i savage!! Chodzi mi o to ze takie same osiagi jak w zmodyfikowanym NTC3 mozna miec seryjnym innym samochodem, nie uwazam ze to zle auto, tylko ze sa lepsze

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 01, 2004 9:53 pm 

To ze sa czesci tuningowe wcale nie znaczy ze trzeba ich uzywac, seryjne NTC3 tez pojedzie. I co to znaczy prawie seryjne R40?

Tytuł:
PostNapisane: So lip 03, 2004 8:37 am 
-=ADA$=-

ok pomylilo mi sie mial troche tego tuningu :
one-way, amory gwintowane, tytanowe sruby, grafitowe wiezyczki amorow

Tytuł:
PostNapisane: So lip 03, 2004 9:46 pm 
Raflee

Wiecie co... na zawodach najwazniejszy jest kierowca...a dobry model to jest tylko dodatek do niego. Wiadomo, ze na np. TL nawet mistrz polski nie wygra w DTMie, ale jesli ktos umie jezdzic to wystarczy mu jakis np. podstawowy x-ray i nim bedzie dawal sobie rade. A co do Asso TC3 - jakbyscie Bakerowi dali np. Yokomo i sam byt je sobie ustawil, to pewnie tez by wygral..., a to ze w Asso on jest ich kierowca, ktorego sponsoruja to wygrywa na ich modelu... Mi zalzy na tym, zeby model byl niezawdny, bo z mojego szczescia wynika, ze jesli z modelem bedzie ok, to z czyms innym bedzie do d... Kiedys malem takie aso tc3, to caly czas maile z nim problemy, a tereaz jak kupilem yokomo to mam problemy z silnikiem, no trudno... zyje sie dalej, moze kiiedys bedzie lepiej. W spalinowych chce jezdzic sobie na poczatku, zeby sie lepiej nauczyc jezdzic, bo jesli opkanuje w miare spalinowego to w elektrykach tez bedzie mi lzej... A co mozecie powiedziec o Serpencie 705? Warto go kupic? tereaz biore pod uwage modele Serpnet: Impulse, 705 i 710 - jesli ktos moze to takie powownanie cena/oplacalonosc. Wiem, ze 710 jest najlepszy, ale jesli ktos mobly mi pwoedziec, czym on sie dokladnie rozni od np. 705 to bede bardzo wdzieczny :)

Tytuł:
PostNapisane: So lip 03, 2004 10:29 pm 
-=ADA$=-

jak juz raz pisalem inne zawiecho z tylu, troche odchudzony, troche inny bak paliwa, i kilka innych drobiazgow, mozesz sprawdzic na www.mytsn.com

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 05, 2004 12:16 pm 

705 jest rozwinięta wersja impulsa. Wachacze, zwrotnice, metal jest taki sam.Zbiornik i mocowanie zasilania jest take samo jak w 710. Naprawdę to nie ma różnicy co kupisz, pomyśl może o wersji Impuls Pro Carbon na początek, za mniejsze pieniadze dostajesz więcej. Kontakt z dealerem
Norbert Rekawek biuro@defena.pl

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 06, 2004 9:23 pm 
Raflee

Dzisiaj kupilem cos takiego:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... :EOAB:DE:6 Jest w nim silnik Novarossi TX (nie za mocny bo ma 1.15HP i 36tys prm, ale na poczatek wystarczy mi raczej :) ) i reszta to co w opisie... czyli 2 akusy do odbiornika, buda i kilka innych rzeczy... Jak go znalalzem, to juz niewiele bylo do konca i czesci nie moglem znalesc, ale po jakiejs godzinie znalalzem ladny sklad czesci, wiec nei bedzie z tym problemow. Po szybkiej narazie z Arkiem doszedlem do wniosku, ze ten model bedzie dla mnie dobry na poczatek, bo mugen ma dobre modele i mam nadzieje, ze jak mi przyjedzie do domu to bede zadowlony... Nowy z silnikiem kosztuje cos ponad 400$ (na niektorcyh pisze wiecej, ale ta co podalem jest chyba najbardziej aktualna...) oprocz tego znamazlem strone z setupami :) Mam nadzieje, ze jesli bede mial jakies problemy z silnikiem (ja nie wiem jka go ustawic... :/) to mi ktos pomoze na forum, lub na zaowdach... jak wszystko bedzie tak jak ma byc, to od przyszlego sezonu bede jezdzil juz na zaowdach... Jesli mozecie, to prosilbym o wlasna ocene tego modelu i czy bylo warto...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 07, 2004 11:01 am 

Mam trochę cęśći do tego modelu . Paski , komplet zębatek łącznie z obudowami do dyfrów , paski, zębatki atakujące , kosz sprzęgłowy , ciężarki , zębatki do skrzyni. Wszystko za pół ceny.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 07, 2004 11:56 am 
Raflee

To bardzo dobrze... Jak tylko dostane model, to sie odezwe. A te czesci kupie, tylko, jak juz bede mial model... Mial Pan ten model?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 07, 2004 12:13 pm 

Tak , miałem. I byłem bardzo zadowolony. Dwa małe ale; kłopotliwa wymiana aku i potrzeba małego odbiornika . Sam zobaczsz. Najlepiej , żeby odbiornik miał wtyczki od mechanizmów wsuwane wzdłuż , a nie w poprzek. On powinien być płaski , a długi . Niektórzy rezygnują z właściwego miejsca i montują go na górze. Gratuluję nowego zakupu i witam w klasie IC-10 . Czy będziesz w Rudzie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 07, 2004 12:23 pm 
Raflee

Ten model bedzie u mnie gdzies za okolo tydzien... jak jutro wysle pienaidze za neigo do niemiec to dojda na sobote i jak wysle mi w pon. to bede go mial kolo nastepnego piatku... Do rudy mam zamiar przyjechac, ale mialem male problemy z samochodem (1:1 :) ) ale mam nadzieje, ze uda sie mi przyjechac... W klasie IC mam zamiar startowac od przyszlego roku, bo jeszcze sporo zakupow przedemna... widze, ze troche bede musial wydac na elektronike, narazie mam jedno serwo z miare szybkie i mocne, ale jeszcze jedno takie juz naprawde dobre musze kupic. Z tego co pamitam to chyba Pico, ma takie male odbiorniki :) (http://riku.home.pl/sklep/product_info. ... ts_id=1401 - jesli ma wygladac tak to takiego kupie :) )

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3