Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 12:29 am

Autor
PostNapisane: Cz sie 16, 2007 8:15 pm 

Witam!

Dziś zarobiłem jakieś pieniążki wydaję je całkowicie na zakup nowego regulatorka. Prawdopodobnie tego:

http://www.defena.pl/sklep/product_info ... 20ESC.html

Chyba, że doradzicie mi coś innego/lepszego w podobnej cenie. Potem pójdzie silnik i serwo za jednym razem, a na ostatni ogień apka :) nie wiem czy moje podwozie TL-01 to wytrzyma, tak więc mam pytanie, jakie mocne podwozie do off-road 4wd byście mi zaproponowali??

pozdrawiam,
Michał

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 16, 2007 8:40 pm 

To ja doradze nietypowo: X-factory X-5 lub X-6 - model, którym jeździ teraz Brian Kinwald. Modele X-factory robione sa przez maleńką firemkę i człowiek, który je projektuje, robi to naprawde z pasją. Niestety nie zawsze mozna to powiedzieć o ostatnich wyczynach Horizon Hobby (własciciela marki Team Losi) czy innych potentatach :(

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 16, 2007 9:32 pm 

JarekC napisał(a):
To ja doradze nietypowo: X-factory X-5 lub X-6 - model, którym jeździ teraz Brian Kinwald. Modele X-factory robione sa przez maleńką firemkę i człowiek, który je projektuje, robi to naprawde z pasją. Niestety nie zawsze mozna to powiedzieć o ostatnich wyczynach Horizon Hobby (własciciela marki Team Losi) czy innych potentatach :(

Dziękuję! Powiedz mi tylko gdzie takie podwozie mógłbym dostać w Polsce czy byłoby to w ogóle możliwe w naszym kochanym kraju :) ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 16, 2007 9:48 pm 

Myślę, ze nie masz szans dostac go w Polsce. Musialbys zamowic bezposrednio u producenta lub sprowadzic przez jakiegos posrednika (sporo osob zajmuje sie sprowadzaniem, oglaszaja sie chociazby na forum). Niestety podobnie bedzie z czesciami, chcociaz pasują niektore czesci od Losi (XX4 i XXX4).

Przyznaje, ze ten model nie jest pod tym wgledem 'praktyczny'. Ale mozna to tez uznac za zaletę - jest szansa, ze bylbys jedynym posiadaczem takiego cuda w Polsce :)

Jak chcesz mieć cos z dobrym dostępem do części, to zostaje Ci kupic Hot Bodies Cyclone D4. Zaden inny bagus 4WD nie ma w Polsce tak dobrego zaplecza.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 17, 2007 7:01 am 

http://www.defena.pl/sklep/product_info ... Buggy.html

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 17, 2007 8:15 am 

A masz Tomku jakieś uzasadnienie swojej propozycji?

Jakby miał brać Losi XXX-4, to już lepiej wziąc X-Factory x-5, który narodziły sie jako ulepszenie wersji XXX-4. Na korzyśc Losi XXX-4 przemawia jedynie cena, ktora w przypadku modeli X-Factory jest zabójczo wysoka. Dostęp do części w obu przypadkach jest podobny, czyli w Polsce nie ma.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 17, 2007 8:42 am 

Ja nie znam się na elektrykach lecz widziałem jak ten model jeździ i bardzo mi się spodobał.Mój brat cioteczny ma zamiar ten model kupić.Już się nie wypowiadam w tym temacie bo nie znam się zabardzo lecz stajnia Team losi produkuje bardzo dobre modele :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 17, 2007 9:06 am 

Zgadzam sie, ze Team Losi produkowalo doskonałe modele. Niestety ostatnio bardzo widoczna jest zmiana frontu. Aktualny właściciel marki Team Losi czyli Horizon Hobby zdecydowanie zmniejszył zaangażowanie Losi w modele zawodnicze na rzecz modeli 'do zabawy'. Najnowsze produkty pod marką Losi to RTR-y, nie wspominając juz o modelu "Drift-R" czyli torówce ze światełkami :roll: W wyniku tych zmian z firmy odszedł sam Gil Losi, który przeszedł do Kyosho America. To tak jakby Juraj Hudy odszedł z X-raya. To juz nie jest to samo Losi.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 17, 2007 9:21 am 

Jeszcze jest Kyosho :wink:

LAZER ZX-5 [KIT]: http://www.sklep.rcmodelsport.pl/index. ... rod_id=303

Ultima RB5 [KIT]: http://www.sklep.rcmodelsport.pl/index. ... od_id=1559

Wszystkie części: www.rcmodelsport.pl

Tytuł:
PostNapisane: N sie 19, 2007 12:11 am 

mam dwa modele losi, jak to któryś z kolegów nazwał "zabawką" xxx-s i xxx cr edycja Kinwalda. Któryś z kolegow doradzał x-5 .. ja polecił bym xxx-4. Napęd jednym paskiem, bardzo dobrze wyważonyi świetnie się prowadzi. Torowego xxx-s bez problemu przerobiłem na rally i mając kilka innych podwozi uważam że losi robi najbardziej przemyślane i solidne podwozia. Do tego wiele modeli ma wiele wspólnych części co pozwala na posiadanie malego serwisu mając np. 2 różne modele. A co do wytrzymałości dodam tylko że na xxx-cr nie robią wrażenia 3-4 metrowe skoki, przy których nie jedna Df'ka się widowiskowo połamała.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 19, 2007 9:13 am 

KcPr napisał(a):
xxx cr edycja Kinwalda

Możesz napisac cos wiecej o tym modelu (nr produktu)? Nigdy o takim nie slyszalem. Był xxx-bk (czyli Brian Kinwald edition), potem xxx-bk2 (druga wersja Brian Kinwald edition), ale potem Kinwald odszedł z Losi i kolejny model xxx nazywał się już xxx-cr (competition ready) i ten model niestety, zdaniem wielu jego włascicieli, ma troche słabych punktów. Na forum losi postulowano nawet zmiane jego nazwy na xxx-acr, czyli almost competition ready ;)

Nigdy nie slyszalem o modelu xxx-cr kinwald edition (nie twierdze, ze go nie ma, tylko nigdy o takim nie slyszalem).

I zeby było jasne - jak juz napisałem Losi produkowało rewelacyjne modele - innowacyjne, przemyslane, prawie doskonałe. Dlatego własnie ubolewam nad tym, co sie stało. Horizon Hobby postanowiło zarobic na marce Losi stawiając na modele do 'zabawy' (nie zabawki, tylko modele, ktore maja dawac frajde z jazdy a niekoniecznie wygrywać zawody). Niestey przy okazji odcieli się od korzeni firmy. Doszlo do tego, ze chcąc miec prawdziwe Losi, musisz kupic następny model, który wypuści Kyosho.

Tytuł:
PostNapisane: N sie 19, 2007 3:13 pm 

Powiem wam szczerze: NIE SPODZIEWAŁEM SIĘ, ŻE SAME PODWOZIA OSIĄGAJĄ TAKIE OGROMNE SUMY!! JA TU CHCE SPROWADZIĆ ZE STANÓW SPRZĘT DO BUGGY ZA OKOŁO 1000 zł, A TU SIĘ OKAZUJE, ŻE ZA PRAWIE TYLE SAMO MIAŁBYM KUPIĆ PODWOZIE?? NIESAMOWITE!!

Hmm co mówicie sprzedać moją cudowną TL-01 rtr, i zabrać się za Losi?

Chyba zrobię inaczej: teraz zaopatrzę się w apkę, jakąś lepszą ładowarkę (najprawdopodobniej ULTRAMAT 10), co wyniesie mnie około 500 zł, kupię dwa pakieciki do TL'ki, zmienię silnik na Saturna 20t, może serwo na lepsze. Inwestycja w apke i ładowarkę tak czy siak była konieczna. A tuning TL'ki wyniesie w sumie niewiele, bo nie licząc pakietów za serwo i silnik zapłacę 120 zł, a za rc-pack'i okolo 400 zł (Intellect 7.2V 4200 mAh NiMh World Champion). Hmm potem jak nacieszę się TL'ką sprzedam ją albo zostawię sobie do zabawy i kupię TEAM LOSI XXX-4!!!!

Hmm sprawdziłem i da się sprowadzić XXX-4 z ebay'a :P za 900 złotych z przesyłką, więc nie jest tak źle. Mam tylko pytanko, jakie aku do tego cacka? same 6 ogniw widziałem, ale co luzem, a pytam się tak na przyszłość. Może ktoś doradzi coś jeszcze innego...

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 20, 2007 10:32 am 

JarekC, wprowadziłem was przez roztargnienie w błąd. jest to oczywiście XXX-BK !

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 20, 2007 10:43 am 

michal1989s do xxx-4 wchodzą stick packi albo llllll. w przyp tych pakietów poprzecznych, max. można wsadzic 7 ogniw, czyli 8,4 v