Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 4:40 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 8:30 am 
Panie Wojtku w dn 1. o5. 2006 będzie otwarcie toru z udziałem zaproszonych gości oraz mediów i to jest dla mnie najważniejsze.Teraz mógłbym kogoś pominąć lub wymienić nie na tym miejscu a poco.Pozdrawiam Z.C.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 8:48 am 

Żebu móc coś doradzić , trzeba znać kształt toru , a to jak widzę jest największa tajemnica .

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 9:20 am 
Panie Lechu jest to napisane.Proszę sobie wyobrazić prosta szer.5m i dł 55m i z każdej strony łuk o promieniu wewnętrznym 7,5 a promień łuku zewnętrznego 12,5m tak jest w tej chwili na planie alejeżeli zmienimy promień łuku wewnętrznego na 5m to zewnętyrzny będzie miał 10 m a prosta 60 m .i w tym mój mały problem.Z planów wynika że prosta w Murowanej Goślinie ma około 55m.Ja jestem zawodowo projektantem i widzę rzeczy bez z ich rysowania .Ale dziękuje za próbe pomocy bo moim marzeniem jest zaprojektowanie toru który by spełniał wymogi EFRY i żeby zawodnicy z całej Europy mogli się ścigać Już w 2007 r.
Z poważaniem Z.C.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 9:24 am 

To tak ciężko wrzucić ten ambitny plan na Forum .No chyba że Pan się wstydzi , to wtedy rozumiem .

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 9:24 am 

Paweł Lipinski napisał(a):
...Moze dlatego ze na 34 sklasyfikowanych zawodników 24 pochodzi z południa Polski jakos wtedy zasady Wam nie przeszkadzały...

Paweł - masz rację ale tu nie o to chodzi - w ub. roku na miesiąc przed sezonem były zgłoszone tylko dwie eliminacje i z uwagi na niską frekwencję w bagusach w 2004 roku dokładaliśmy wszelkich starań by w 2005 uratować klasy terenowe - i jak zauważyłeś udało się.
W obecnej sytuacji chodzi o co innego. W klasach bagusów terenowych startuje obecnie bardzo dużo zawodników - nie przyjeżdżają na zawody ad hoc ale swój udział planują bo znają wcześniej terminy i miejsca. Wiąże się z tym też konieczność rezerwacji hotelu i ustawienia sobie rodziny i pracy, ale przede wszystkim zmiana formuły rozgrywania zawodów.
Nikt nic nie ma do W-wy, ale dla przyzwoitości skoro Pan Zbyszek zadecydował dwa tygodnie temu, że I eliminacja bagusów odbędzie się w W-wie to mógł to od razu na forum ogłosić i uzasadnić po konsultacji z Panem Pasiutem - byłoby wszystko OK. Ale tego nie uczynił, a jeszcze tydzień temu rozmawiał ze mną o Nowym Sączu i nic nie mówił o W-wie.
Sposób w jaki zakomunikował swoję decyzję, robiąc przy tym wielką tajemnicę z miejsca, spowodował to co teraz mamy.
Najgorsze jest to, że do Pana Zbyszka nie ma żadnego telefonu by na bieżąco dokonywać uzgodnień i dzieki czemu nie byłoby nieporozumień.
Nikt nie sekuje zawodów w W-wie ale chodzi przejrzystość reguł gry, której mają prawo domagać sie wszyscy zawodnicy, nawet z południa Polski - w końcu to nie ich wina, że w W-wie nie ma stałych torów, a jeśli już - to są to jednorazówki.
Jest jeszcze jeden problem, którego Pan Zbyszek nie przewidział, ale o tym napiszę po konsultacji z członkami CKM.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 9:30 am 

Panie Janku z tego co widzę to Pan Zbyszek jest cały czas obecny na forum wiec prosze do niego napisac i spróbować sie dogadać, proponowałbym aby zaprzestac wytykać sobie błędy tylko zabrać się do współpracy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 10:33 am 

Jedno małe sprostowanie

Tor Zbyszka jest w Michałowicach pod Warszawą. Nie jest to Warszawa.

Tor w BC który właśnie budujemy znajduje się prawie w samym centrum Warszawy.

dziękuje
zapraszam do dalszej dyskusji

Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 10:35 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Wojtku w dn 1. o5. 2006 będzie otwarcie toru z udziałem zaproszonych gości oraz mediów i to jest dla mnie najważniejsze.Teraz mógłbym kogoś pominąć lub wymienić nie na tym miejscu a poco.Pozdrawiam Z.C.

A nie dało by przenieść na 6 maja.Wielu zawodników nie miało by dylematu,a termin jest wolny.
Chyba że jest to zobowiązanie "z prazdnikiem pierwogo maja" :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 10:40 am 

Na pana Zbyszka trzeba huknąć ambony i przywołać do porządku . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 10:50 am 

Paweł Lipiński -nie mamy pretensji , że zawody są w W-wie, ale o to że nie są zachowane procedury . Dla nas jest to350 km bliżej jak do Tarnowa . Do Nowego Sącza niestety pojedzimy zawsze , bo jest to Mekka modelarstwa torowego w Polsce . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 3:02 pm 

Panie Leszku mnie tez denerwuje ten bałagan ale sam Pan wie, że procedur (jezeli takowe są) nikt juz rok temu nie przestrzegał .
Powiem wiecej tez miałem jechac do Nowego Sącza i eliminacja w Warszawie pokrzyżowała plany (pierwotnie termin miał byc 29 kwietnia )czyli po zawodach miałbym 4 dni wolnego i miałem jechac w góry natomiast z drugiej strony nieukrywam ,że ciesze się bo przynajmniej choc troche ograniczy mi to koszty . Jesli juz odwołano eliminacje w NS to mozna było zrobic ja w Malince tor sprawdzony ,gotowy mysle ze Pan Flisiak nie obraziłby sie a nie po raz 3 w tym sezonie w Nowym Targu .
Robiac ankiety z góry stoimy na przegranej pozycji poniewaz zawodnicy z południa Polski stanowia 2/3 grupy Off -Road i jest oczywiste ze jak ktos bedzie stał przed wyborem jazdy 150 km lub 400 wybierze pierwszą opcje .
Rzeczywiscie zgadzam sie z Wami ze termin jest bardzo napiety ale sa jescze dwa tygodnie - na znalezienie hotelu mnóstwo czasu przeciez zawodnicu którzy mieli przyjechac do Nowego Sącza napewno maja czas zarezerwowany kwestia miejsca . Pozostałe zawody sa rozdzielone wiec i tak osoba które bedzie chciała byc sklasyfikowana w rankingu w klasach spalinowych bedzie musiała jechac w dwa różne zakątki kraju
Po tym sezonie jestem za aby wprowadzic przepis aby władze sekcji wybierały miejsca w których maja odbyc sie EMP i Finał MP.Mamy juz 6 torów terenowych powstaja jeszcze 2 wiec na sezon 2007 bedzie w czy wybierać.

Panie Janku sam Pan dobrze wie ,że Nowy Targ był w połowie sierpnia juz po 5 eliminacjach i po frekwencji na nich widac było ze klasa została uratowana i zawody nie musiały byc eliminacja MP mozna było zrobic rangi Pucharu lub Grand Prix.
Co do zawodów jednorazowych to nie problem zawodnikow którzy przyjezdzaja z kraju na 2 dni tylko tych którzy zostaja po zawodach na miejscu nie maja gdzie trenowac (kawałek trawnika to nie to samo co profesjonalny tor ) dlatego nie widze zwiazku z tematem .
A co do pospiechu to nie problem zawodnika tylko organizatora a po zeszłym roku widac ze dłuzszy czas przygotowania nie zawsze oznacza lepsza jakość .

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 3:14 pm 

I nie może być tak , że liczone są wszystkie eliminacje .Na 4 eliminacje 3 liczone .

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 5:33 pm 

a6 maja nie jest brany pod uwagę?Jest tygodniowy margines bezpieczeństwa.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 5:41 pm 

Raczej teraz już chyba nie będzie zmieniany terminu imprezy z którą było tyle przepraw byłoby to conajmniej niestosowne :?

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 5:50 pm 

off-road zdominował ten temat, a ja mam pytanie - czy w związku z bużliwą dyskusją na temat terminów zawodów w NS aktualne są dane w informatorze, bo chciałbym zamówić sobie hotel?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona