Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 12:28 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 04, 2007 6:31 pm 

chyba niezbyt jasno ostatniego posta napisałem....
przegazowałem silnik (dodałem gazu i od razu odpuściłem) no i wskoczył na obroty tyle że nie niskie, a odrazu osiągną maxa więc zadusiłem wydech... wcale nie miałem zamiaru "piłować" go na maksymalnych obrotach...

zresztą możemy gdybać... mam już potwierdzenie o przyjęciu na serwis więc lada dzień się okaże co spowodowało usterkę... ja i mój brak doświadczenia czy jakaś wada fabryczna :wink:

a co do cen modeli....

znalazłem ten model w paru punktach świata i ceny kształtowały się w sposób następujący:
USA 280 dolarów
Anglia 240 funtów
Niemcy 380 euro

gdzie zamówiłem to już pozostanie moją słodką tajemnicą - nikt mi za reklame nie płaci :wink: od siebie dodam tyle że czasami warto zapłacić więcej ale kupić w sprawdzonym miejscu, z szybkim czasem dotarcia przesyłki i dobrą obsługą

pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 06, 2007 6:12 pm 

Czyli tak jakby "dałem mu troche gazu i zaraz puściłem" i silnik zdziczał na maxa? Hmmmm ciekawe :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 1:16 am 

eee.... tak mnie wciągnęła jazda że zapomniałem tu napisać że mam nowy model.... przysłali bardzo szybko... co do powodu całego zajścia - niestety żyje w niewiedzy gdyż notkę którą dostałem wraz z modelem pisał chyba jakiś chirurg z dużym przebiegiem.... i do tego na kolanie w jadącym autobusie... nieważne... ważne że mam model... tym razem dotarcie poszło bezproblemowo... pomykam już sobie jak tylko pogoda pozwala i próbuje okiełznać tą moc... :twisted:

http://www.youtube.com/watch?v=EGoKJT4szFY

co do moich spostrzeżeń do modelu....

doczytałem gdzieś na forum że w poprzednich wersjach był problem z przecierającym się wężykiem paliwa... jest nadal... wystarczy go przymocować jakąś opaską co by nie był luźny i problem znika...

karoseria też niezbyt dopasowana.... dopiero przy uniesieniu jej w najwyższą pozycje i po delikatnych docięciach koła przestały ocierać przy skrętach

a poza tym to jest miodzio 8)

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 5:41 am 

mimo, ze sie zraziłem do HPI poprzez savage x 4,1 to wciąż mam chrapkę na ten model, jest piękny. Za każdym razem jak jestem w sklepie, muszę na niego popatrzeć :)

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 9:57 pm 

Wojtek Sadowski napisał(a):
...S-25 od HPI po dobrych kilkunastu litrach nie dałem rady całą ręką.

Z całym szacunkiem - bez jaj. Nie mam niczego przeciw marce HPI, ale takich ***** nie da się czytać. Takimi rewelacjami należy pochwalić się w gazecie FAKT, najlepiej na ostatniej stronie, obok rozebranej panienki. Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 22, 2007 10:42 am 

Dawid Głowacki napisał(a):
Wojtek Sadowski napisał(a):
...S-25 od HPI po dobrych kilkunastu litrach nie dałem rady całą ręką.

Z całym szacunkiem - bez jaj. Nie mam niczego przeciw marce HPI, ale takich *****ół nie da się czytać. Takimi rewelacjami należy pochwalić się w gazecie FAKT, najlepiej na ostatniej stronie, obok rozebranej panienki. Pozdrawiam.

a ty na pewno wiesz lepiej, nie wiesz nie odzywaj się! Póki co jeszcze omamów nie mam i wiem co czułem jak kręciłem kołem zamachowym. Ale przepraszam, przecież pan wszystko wiedzący wie ode mnie lepiej! Daruj sobie koleś bo śmieszny jesteś. Momże faktycznie nie nie dałem rady ale było ciężko!

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 22, 2007 11:39 am 

Masz racje, jest kilka opcji takiego stanu rzeczy:

Po pierwsze - masz urwany korbowód i blokuje on wał, którego nie mozesz przekręcić.
Po drugie - masz zbyt długą świecę i blokuje ona tłok.
Po trzecie - masz silnik zalany after run'em po samą głowicę - ciecz nie jest ściśliwa*
Po czwarte - masz w silniku szarpankę - kręcisz silnikiem w złą strone - wał blokuje łożysko jedokierunkowe

* - wyraz trudny, moze nie zostać zrozumiany. Wikipedia służy pomocą:
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Aci%C ... 5%9B%C4%87

P.S. Nie jestem Twoim koleżką. Nie przypominam sobie, bysmy przeszli na "Ty". Bruderschaft'a nie piliśmy - radzę więc ważyć słowa i nie Ty'kać.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 22, 2007 1:20 pm 

Masz racje, jest kilka opcji takiego stanu rzeczy:

Po pierwsze - masz urwany korbowód i blokuje on wał, którego nie mozesz przekręcić.
Po drugie - masz zbyt długą świecę i blokuje ona tłok.
Po trzecie - masz silnik zalany after run'em po samą głowicę - ciecz nie jest ściśliwa*
Po czwarte - masz w silniku szarpankę - kręcisz silnikiem w złą strone - wał blokuje łożysko jedokierunkowe

Silnik został sprzedany i kolejny właściciel był bardzo zadowolony. Więc nie miał usterek, a kręciłem w dobrą stronę... silnik działał bez problemu, a kompresje po porstu miał doskonałą i nic nieporządanego nie powodowało blokowania się tłoka ponieważ tłokiem dało się obrócic. Aczkolwiek szło bardzo ciężko.

* - wyraz trudny, moze nie zostać zrozumiany. Wikipedia służy pomocą:
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Aci%C ... 5%9B%C4%87

To nie jest zbyt miłe z Twojej strony, więc daruj sobie takie docinki. dobrze znam ten termin a nawet gdybym go nie znał, to sam sobie umiem sprawdzić nie potrzebuję Twojej pomocy.

P.S. Nie jestem Twoim koleżką. Nie przypominam sobie, bysmy przeszli na "Ty". Bruderschaft'a nie piliśmy - radzę więc ważyć słowa i nie Ty'kać.

Polecam przeczytać netykietę, wnikliwie linijka po linijce, ze zrozumieniem. Nie potraktowałem Cię bez szacunku także Twoje uwagi są bezpodstawne. Poza tym jeśli zwracasz się do mnie na "ty" to dlaczego ja mam być gorszy. zawsze możemy przejść na "Pan" jeśli Ci odpowiada.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3