Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 4:27 pm

Autor
PostNapisane: Cz kwi 29, 2010 9:28 am 

Parę dni upłyneło od zawodów, ale pozwolę sobie skreślić parę słów na temat rozegranych zawodów:
Plusy:
- fantastyczna, przestrzenna, czysta, pachnąca nowością hala sportowa, w której rozgrywane były zawody;
- duża widownia usytuowana na wysokości kilku metrów nad poziomem toru, umożliwiająca oglądanie zawodów w komfortowych warunkach;
- dosyć trudny technicznie tor – ale pozytywnie postrzegany przez zawodników. Elementy toru prosto spod igły: nowa wykładzina, nowe bandy zewnętrzne i wewnętrzne;
- dużo miejsca wokół toru na stoliki i pozostałe elementy zawodników;
- punkt gastronomiczny z możliwością zjedzenia czegoś „na ciepło” z bardzo, bardzo dobrze zaopatrzonym bufetem. Możliwość oglądania zawodów bezpośrednio z w/w „punktu”, bardzo miła obsługa;
- sama lokalizacja Ścinawki w pobliżu bardzo atrakcyjnych turystycznie miejsc: Góry Stołowe, Góry Sowie, Kudowa, Polanica, Duszniki, Kłodzko, Wambierzyce, Srebrna Góra itd., itd. umożliwiająca niezainteresowanym zawodami członkom rodziny na aktywne spędzenie czasu;
- sympatyczna atmosfera podczas zawodów.
Minusy:
- kierowanie autem i w związku z tym niemożliwość korzystania w pełni z zalet punktu gastronomicznego przez piszącego te słowa.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz kwi 29, 2010 9:56 am 
Administrator forum

Jako jeden z Sędziów tych zawodów (jednocześnie zawodnik), odniosę się do samych zawodników i ich jazdy:

na plus:

- możliwość rozegrania 5 eliminacji i 3 finałów - wszyscy jeździli w eliminacjach i finałach
- dzięki zdyscyplinowaniu zawodników i ich opiekunów zawody rozpoczęte punktualnie i zakończone zgodnie z rozkładem pomimo powtórzenia jednej eliminacji w klasie Modifird (mój błąd - źle ustawiona czułość urządzenia)
- wykonywanie poleceń i zaleceń sędziów (zawodnik który nie radził soie z modelem - zbyt dużo mocy do umiejętności - po zwróceniu uwagi ustawił model tak że zaczął nad nim panować)

na minus:

- czasami ociągający się serwis (kolejna eliminacja chyba upłynie pod znakiem kilku skreślonych wyników za braki na serwisie)
- nie przestrzeganie czasu 30s w finałach (model stoi i zawodnik nie próbuje nim jeździć)

A teraz trochę refleksji:

Nie wiem jak to sie dzieje że zawodnicy w jednych zawodach jeżdżą jak należy a w kolejnych każda próba dubla to strach przed jazdą w systemie 1-0-1-0 zdublowanego zawodnika.

Nowa klasa E-10TC HOBBY Junior, która powinna cieszyć się dużym zainteresowaniem początkujących zawodników, jak narazie jest w małym dołku.
Jako Organizatorzy cyklu zawodów pracujemy nad sprawą wypozyczania kompletnego modelu wraz z obsługą na czas zawodów.
Prawdopodobnie będziemy dysponowali 4-5 kompletnymi modelami.

Odpowiedni komunikat w tej sprawie zostanie zamieszczony na RC-AUTO z chwilą dogrania wszystkich szczegółów.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Cz kwi 29, 2010 12:10 pm 

No to ja Wam tera też "pojadę" :D

+ Nowa hala, bez bukietu zapachów typowych dla sal gimnastycznych ;)
+ Ciekawy tor, z początku wydawał się wąski ale po wstępnym wjeżdżeniu się, nie było to problemem
+ Podest na trybunach wysoko nad torem, dobrze widoczny cały tor z góry, przez to łatwiej było kontrolować położenie modelu na torze
+ "ograniczniki" wyznaczające tor praktycznie uniemożliwiające uszkodzenie modelu
+ Gastronomia na miejscu

Minusy...ciężko nazwać minusami ale można by poprawić na przyszłość... jednak sędziowanie, bardziej kładące nacisk na kulturę jazdy w dalszej części stawki, nie tylko w czołówce. No ale tu bardziej trzeba by mieć pretensje do samych zawodników.

A tak to bardzo fajnie się jeździło, koleżeńska atmosfera w czasie zawodów, ogólnie bardzo pozytywnie.

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

PostNapisane: Cz kwi 29, 2010 1:35 pm 

No to ja też wtrące swoje :)

Na plus:
-"atmosfera" zawodów
- bardzo fajny "podest" na trybunach
- ułożenie toru
- miękka, przyjemna, nowa wykładzina

minusy:
-praktycznie żadne, może uwagi co do tego, żeby przeciwne kierunki jazdy były oddzielone wyższymi nieco bandami, gdyż miałem przygode w ostatnim biegu eliminacyjnym,....., ja hamowałem przed zakrętem on(pewien kierowca) był rozpędzony, przeleciał przez bande i nastąpiła
<czołówka> co wyeliminowało mnie z tego biegu, z resztą jak zauwazyłem nie tylko ja miałem takie "przygody",
no i podobnie jak p. Łukasz
Łukasz Pronobis napisał(a):
ale można by poprawić na przyszłość... jednak sędziowanie, bardziej kładące nacisk na kulturę jazdy w dalszej części stawki, nie tylko w czołówce. No ale tu bardziej trzeba by mieć pretensje do samych zawodników.

Pozatym bardzo fajne zawody