|
pochec porownania to masz kiepskie bo tu nikt nie wymaga zeby HPI robilo kiełbase tylko ludzie pisza ze nie robia wielu modeli ktore sa w ofertach innych firm, zewa softis tez nie musi robic kielbasy ale papier toaletowy powinna a nie same chusteczki - co zreszta robi bo w takiej jest branzy, poza tym HPI faktycznie ma kilka dobrych modeli i sporo tez gorszych jak kazda firma zreszta i nie ma sie o co spierac, mnie osobiscie hpi nie przekonuje wcale, uwazam ze sa lepsze firmy
teraz troche o carsonie bo w koncu o tym jest temat
mam carsona attack od jakiegos miesiaca, pomijam fakt silnika bo to akurat model benzynowy i silnik jest nie carsona tylko zenoah komatsu - japonski ale reszta modelu jest moim zdaniem bardzo dobra i wytrzymala, model wazy 8,5kg i robil juz takie dzwony i loby 360stopni w powietrzu ze naprawde balem sie ze bede go zamiatal z ziemi a jak do tej pory nic sie nie stalo i nic nie urwalo, moge smialo polecic ta firme jako robiaca dobrej jakosci plastiki i dobrze spasowane wytrzymale elementy konstrukcyjne, mam tez x-raya i mialem t-maxa kiedys, carson napewno nie jest gorszy jesli nie lepszy pod wieloma wzgledami, amorki mam aluminiowe bardzo mocne w standarcie, plyta podlogowa alu gr 4mm, kazda czesc jest solidna i mocna, carson moze jeszcze nie ma takiej marki ale nie jest zly
_________________ Serpent 960, Serpent S120, Serpent 240, Kyosho Inferno GT, Kyosho F-TEN, Tamiya TRF416WE, Kyosho F1 2005
|