Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 2:49 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 10:26 pm 

Ponieważ tym razem uznaliśmy że sa sprawy wazniejsze od udziału w zawodach - nie było nas w Łodzi.
Ale z duzym zaciekawieniem wysłuchaliśmy relacji kilku osób biorących udział w tych zawodach oraz uważnie wczytywaliśmy sie w wypowiedzi na tym forum.
Ale są dwie sprawy pragnę sie odnieść.
Pierwsza to goście zagraniczni.
W relacji z ME we Francji napisałem:

Cytuj:
..........., aby na nasze potrzeby pracowali „Najwięksi” tego kontyngentu. To tacy sami ludzie jak my. Potrzeba było tylko osoby wprowadzającej aby znaleźć się na salonach.

I tacy sa na codzień, co pokazał ich udział w zawodach w Szwajcarii, Niemczech, Pradze i pobyt gości w Łodzi.
Ale nie prawdą jest stwierdzenie, że oni mają problemy z torami. Trzeba umieć odróżnić kurtuazję wobec gospodarzy od faktów.

Druga sprawa to "wojenka" pewnych grup ludzi. Według zasady " kto nie z nami ten przeciw nam " Sami z Pawłem tego doświadczyliśmy. Ale jak czytam zamieszczone tu posty, jest więcej osób które "kochają" wyścigi i nie interesuje ich wojna " na górze ".
Tadeusz Żelazo

Ps. Wracając do toru. W Lublinie jest wykładzina 17 x 30 metrów. Nie wierzę że p. Krzysztof by jej nie użyczył, gdyby został o to poproszony

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 10:33 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
i jednoczesnie dziekuje za miłą atmosfere
po drugiej stronie hali :D

A ja i mój syn Filip dziękujemy za wspaniały pokaz modeli parowozów :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 10:34 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Panowie,

Co do zdjęcia: czy ktoś bronił podejśc do Michała Woszczka i poprosić o przetłumaczenie prośby o wspólne zdjęcie?
Mikrofonów też było sporo.

Ci co chcieli podchodzili, robili sobie zdjęcia, na prawdę byłem bardzo pozytywnie zaskoczony spokojem gości.

A teraz ciekawostki:

Andy popatrzył na setup Hudego leżący na stoliku obok i się zdziwił. Spytałem co go tak dziwi, a on na to, że on czegoś takiego na zawodach nie używa, jedynie ustawia model na setupie gdy składa nowy wózek, potem już tylko sprawdza kąty takim śmiesznym przyżądem i to wszystko, ewentualnie nanosi kluczykiem drobne korekty.

Pakietów do modifieda ma 5 na jedne zawody, po dwóch użyciach pakiet idzie na balancer i te 5 pakietów wystarcza mu na cały sezon!!! w ustawieniach raczej nic nie zmieniał, dopiero przed finałami założył twardsze wachacze, pytałem o korekty, powiedział, że robi korekty... w stylu prowadzenia wózka i panowaniu nad modelem...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 10:40 pm 

Za dużo "JADU" w tym wszystkim, za dużo...
Nie o to chodzi...

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 10:41 pm 

[quote="Michał Woszczek"]Wiesiu,

A ile kosztuje taka kolejka z landszafcikiem w tle, bo moja dziewczyna się p

1300 eu czego sie nie zrobi dla ukochanej :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 10:48 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Wiesław Groszkowski napisał(a):
i jednoczesnie dziekuje za miłą atmosfere
po drugiej stronie hali :D

A ja i mój syn Filip dziękujemy za wspaniały pokaz modeli parowozów :)

Dziekuje i zapewniam ze kazdy pokaz w przyszłosci bedzie ciekawszy :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 27, 2007 10:51 pm 

Moja niewybredna i z lekka głupawa wypowiedź dotyczyła tylko i wyłacznie toru i strefy serwisowej - nie interesuje mnie nic wiecej oprócz sfery sportowej, czyli tego na czym i w jakich warunkach bede sie scigał, a w przypadku tych zawodów odebrałem to co zobaczyłem jako żart. To tak kwoli uściślenia...
Nie zgodze sie z wypowiedzią, że oczekujemy zbyt wiele. Poziom należy podnosić i równać do najlepszych.

No team!

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 8:03 am 

Michał Woszczek napisał(a):

...co do uwag poruszanych w tym temacie to odnoszę wrażenie, że kilka osób pisze negatywne uwagi tylko po to żeby coś napisać. O ile dobrze pamiętam na spotkanie z gośćmi byli zaproszeni WSZYSCY, bez względu na to jakimi modelami jeżdżą- nie przyszli- ich sprawa.

Co do kratki na stołach, to proszę wybaczyć ale coś chyba musi wyróżniać team, zwłaszcza jeśli są zaproszeni takiej rangi goście oraz Marketing Manager na Europę, choćby po to żeby odróżnić się od wszystkich innych. Jak zawody będzie organizować np. dystrybutor zabawek dla dzieci i zaprosi czołowych swoich zawodników nikt się nie obrazi, że będą mieli lepiej niż pozostali- taki jest przywilej gwiazd. ...

Witam.

Panie Michale, moze zamiast udowadniać, że białe jest czarne, ( choć Wszyscy wiedzą, że jest inaczej ), do zaistniałych sytuacji i niepotrzebnie zaostrzać temat - wypadało by ze strony wiadomych osób zwykłe słowo PRZEPRASZAM ( co zrobił Darek, pisząc o tym, że kolejne imprezy organizowane przez organizatora tej imprezy będą lepiej zorganizowane ), które powinno załatwić sprawę i nie powodować dalszego ( w dwóch kwestiach, które poruszyłem w pierwszym poście ) niesmaku po tej imprezie.
Na imprezy dystrybutora, o którym Pan pisze również przyjeżdżają zawodnicy z zagranicy.

A i jeszcze jedno - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - stara, lecz jak nadal aktualna prawda.

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 8:03 am 

Łukasz Sabat napisał(a):
... Dlatego nikt, a szczególnie jeden Pan nie musi mi przyklejać naklejki dosyć stereotypowej, że Sabat równa się Tamiya. Piszę to w nawiązaniu do spotkania z Andy w sobotę wieczorem, Otóż w sobotę wieczorem zostałem poinformowany przez jednego z Panów, że na spotkaniu zabronione są pytania odnośnie Tamiya. Myslałem i chyba dalej myślę, że żyjemy w dość wolnym kraju. Miałem okazję wiele razy z Andym rozmawiać i uzyskać kilka cennych informacji odnośnie modelu Tamiya. Nawet skręcił mi dyfer, którego nie mamy zamiaru rozkręcać przez najbliższe 2 lata....
Jan Sabat

Tą osobą byłem Ja Lesław Zaremba

Powiedziałem tak do Pana jak się okazało Sabata w formie żartu.
A żart ten urodził się na podstawie zasłyszanego wcześniej na torze pytania P.Sabata,skierowanego do Gościa zagranicznego.Pytał się Pan który model jest najlepszy X-ray,Tamiya czy HB.I to pytanie Pan uważał na miejscu?Gratuluję taktu.
O przynależności do Teamu świadczy Pańskie wylanie żali do P.Gosia.Cieszę się że wzbudzam emocje ,a nie jestem obojętną szarą masą.Gdybym chciał Panu zakazać pytań dotyczących jakiegoś modelu to napewno zrobiłbym to w innej formie.
Niestety życie jest okrutne i poczucie humoru nie każdemu jest dane,a już wybitnie tym Panom którzy ten problem rozdmuchali.

Ostatnio edytowano Śr lis 28, 2007 8:12 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 8:07 am 

Witam.

Do postu wyżej.

Zwykłe przepraszam, w tej sytuacji zupełni by wystarczyło. Po co ten niepotrzebny ciąg dalszy.

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 8:30 am 

Zaremba Lesław napisał(a):

...O przynależności do Teamu świadczy Pańskie wylanie żali do P.Gosia....

Widzę, że w tym kraju będziemy mieli teraz jedyny słuszny team.??? Przynależność do pozostałych będzie niemile widziana ??? Dobrze, że przynajjmniej mamy jeszcze demokrację !!! Choć może juz się mylę ???

pozdrawiam

Robert Gos

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 8:49 am 

Paweł Żelazo napisał(a):
...

Druga sprawa to "wojenka" pewnych grup ludzi. Według zasady " kto nie z nami ten przeciw nam " Sami z Pawłem tego doświadczyliśmy...
Tadeusz Żelazo...

Wojenka to niestety pozostała już tylko jedna....,bo:
Życie samo zweryfikowało te problemy,które stanowiły podstawę wojenek,a mianowicie tworzenie klas-zabawek dla najmłodszych i nadawanie im tytułu Mistrza Polski(Top Stocki czy słynne już MF-y).Na dzień dzisiejszy Śekretarz P.Ćećwierz ogłosił ,że LOK jest żwiązkiem sportowym ,a modelarstwo stało się sportem kwalifikowanym.W związku z tym MP mogą się odbywać tylko w grupach wiekowych junior i senior.Klasa Kadet staje się klasą poza mistrzowską.Tu się nasuwa pytanie czy od zawodów w Kłodzku nie będą wymagane książeczki zdrowia sportowca,ale tę kwestię musi LOK wyjaśnić jeśli chce być całkowicie zgodny z prawem.I to jest właśnie koniec jednej wojenki...
Druga wojenka to pewnie między mną ,a P.Niko,ale jej też nie ma .Na ostatnich zawodach w Ursusie wspólnie rormawiając ,okazało się,że ocieraliśmy się o te same podwórka,a kto wie czy nasi ojcowie nie robili wspólnych interesów.W ten sposób mówienie o prywatnych antypatiach też nie ma mowy(wszak my wrocławianie...).
Tylko ta jedna wojenka mi się nasuwa.... :D :D
No chyba,że ktoś zna jeszcze jakąś?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 8:59 am 

Robert Goś napisał(a):
Sprawy, którą poruszył Janek S. ( choć przykra - jest mi znana ) nie będę jej komentował. Mam nadzieję, iż osoba, która tak postąpiła sama będzie się potrafiła do Tego przyznać i przeprosić publicznie za tą gafę. Również zawodników z Teamu Tamyia, z których wielu na spotkanie z Andym się wybierało i po tych słowach na nie nie poszło.

Słowa te wypowiedziałem stojąc prawie w drzwiach do sali w której odbywało się spotkanie,a P.Sabat wchodził do sali.
Gratuluję w takim razie szybkich relacji z zachowań Zaremby w stosunku do zawodników Tamyia,albo już nie gratuluję P.Gosiowi nadgorliwości i robienia z siebie i.... lub wyroczni pisząc kłamliwe słowa.[/quote]

Ps.To P.Sabat pisze o Swojej wolności wyboru,ale jak się okazało relacje musi zdawać na bieżąco...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 9:37 am 

Pisałem już o tym wcześniej, że jestem świadom wielu spraw organizacyjnych i technicznych, które można załatwić lepiej. Zanim pojawiłem się w świecie modelarskim zajmowałem się organizacją imprez masowych. Miałem okazję pracować dla wielu gwiazd polskiej i światowej estrady i wierzcie mi, że Festiwal Modelarstwa to jeden z mniejszych projektów, z którymi miałem do czynienia. Musicie natomiast zrozumieć, że do osiągnięcia sukcesów organizacyjnych w każdej dziedzinie potrzebny jest jakiś bodziec. Najczęściej jest to albo ogromna determinacja i chęć samorealizacji a z drugiej strony niezbędne są możliwości finansowe.
Niestety w tym roku napotkaliśmy wyjątkowo dużo przeszkód niezależnych od nas. Dla tego nie wnikając w szczegóły napisałem wcześniej, że Festiwal, aby dalej się rozwijał wymaga gruntownej reorganizacji począwszy od personelu, ze zmianą partnerów i obiektu włącznie. Ilość pracy, jaka obecnie spoczywa na barkach moich i współpracowników w firmie przerasta nasze możliwości.

Dla tego radząc „wiecznie niezadowolonym” organizację lepszych imprez jestem głęboko przekonany, że jest to możliwe i nie ma w tym żadnej ironii. Jedynie niezbędne są do dwa drobiazgi, które wymieniłem powyżej. Chętnie w miarę możliwości będę wspierał każdego organizatora, który zwróci się do nas z taka prośbą. Absolutnie nie zależy mi na roli lidera w organizacji zawodów w Polsce.

Nasze pozycja jest też dość trudna, bo musimy godzić sprzeczne funkcje organizatora i dystrybutora. Prawda jest taka, że co bym nie zrobił i jak bym się nie starał to i tak będzie to źle ocenione, bo przecież to czy tamto a generalnie to jestem nieobiektywny……...itd.
Dla tego uważam, że są potrzebni inni organizatorzy. Przede wszystkim tą rolę powinien pełnić LOK. Tu natomiast jest problem, bo na organizację potrzebne są pieniążki. Bez tego nie wyobrażam sobie działaczy, którzy są w stanie zrealizować projekt samofinansujący tak jak nasz Festiwal. A praca dla samej satysfakcji to chyba zupełnie nieznane pojęcie. I również proszę nie wyciągać z mojej wypowiedzi błędnych wniosków. Tak po prostu jest i żadne „lanie wody” i tego nie zmieni.

Co do zawodników naszego teamu i tajemniczego Pana Lesława. Czuję się w obowiązku abyście poznali mój punkt widzenia w tej kwestii.
Dotychczasowe życiowe doświadczenia wykształciły u mnie silne poczucie lojalności w stosunku do osób, z którymi współpracuję. W przypadku modelarzy są to zawodnicy teamu. Chciałbym abyście wiedzieli, że za nich jestem w stanie postawić wszystko na jedną kartę i na pewno nie będę za wszelką cenę zalecał się do zawodników konkurencyjnych teamów krytykując naszych kierowców. Nikt z nas nie jest idealny a największa sztuka jest umiejętność zrozumienia i akceptacji z całym dobytkiem tych bardziej i mniej pozytywnych cech indywidualnych.
Chyba niepotrzebnie przesadzacie biorąc do siebie słowa, które powinny być traktowane w kategoriach żartu. Nie zdziwiłbym się również, jeśli pewne kwestie byłyby kreowane i wyolbrzymiane po to, aby stworzyć problem tam gdzie go faktycznie nie ma.
Wiem jedno – zarówno teraz jak i w przyszłości liczę na pomoc zawodników naszego, teamu i ze swojej strony bez względu na konsekwencję będę ich bronił za wszelką cenę bo wiem, że tylko na nich mogę liczyć.
Wszystko oczywiście według reguł sportowej rywalizacji.
Natomiast wracając do meritum sprawy to czy ktoś czuje się bardziej czy mniej poruszony czyjąś wypowiedzią to już Wasza prywatna sprawa i proszę załatwiajcie to poza torem i mieszaniem w to organizatorów czy dystrybutorów.

Na koniec jeszcze raz chciałbym poinformować ze moim zdaniem zawody rangi Eliminacji MP zobowiązują każdego organizatora do otwartości i zapomnienia na chwile o powiązaniach handlowych. Tą zasadę chciałem wprowadzić na naszych imprezach i tego oczekuje również od innych organizatorów oraz LOK.
Co innego w przypadku zawodów firmowych – tu wolno wszystko.
Wiem jednocześnie że nie dla wszystkich np. starczyło obrusów na stół i pojawiły się różne inne drobne problemy. Wiem też że moje tłumaczenie nie załatwi sprawy ale zaufajcie mi że powody tych niedociągnięć były banalne, zaskakujące i niezależne od nas.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 28, 2007 10:24 am 

Ja ze swojej strony temat uważam za zamknięty. Uznaję to że Pan Zaręba przyznał, że on wypowiedział te słowa jako wyraz otwartości. I ten temat kończę. Mam nadzieje, że nastepne zawody będą odbywały się już bez takiego humoru ( którego widocznie nie umiem rozpoznawać ).

PS. Co do pytania zadanego Andiemu to brzmiało ono tak, który model teraz uważasz za najlepszy... wiem że dla Ciebie jest HB, ale z modeli ( i tutaj wymieniłem 2 firmy ) co mógłbyś mi powiedzieć który nim jest. Nic nie uważam niestosownego w tak zadanym pytaniu. Nie wiem też kto Panu dokonał takiego tłumaczenia, jakie Pan zacytował w swojej wcześniejszej wypowiedzi.

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona