tomasz_rd napisał(a):
Skoro radzicie tekina,to go kupie.
dawidwtyklo napisał(a):
tekin jest podobno najlepszymi combem do 1:8
w przyszłość morze do traggusa wsadzę właśnie niego
dawidwtyklo napisał(a):
po to jest formu zeby pomagac a tekin jest jest najlepiej wykonany
Rzeczywiście, te rady są tak cenne, że chyba jutro kupie RX8
a teraz mądrale, chciałbym, żebyście rozwinęli te złote myśli i napisali , w czym dokładnie Tekin jest lepszy od reszty świata (mówię tu o markowych produktach, nie o silnikach po 16$ z HK). Wykonanie? To znaczy, że macie jakieś doświadczenia z innymi napędami, które były źle wykonane. Jeśli tak, to proszę pochwalcie się.
Nie piszcie proszę o płynności działania, bo wynika to z sensorowej konstrukcji (pamiętajcie, że Tekin to nie jedyna sensorowa konstrukcja na rynku) Poza tym mam wrażenie, że wielu z Was sobie wyobraża, że z MMM na pokładzie będziecie strzelać jak z procy, a nie ruszać. Poza tym, na całym świecie zawodnicy jeżdżą na bezsensorowych konstrukcjach i jakoś sobie z tym radzą.
Przejedzcie się kiedyś na zawody, zobaczcie na czym się jeździ, jakich napędów jest tam najwięcej. Zobaczycie, że stojąc z boku nie będziecie w stanie określić, czy ktoś na torze jedzie na Tekinie, MMM, Xerunie, Orionie, czy Xcelorinie.
Uwierzcie, że jeśli komuś napęd pokroju Xeruna, czy MMM się grzeje, to nie wynika to z tego, że to nie Tekin, a z tego, że ktoś nie ma pojęcia jak ustawić ESC, myśląc, ze jedyne czym może ściągnąć temperaturę to przełożenie. Lub po prostu ma to głeboko w du… bo ma tyle pieniędzy, że kupi następny silnik, a potem zawsze może napisać, nie kupujcie tego i tamtego, bo to chłam. Kupujcie Tekina, tez mam na nim 87st, ale to Tekin, wiec chyba jest w porządku.
Jeśli chodzi Ci o żywotność silnika, to zależy głównie ona od tego, jak będziesz o niego dbał. Czy go będziesz czyścił wewnątrz z kurzu i piachu, czy będziesz dbał o łożyska, systematycznie je kontrolował i wymieniał w razie potrzeby.
Szczerze mówiąc mam nadzieje, że kupisz Tekina, bo wtedy przynajmniej nie będziesz mógł narzekać, że ktoś Ci żle doradził i oszczędzisz nam czytania później tekstów z cyklu „złej baletnicy nawet rąbek u spódnicy..”
KuBa 98 napisał(a):
polecacie Tekina RX8 2000kV czy Mambe Monster 2200kV czy Xeruna?
Żaden z tych zestawów. Jak chcesz wiedzieć dlaczego, to wejdź na strone Marcina i poczytaj.
Aha, bym zapomniał.
Jak będziecie szukać jakiegoś dobrego modelu, to bierzcie Kyosho, są najdroższe