Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 12:21 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N mar 05, 2006 8:24 pm 

Witam, Zawody i po zawodach.
1. TOR - za dużo taśm klejących wykładzinę i trochę nierówności dla micro, ogólnie pomimo tego aż dziwne w dtm540 jeździło mi się dobrze a nawet lepiej niż dobrze, 4+
2. SĘDZIOWANIE - co tu dużo pisać wszystkie przeciągnięcia czasowe były szybko eliminowane, depozyt aparatur - tak powinno być na każdych zawodach, może trochę za mało komentarzy podczas biegu, kontrola techniczna - może nie zawsze w 100% zgodna ale była i to się liczy 4.
3. ORGANIZACJA - za mało miejsca na boksy dla zawodników, obiad - bardzo dobry i w dobrej cenie, 4.

ogólnie cieszę się że mogłem przyjachać i pobawić się razem z Wami. Było dobrze. Gratulację dla Norberta.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 9:46 pm 

dobre zawody. dla kogoś, kto od krzykliwych miejsc woli "klubową", zamkniętą, zawodniczą atmosferę i kto był niezadowolony z zawodów b BC (nie mówię, że ja należę do tej grupy) - powinien być usatysfakcjonowany. blisko na tor, brak praktycznie postronnych osób. byliśmy sami ze sobą :D

jako nienajwyższy człowiek zadowolony byłem z szerokiego i wysokiego podestu (antresola), na którym nikt mi nie zasłaniał widoku na tor.

depozyt aparatur - duży plus,

pomysł z kamizelkami podczas treningów - bomba, dzięki temu można było w ludzkich warunkach (tzn. w nie więcej niż 10 osób jednocześnie) potrenować, co ma szczególne znaczenie, jeśli ma się model mikro - nie musiałem oglądać się na wszystkie strony i uciekać ciągle pod bandy w obawie o stratowanie przez szarżujące modele 1/10. jeśli pomysł z kamizelkami dla zawodników na podeście podczas treningów połączyłoby się z tablicą na breloczki z częstotliwościami i depozytem aparatur również podczas treningów - mielibyśmy trening idealny,

kamizelki dla serwisantów - już dawno miałem taki pomysł - cieszę się, że ktoś go wreszcie wcielił w życie. dobrze byłoby, aby serwisanci mieli kamizelki w innych kolorach niż zawodnicy z podestu. kamizelki jednych i drugich mogłoby mieć namalowane lub w inny sposób naniesione, duże numery - szczególnie serwisanci,

minusy? na zauważyłem dwa:
- ciasnota w boksach - jeśli kiedyś jeszcze będziemy mieli przyjemność ścigać się w Borzęcinie - należałoby pomyśleć o wyeliminowaniu tej niedogodności,
- bardzo liberalne podejście sędziów do nieczystej jazdy na torze. było tyle sędziów, że spokojnie można byłoby nad tym zapanować. kilka przykładnych kar już na etapie eliminacji powinno ostudzić zapędy co poniektórych harcowników na torze.
to są wyścigi, a nie "demolition-derby" :evil:

Tytuł:
PostNapisane: N mar 05, 2006 10:10 pm 

1. Tor - dobrze ulozony, dosyc rowny (dla 1/10 oczywiscie), duzy i fajny, 5-
2. Sedziowie - sorry ale totalna porazka, niestety widzieli tylko tyle ile chcieli, za malo kar stop and go i za malo upomnien (upominac po za tym powinno sie wszystkich co na to zasluguja a nie wybranych). Kontrola technicza - bardzo dobrze ze byla ale ... sedziowie bardzo liberalnie sprawdzali wszystkie parametry i niby to dobrze ale... dlaczego nikt nie zwracal uwagi na to ze jezdzily modele w karoseriach nie DTM-owych - jak sprawdzamy to chyba wszystko. Moze sie zgubilem i teraz nie musza byc w DTM540 czy DTM standard karoserie od DTM-ow (widzialem chevroleta camaro, czy lotusa elise czy jeszcze pare samochodow nie DTM-owych) jesli tak to przepraszam ta uwaga jest nie wazna ale wydaje mi sie ze chyba przepisy mowia jednoznacznie.
3. Obiad na miejscu, duzy plus na prawde to bylo bardzo dobrze.
4. boksy zawodnikow - bardzo ciasno i malo miejsca
5. Atmosfera - bardzo sympatyczna i pojawil sie tzw. klimat, tak wiec bylo milo.

Ogolnie pomimo pewnych nie sympatycznych sytuacji nie wynikajacych do konca z winy organizatora (tu sie chlopcy na prawde postarali) odnioslem mile wrazenie i bawilem sie dobrze. Zawody udane, poziom wysoki.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 9:01 am 

ja bym jeszcze dodał to, że należałoby położyć znacznie większy nacisk na serwis, bo serwis momentami bardzo szwankował.

za brak albo kiepski serwis są przewidziane kary i przydałoby się zmotywować zawodników do tego.

Jeśli chodzi o budę Camaro, to rozumiem inny punkt widzenia, ale nie bardzo rozumiem, dlaczego wszyscy mają mieć takie same budy.

Dodge i inne torówki mi się nie podobają... (gusta i guściki).

Mogę jedynie powiedzieć, że moja buda była mierzona, zmieściła się do wszystkich pudełek, a spojler nie wystawał ponad dach (jak na przykład w niejakim Ferrari).

Miałem ze sobą budę Dodge'a i mogłem w każdej chwili zmienić na żądanie sędziów.

Przy okazji dziękuję za zawody i przepraszam za kłopoty, jakie komuś mogłem sprawić na torze.

Artur

-------------------------------------------------
Rajdy RC - Zapraszam do uczestnictwa!

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 9:38 am 

Zawody udane.
Tor pod koniec imprezy pofałdowany (mikrusy latały)
Depozyt aparatur dobrze, byliśmy we własnym gronie, a jednak ktoś połamał antenę w nadajniku(w depozycie) mojego podopiecznego. Podejrzewam, że pomylił radio wyjął antenę i chciał ją schować i połamał wieżyczkę anteny bo spieszył się żeby swoją znaleźć. WIĘC JAK ZOSTAWIAMY SPRZĘT W DOBREJ WIERZE W ŚRÓD SWOICH KOELGÓW TO WYPADAŁO BY SIĘ PRZYZNAĆ. Najprawdopodobniej jak ktoś pomylił radio to miał takie samo powinien oddać swoją antenę. Jak wytłumaczyć dziecku że ma oddać radio a potem odbiera ze złamaną anteną? Każde radio powinno być podpisane a zawodnicy powinni mieć identyfikatory i przy odbiorze nadajników powinien to ktoś sprawdzać. Po za tym Wszystko w normie, plus za kamizelki.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 10:51 am 

Artur Powałka napisał(a):
Jeśli chodzi o budę Camaro, to rozumiem inny punkt widzenia, ale nie bardzo rozumiem, dlaczego wszyscy mają mieć takie same budy.

Artur zebysmy sie dobrze zrozumieli, ja nie mam nic do twojej karoserii, powiem wiecej ona mi sie bardzo podoba i chetnie moze sobie taka kupie (ale pomaluje inaczej :D ). Mnie chodzi tylko o to ze jezeli robimy kontrole modeli to robimy ja po calosci a nie tylko wybiorczo. Swoja droga tez jestem za tym zeby jezdzic na roznych karoseriach ale z tego co wiem w przepisach jak na razie jest powiedziane ze ma byc to 2 lub 4 drzwiowy sedan i kropka (oczywiście ktoś powie ze camaro to 2 drzwiowy sedan, moze i tak wyglada ale..., zreszta nie wazne, bylo wiecej przypadkow jak chocby ferrari itp). Jak wprowadzimy zmiane tego zapisu w przerpisach to pierwszy sobie kupie bude nie DTM-a ale na razie niestety zgodnie z przepisami to nie wolno. Dobra bo sie rozpisalem.

Jeszcze jedno o czym nie napisalem, duzy plus za kamizelki dla seriwsu

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 12:01 pm 

Witam

chetnie bym poznal opinie kolegi Omelanczuka na temat zawodow i wspolpracy z LOK bo z tego co sie dowiedzialem to bylo bardzo niemilo ale to dla mnie zadna nowosc :)

P.S.
zdanie PKMs-u juz nam :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 12:44 pm 

[quote="Marcin Derewiński
Artur zebysmy sie dobrze zrozumieli, ja nie mam nic do twojej karoserii, powiem wiecej ona mi sie bardzo podoba i chetnie moze sobie taka kupie (ale pomaluje inaczej :D ). Mnie chodzi tylko o to ze jezeli robimy kontrole modeli to robimy ja po calosci a nie tylko wybiorczo. Swoja droga tez jestem za tym zeby jezdzic na roznych karoseriach ale z tego co wiem w przepisach jak na razie jest powiedziane ze ma byc to 2 lub 4 drzwiowy sedan i kropka (oczywiście ktoś powie ze camaro to 2 drzwiowy sedan, moze i tak wyglada ale..., zreszta nie wazne, bylo wiecej przypadkow jak chocby ferrari itp). Jak wprowadzimy zmiane tego zapisu w przerpisach to pierwszy sobie kupie bude nie DTM-a ale na razie niestety zgodnie z przepisami to nie wolno. Dobra bo sie rozpisalem.

[/quote]

Sedzia glowny zadecydowal, iz moze ta buda jezdzic.
"Przepisy maja bledy i zostana zmienione"

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 1:25 pm 

Aniu czy ta informacje mam traktowac ze kazda buda moze jezdzic (pod warukniem ze nie jest za nisko i oczywiscie czy spojler nie wystaje) czy tylko ze ta konkretna? Bo byly na zawodach ferrari, lotusy itp. Sorry za dociekliwosc ale po prostu chce wiedziec czy jak bede kupowal karoserie to moge sobie kupic jaka mi sie podoba czy to za kazdym razem w konkretnym przypadku trzeba weryfikowac? Dla przykladu czy lamborgini murcielago moze jezdzic (w klodzku marek na takiej jezdzil w DTM standard)?

Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 3:59 pm 
Raflee

Mi tam sie wszystko podobalo :P Tor jeden z wiekszych jakie byly na hali... o ile nie najwiekszy :) Nie robily sie miski na kolach wiec tez nic do lozysk nie powlazilo - to kolejny plus ;) Wszystko pukntualnie, zgodnie z rozpiska :) Jedno co mi sie niebardzo podobalo to to, ze jak sie stalo na "podescie" ktory byl wysoki (++) ale niestety za blisko byl tor pod nim... i jak sie jechalo to trzebabylo sie gimnastykowac, zeby zobaczyc zakret tam gdzie byla petla, a kilka sekund pozniej nastepny zakret... tym prazem prawy rog przy podescie :P ja osobiscie jechalem na wyczucie... kilka razy wpadlem na grzybka i wypadlem z toru. To chyba jedyna rzecz, ktora zauwazylem :) Ogolnie zawody byly zaje...iste :D Wielki + dla organizatorow za nagrody, a dla sedziow za sedziowanie i pilnowanie zgodnosci modeli z przepisami ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 5:14 pm 

Najlepszy i największy był w Szczecinie , ale to było wieki temu i Ciebie chyba na świecie nie było . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 5:42 pm 

Lech Pepliński napisał(a):
Najlepszy i największy był w Szczecinie , ale to było wieki temu i Ciebie chyba na świecie nie było . :D :D

Lechu

Szkoda, że nikt takich torów nie robi w Polsce.
Jest to dużo tańsze i lepsze od tego co w sobote widziałem u Norberta

Nie mówie, że Norberta był zły, ale to co było w Szczecinie to tak jak by w zime jeżdzić na asfalcie. Bardzo szybki tor i na dodatek nie tak kosztowny i skomplikowany jak tory ukłądane obecnie.

Do dziś dnia pamietam jak przyjechaliśmy do Szczecina a tu w boksach ekipa z Niemiec. Chyba ze 20 zawodników. Myślałem, że nie wejde nawet do finału B, a skończyło sie jak się skończyło. Nie taki djabeł straszny jak go malują. :D

Jak bym miał możliwość zrobienia dużego toru dywanowego w BC to by był. Planujemy teraz tor asfaltowy na parkingu BC. Oczywiście będzie przygotowywany z myślą o IC-8. Długość prostej 70 metrów. Odpowiednio szeroki.

Powracając do tematu.
Gratulacje dla Norbert i Norberta.
Zrobiliście dobrą impreze dla zawodników.
Ale nie ma to nic wspólnego z propagacją modelarstwa.

Dziękuję za uwagę
Jacek Zurek

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 06, 2006 6:00 pm 

/quote]

Cytuj:
Sedzia glowny zadecydowal, iz moze ta buda jezdzic.
"Przepisy maja bledy i zostana zmienione"
[/quote]

Pani Aniu rozumiem że "" przy ostatnim zdaniu określa cytat sędziego,głównego.
Jeśli tak to bardzo dziwne ,bo lubi się powoływać na EFRĘ,a jak widać przepisy lubi tworzyć jak Jazzmen(improwizować na widzimisie) :D

Zawody w założeniu były eliminacją do mistrzostw Polski i tak było.Kameralnie i spokojnie.
Może zła widoczność z "podestu" dawała się we znaki nie tylko zawodnikom,ale i czasami sędziom.
Ogólnie OK.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 12:15 am 

1- tor = 4, tasmy, slaba widocznosc. Ale tor wymagajacy.brak klakow.
2 - Sedziowanie - maloslyszalne i na podescie i na serwisie. kontrola ok -dostalismy 2zolte kartki. przepisy jak wiemy daja duza wladze sedziemu (sedzia moze zmieniac w uzasadnionej sytuacji przepisy), czasami korzysta ale jest to jak na razie w celu dobra imprezy. Przycinanie spojlera o 2mm wTS=oszpecenie modelu i smutek w oczach dzieciaka to chypa usprawiedliwione odstepstwo?. Malo stop&go.Brak rzutnika a to bardzo pomaga. ogolnie 4 z malym plusikiem

3 - logistyka i organizacja 4+. depozyt, obiady, trening piatkowy (ok- choc opozniony) - moze dyplomki dla finalistow A. dobrze ze nie bylo wynalazkow. troche malo widowni. duzo pucharkow i nagrodek.

4. poziom zawodnikow, 4, bylo troche przepychanek i to wiecej w 540 niz w TS. Ale bylo nas w 540 iTs duzo. Atmosfera - cool.

PODNOSI SIE POZIOM, to byl debiut, gratuluje. Ale tez prapremiera MP, gdzie wszystko bedzie na 5?

pozdrawiam wszystkich.

moj ranking-bylem na wszystkich eliminacjach

Borzecin (j.w),klodzko (hala cool, organizacja, treningi)

Bc (publika, tor), poznan (rzutnik, publika, hala), katowice , tarnow(dyplomy, puchary,docenienie zwyciezcow B).

ps. pisze z komorki sorry za forme.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 07, 2006 9:10 am 

[quote="Filip Zaremba"]/quote]

Pani Aniu rozumiem że "" przy ostatnim zdaniu określa cytat sędziego,głównego.
Jeśli tak to bardzo dziwne ,bo lubi się powoływać na EFRĘ,a jak widać przepisy lubi tworzyć jak Jazzmen(improwizować na widzimisie) :D

Tak to byl jego cytat. Co do karoserii to prosze dzwonic indywidualnie do Jasia bo nikt inny nie ma tu nic do powiedzenia.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona