Zawody mega!!!
Mimo kiepskiego początku meteorologicznego udało się przeprowadzić tyle eliminacji. Brawo Marek!!!
Nad plusami nie ma się co rozwodzić, tych jest mnóstwo.
Co do przyczepności, to uważam, że wszyscy mają taką samą i nie można jej zaliczać na minus.
Co do minusów:
Jak napisał Andrzej- grilik przy torze, przydałby się.
Na koniec trochę smutna sprawa. Podaję link do posta, w którym ją rozwinąłem jako osobny temat:
http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.ph ... 677#193677
Chodzi o "budę" P. Matukina. Gdy złożyłem protest, że jest niedozwolona P. Matukin najpierw próbował zastraszyć organizatora, potem sędziów (mnie raczej nie- odbieram na innych falach). Nie pomogły uwagi Andrzeja Trelli (trener Kadry), który potwierdził moje przypuszczenia. P. Matukin nie wiedząc co robić zasłonił się tym, że wysokość modelu mierzymy "bramką" gdyż wiedział, że jej nie ma (w przepisach też nie ma napisane jak mierzymy wysokość), potem stwierdził, że prawie wszyscy mają niedozwolone budy, zaczął udowadniać, że skoro w przepisach (które sam tworzył) napisane jest o klasie Touring Car i tak samo jest na stronie gdzie kupił budę to on ma rację itp itd. Generalnie wprowadził tak niemiłą atmosferę, że dla świętego spokoju podarłem protest.
Żałosna parada winnego chwytającego się czego popadnie.
Niestety P. Matukin wygrał. Stworzył przepisy, których nie musi respektować, są tak skonstruowane, że dają pole do bezkarnych nadużyć.
Kolejne niestety, gdyż niedopuszczenie do rozpatrzenia protestu kosztowało mnie utratę miejsca w finale A.