Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 3:17 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lut 12, 2006 1:02 pm 

Zapraszam na moje fotki z dnia 11 Luty 2006r.
www.rcBziom.spec.pl

PS.:
Będąc na zawodach w Blue City bawiliśmy się też modelami „MIWI” i „Mini Zilla” do fotek tych modeli zaproszę w innych tematach.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 7:16 pm 

A Byłby Ktoś Taki Dobry I Podał Wyniki ?? ;P Chociaż Z Klasy DTM 540 Pierwsza trójka

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 8:10 pm 

Na oko:

1. MaLczyński
2. Łukasz Kaczmarczyk
3. Dominik Ochociński

Zawody? ... Dobre śniadania. Obiad był dobry ale 1 dnia potem chleb był wyschnięty.

Opinie o reszcie wyraże po innych.

Wyedytowałem, żeby nie wprowadzać w błąd. Oczywiście gratuluje.

Mariusz Koziorowicz

Ostatnio edytowano Pn lut 13, 2006 11:03 pm przez Mariusz Koziorowicz, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 12:04 am 

Jeszcze marudzi :)
Organizator - ATA - zafundował WSZYSTKIM zawodnikom śniadania i obiady w Blue City - z czymś takim się jeszcze nie spotkałem, co prawda tylko zawodnikom, ale śniadania wystarczyło na nas dwóch - mnie i Dominika.
Bardzo duża wygoda z AMB-RC, szkoda, że nie było projektora do obserwowania wyścigów jak w Poznaniu, to jest mankament, który trzeba naprawić. Słaba widoczność z podestu, tor w kształcie litery L zamiast prostokąta wymusiły warunki lokalowe, szkoda też, że był kawałek drogi z boksów dla zawodników na tor (a o wahadłowo kursującym autobusie organizator nie pomyślał - nogi mnie bolą do tej pory od tych kilometrów, a odkręcone koło oznaczało kompletną klapę w ostatnim wyścigu - żadnych szans na narzędzia w pobliżu).
Sporo pucharów i statuetek - kolejny plus dla organizatora.

Wyniki 540? - proszę:
1. Rafał Malczyński - Xray T2
2. Łukasz Kaczmarczyk - Xray T1R
3. Dominik Ochociński - Xray T1FK
:):):)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 7:44 am 
Administrator forum

Wielkie brawa dla Organizatora - firmy ATA. Pan Nikos i Team ATA zrobili wszystko co mogli zrobić aby zawody były udane. Brawo !!!

Tyle na plus. Minus - niezależny od organizatora to odpowiedzi sędziów technicznych - zapytany sędzia techniczny (pomocniczy) kiedy będa wyniki - odpowiedż NIE WIEM, a gdzie będą wieszane - NIE WIEM i tak jeszcze kilka takich odpowiedzi, tak jakby chciał powiedzieć - chłopie a idź sobie do sędziego głownego bo mnie się nie chce a wogóle to sie czepiasz jakiś tam wyników.

Sprawa zakłóceń: ten kto kładł kabel zasilający z kablem sygnałowym do głośników powinien dostać pstryka w ucho. Położenie kabla blisko toru spowodowało notoryczne zakłócenia (miejsce dojazdu do pętli - wszyscy wiedzą gdzie to było). I prosze nie zganiac na nadajniki, odbiorniki itp.

A teraz słów kilka o zawodnikach. Gartuluje poczucia bezkarności i totalnego braku odpowiedzialności tym co trenują w godzinie rozpoczęcia biegu (sytuacja z naklejaniem numerków startowych przed biegami finałowymi). To że start sie opóźnił to jedno - tutaj można pogrozić palcem odpowiedzialnym za to opóźnienie, ale to że zawodnicy mają w głębokim poważaniu swoich kolegów startujących w pierwszym biegu finałowym - sorki, ale to nie fair.

Kolejna sprawa - dotyczy przerwanego biegu finałowego. NIE WOLNO próbowac nadganiać opóźnień kosztem przyspeszania kolejnego biegu. Bieg przerwany - trudno - należy odczekać do końca jego czasu i dopiero puszczać kolejny bieg, a nie denerwować i stersować zawodników którzy przygotowują się do swojego finału.

Ogólnie zawody udane. Gratulacje dla firmy ATA raz jeszcze. I podziękowania dla osób które pomogły w ich organizacji.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 10:42 am 

To pisze Zaremba Lesław w swoim imieniu.

Gratulacje dla Sponsora zawodów Pana Nikosa."Stawał na głowie",zeby stworzyć nam wspaniałe warunki i to mu się udało w stu procentach.Oby takie zaangażowanie było "zarażliwe".Postokroć dziękujemy.

Niedociągnięcia jedynie w kwestiach prowadzenia zawodów.Brak podziału jednoznacznego na sędziów technicznych i np.obserwujących przebieg wyścigów ,a obsada "w fontannie" na tych zawodach dopisała wyjątkowo.Problemy techniczne w sobotę(wydruki wyników po długim czasie ,przerwy).Konferansjerka przy boksach kilkakrotnie wprowadzająca w błąd(np.wywoływanie klasy DTM 240 lub kogo jnnego na serwis).
Początek wręczania nagród z falstartem(w pierwszej klasie dwa 3 miejsca,jedno 2 i brak pierwszego,spadające dyplomy,konsternacja).
Na szczęście z zimną krwią pospieszył na ratunek Pan Ćećwierz i poszło dalej jak po maśle.
Ale na wrażenia i wspomnienia zasadniczy wpływ miał Pan Nikos-BYŁO SUPER.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 11:56 am 

Tu musze przyznac ze sędziowie pozmieniali przepisy albo juz zapomnieli jak punktowac i ustalac miejsca w finalach. Wedlug dotychczasowych przepisow i zasad nie mozliwe bylo zajecie 2 takichsamych miejsc.
Poniewaz liczac 2 najlepsze jazdy potem 3 jazde ( w razie remisu) kolejnym ostatecznym kryterium bylo zawsze miejsce po eliminacjach. A to jest nie mozliwe zeby 2 zawodnikow startowalo z tej samej pozycji.

jak wiec mozliwe ze przyznano dwa trzecie miejsca?

wydaje mi sie to dziwne i jak zyje nie slyszalem o takiej sytuacji od wielu wielu lat!! nigdy nigdzie !!! nie slyszalem ani tez nie widzialem zeby tak sie stalo gdzie kolwiek na swiecie!!!

Osobiscie uwazam ze jest to kompromitujace.

Wielkie uznanie dla firmy ATA i Pana Niko za bardzo solidna robote

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 12:23 pm 
Raflee

Zawody zostaly zoorganizowane duzo lepiej niz mi sie wydawalo z tego co wczesniej przed zawodami bylo o nich napisane... bylo poprostu super :D Jedno co mi dosc mocno przeszkadzalo to to, ze boksy byly daleeeko od toru... w niedziele mialem wyscig po wyscigu tym samym modelem, tylko z innym silnikiem - i sobie tak biegalem do boksu przelozyc silnik i akusy :) Ale i tak bylo fajnie... z zakluceniami nie mialem problemow. Dywan rowny, pozniej sie ladnie wyjezdzil i sie modele dobrze trzymaly. Bylo super - gratuluje organizatorom :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 12:39 pm 

Początkowo miałem szereg wątpliwości. Robiąc kiedyś zwody dla publiczności w łódzkiej Galerii zdaje sobie sprawę z ilości barier organizacyjnych, które stawia sam obiekt typu Centrum Handlowe oraz wymagania zawodników..
Jednak jak widać, jeśli za temat bierze się kompetentna firma (ATA i Pana Niko) efekt jest jak najbardziej pozytywny. Nie będąc czynnym zawodnikiem nie wypowiadam się o sprawach zawodniczych i sędziowaniu.
Uważam natomiast, że tego typu imprezy w miejscach publicznych to jedyny sposób na skuteczną promocję. Niestey rzadko da się pogodzić te dwie kwestie. Liczę bardzo na wyrozumiałość zawodników i akceptację drobnych utrudnień i dyskomfortu nawet, jeśli się pojawiły.

Jestem pełen uznania dla fizycznego i finansowego wkładu Pana Niko w organizację imprezy.
Zdaję sobie sprawę z kosztów takiej realizacji i wiem, że wnioski końcowe nastąpią za kilka tygodni. Z pewnością jest to doskonały początek i wróżę pomysłowi szybki rozwój.
Mam nadzieję, że podsumowanie jej efektów nie zniechęci ATY i w sezonie 2006 będziemy mogli razem współpracować i popularyzować modelarstwo samochodowe RC.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 2:23 pm 

2 trzecie to była sytuacja wynikająca z zamieszania i może tremy pierwszego prowadzącego,ale tak jak napisałem Pan Cećwierz wszystko wyprostował i było potem OK.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 2:46 pm 

Czesc WYNIKÓW:

DTM 540 - po eliminacjach:
http://img127.imageshack.us/img127/3060 ... cje6hs.jpg

DTM540 - po finałach:
http://img485.imageshack.us/img485/1549 ... iec6ma.jpg

DTM ST po eliminacjach:
http://img47.imageshack.us/img47/1700/s ... cje4ds.jpg

DTM ST po finałach: (poprawka: miejsce 2.Michał Mamczarz, 3. Karol Latawski,)
http://img47.imageshack.us/img47/1919/d ... owe4gu.jpg

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 4:51 pm 

Piotr Blaze Blazucki napisał(a):
...sędziowie pozmieniali przepisy albo juz zapomnieli...przyznano dwa trzecie miejsca...jest to kompromitujace...

Jak zwykle jest Pan w błędzie.
Trzeba było przyjść do sędziego pomiarowego i wyjaśnić sytuację.
Program Sparc 2 ma nieco inną interpretację wyników biegów niż AMB20. Przy założeniu, że z trzech biegów finałowych liczą sie dwa najlepsze, program Sparc 2 punktuje tylko wg dwóch najlepszych, odrzuca najgorszy, ale nie uwzględnia go w wypadku równej ilości punktów. Natomiast AMB20 uwzględnia trzeci bieg i wg niego ustala kolejność w finałach w sytuacji "remisu".
W czasie zawodów po eliminacjach ale przed finałami nie jest możliwa edycja pliku konfiguracyjnego, poniewaz może ona zmienić wyniki eliminacji, kiedy jest ich tyla samo co finałów.
Możliwe, że zamiast liczby 2 w odpowiednim miejscu należało dać 3.
Jednak wychwycenie tego "niuansu" możliwe było jedynie w czasie otwarcia w programie zawodów i rzeczywistego działania AMBrc w trakcie zawodów a nie ich lub jego symulacji.
Kilku zawodników miało wątpliwości, ale po zapoznaniu ich z interfejsem programu, wyjaśniono je.
O konieczności korekt na listach finałowych sędziowie monitowali osoby wypisujące dyplomy.
Ponadto organizatorzy zbyt szybko chcieli wypisywac dyplomy - może dlatego "przeoczyli" zasady punktacji albo zbyt szybko i nie "te" wydruki wzięli - do nich więc należy kierować swoje niezbyt wyszukane uwagi.

Ostatnio edytowano Pn lut 13, 2006 5:23 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 5:11 pm 

Co do 2ch trzecich - to był gest kurtuazji - błąd był trudny do wychwycenia i rzadki. Organizator uhonorwał walkę o 3cie miejsce.

Ogólnie zawody OK. (4+)
Współzawodnictwo (poziom zwodników) OK (4+)
Sędziowanie (4-)
fairplay (4)
Organizator, organizacja (5)
Tor (4)
Hala - logistyka (4)

Ale by lepiej promować ten sport przydałby się jakiś wynajęty komentator sportowy i wyraźniejsze nagłośnienie a także ekran z wynikami.

Dla nas zawodników - koniecznie musi być nasłuch co się dzieje na torze.

A co do sędziowania, jakści organizacji itd proponuje zrobić po każdych zawodach ankiete na rcauto, gdzie można by ocenić np w skali 1...6 zawody, organizatorów, sędziów, fairplay, współzawodnictwo. Oceniali by zaowdnicy, sędziowie i organizatorzy. Z zawodów na zawody byłaby możliwość oceny jak daleko jesteśmy od profesjonalizmu.

Pozdrawiam wszystkich

Mikołaj

[/list][/i]

Ostatnio edytowano Pn lut 13, 2006 6:20 pm przez Mikołaj Barakoński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 7:53 pm 

Nie byłem przekonany do zawodów w centrum handlowym (zwłaszcza mając w pamięci ostatnie zawody w BC), ale to co zafundowali nam organizatorzy (ATA) przerosło moje oczekiwania. Od 2005 roku (bo wtedy zaczęliśmy startować) były to jedne z najlepszych zawodów na jakich byliśmy (na równi z Kłodzkiem, a może nawet lepsze).
Ogromne uznanie i podziękowanie dla wszystkich, zwłaszcza ATA. Chyba zaczyna pojawiać się "nowy" standard organizacyjny naszych zawodów. (oczywiście w pozytywnym znaczeniu) oby tak dalej. Gratuluję.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 10:56 pm 
Szanowny Piotrze
Nie wiem, kto się kompromituje swoimi postami lecz podaję kopię wyników klasy TS FinałA
Pos No. Name Total Points Bieg 1 Bieg 2 Bieg 3
1 1 Grzegorz HULIN 2 1 1 1
2 4 Jakub BERNADY 4 4 2 2
3 3 Łukasz POTĘPA 5 2 5 3
4 2 Bartek BARAKOŃSKI 7 3 4 5
5 5 Dominik OCHOCIŃSKI 7 5 3 4

Bartek i Dominik mają identyczną ilość punktów i w rankingu brany jest pod uwagę bieg eliminacji (No.) i nikt o tym nie zapomina.
Przyznanie im na zakończenie dwóch 3 miejsc jest docenieniem woli walki na torze młodych zawodników.
Pytanie - czy gdyby ciebie to spotkało też byś protestował??
Wątpię.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona