Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 11, 2026 1:48 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 3:56 pm 

byc moze nie długo kupie Conrad electronic Mahmoth Moster track. 4x4 4.1cm 2.5 km skala 1:8 8 amortyzatorków aluminiowych olejowych 2 biegowa skrzynia tyle ze ma szarpanke a nie roto bo tak to podobne zeczy do savaga. Tylko niewiem naprawde dlaczego wiekszosc zwas skresliła modele conrada. Powiedzcie czy znacie kogos kto ma takiego albo co o nim myslicie wejdzie www.conrad.de modelbau i tam poszukajcie verbrene cos tam automelbau . pozdrawiam Peo

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 4:05 pm 

A nie lepiej kupic cos sprawdzonego? Conrad to Conrad i nie slyna raczej z dobrych modeli. Wiadomo, ze roznie bywa bo czasami sie zdarzy, ze ktos ma badziewnego Lanosa, ktory sie nie psuje a drugi ma Toyote co psuje sie non-stop. Jednak statystycznie rzecz ujmujac Conrad to kiepskie maszynki. Zainwestuj w Kyosho, Ofne lub w ostatecznosci w HPI...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 4:31 pm 
tomalo

promian napisał(a):
...Zainwestuj w Kyosho, Ofne lub w ostatecznosci w HPI...

normalnie oczom swoim nie wierze... :) w ostatecznosci w HPI...? :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 4:44 pm 

Kuba ten Mamoth co jest na Conradzie to jest dokladnie to samo co XTM mammoth z wyjatkiem silnika tu jest wsadzony Force engine zamiast XTM 24.7.... model jest super, widzialem smigalem (krotko bo kroto, ale zawsze), a co do Mammotha to radze kupic orginalna wersje z silnikiem 24.7 super sprzet sam nad nim myslalem.

Peo sciagnij z usa ten model na ebay chodza po ok 355$ wiec znacznie taniej wyjdzie niz kupno na conradzie.... a i z conrada mozesz miec clo i podatek... nie wiem dlaczego, ale jak rozmawialem z przedstawicelami tej firmy w sprawie Sport Maxxa to mi tak napisali ze bedzie clo i vat.... wiec wyjscie jest jedno kupic w usa na ebay :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 5:29 pm 

ja go moge kupic nowego rtr za bardzo okazujną cene naprawde mało! i chyba za cene 5 litrów paliwa moze troche wiecej sie go opłaca? jak myslicie?

aha cło i vat nie licznie bo muj tata mieszka "10" m. od conrada!

troche wicej niz za cene 5 litrów przesadziełm ale tanio

Dlazcego Promian muwisz ze conrad to słabe maszynki moze te z niskeij pułki tak do do 200eu. miałes tego ze 400 albo inne drorsze ? dlaczego tak sądzicie powidzcie co w nich jest słabe bede na to uwazał ??????

uzywaj przycisku EDYTUJ bo sie powtarzac juz nie bede... - Raflee

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 5:38 pm 

jezeli mozesz tanio kupic to czemu nie :)

p.s
pisz w jednym poscie a nie az tyle :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 6:03 pm 

Juz Ci mowie co i jak. Na dobra sprawe mialem tylko stycznosc z jednym modelem conrada (byl to jakis on-road) i niestety bardzo nawalala w nim elektronika. Nie wiem co bylo powodem takiego stanu rzeczy ale podejrzewam, ze slabej jakosci odbiornik i serwa. Dodatkowo silnik nie byl zbyt wysilony i mimo, ze ladnie chodzil to nie oferowal dobrych osiagow. Jakos tak sie uprzedzilem do tych modeli. Uwazam, ze best of the best to zdecydowanie Kyosho, Ofna a potem HPI.

p.s Tomalo - taka prawda, ze HPI jest mocno przereklamowane i z Savagem tez czasami sa problemy. Nie chce tez aby pozniej bylo, ze jak wariat przekonuje do HPI nie widzac slabych punktow tego towaru. Mialem natomiast juz modele Kyosho (3 rozne) i jedna Ofne i tam nie mialem nigdy problemow! Moze to niewiarygodne ale jak mialem swojego pierwszego MT (Mega-Force) z Kyosho to tylko wymienialem raz na jakis czas spur gear i raz sprzegielko! Silnik trzymal ustawienia i maszynka jezdzila pieknie! Nic sie nie psulo! W zasadzie nigdy pozniej nie mialem juz tak niezawodnego modelu jak Mega-Force.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 6:17 pm 

Promian a ten on-road miał silnik 4,1 ? bo moze miał 2,5 i moze on zawiele nie oferował ale 4,1 jedziłes kiedys? bo ja miałem 3,00cm ale nie mam zkimporównac bo nikt z okolicy nie ma np savaga!?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 6:21 pm 
tomalo

Swieta prawda ze HPI jest przereklamowane... savage ma pare slabych punktow (na sczescie mozna je dosc prosto wyeliminowac), jest stosunkowo drogi, ale jedno jest pewne... savage nawet na plastiku jest cholernie wytrzymaly... juz rozne dziwne cuda wyczynialem moim, lacznie z wysokimi lotami :) ale poza pogietym roll barem i lekko zgietym zeberkiem glowicy nic sie nie dzialo...

Natomiast co do kyosho to faktycznie jest to klasa sama w sobie... Jakosc wykonania, wytrzymalosc itp... A Giga Crusher jest obecnie jak dla mnie numerem 1 jesli chodzi o MT... Nie widzialem jak smiga Giga w wersji jednosilnikowej, natomiast widzialem Giga DF... Kosmos... pieknie chodzi nawet na jednym silniku, wiec podejrzewam ze wersja SF chodzi nawet lepiej niz DF na jednym (mniejsza waga)...

Osobiscie wolalbym oryginalnego XTM Mammoth z silnikiem XTM 24,7 niz "to samo" w wersji Conrad...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 6:22 pm 

Peo napisał(a):
Promian a ten on-road miał silnik 4,1 ? bo moze miał 2,5 i moze on zawiele nie oferował ale 4,1 jedziłes kiedys? bo ja miałem 3,00cm ale nie mam zkimporównac bo nikt z okolicy nie ma np savaga!?

ten on-road oczywiscie nie mial 4,1 i przyznam, ze on-road'a z takim silnikiem to nie widzialem jeszcze. Mial 2,5cc. Ten model co chcesz kupic jak juz ktos wspomnial jest kalka oryginalnego mamuta ale niestety silnik wsadzili jakis inny. Nie lepiej prawdziwego mamuta kupic?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 6:23 pm 

ja mialem silnik .21 te Force engin i bardzo dobrze sobie rzdzial, latwy do ustawien i trzymal ustawienia, kumple ma .25 i tez dobrze dziala ten silnik..

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 7:17 pm 

Promian ale mam do kupieni podrube mahmotha za naprawde bardzo małą kase i ile ma koni orginalny mahmot i dacie mi linka do niego ?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 01, 2004 7:36 pm 

Oto link do hobbypeople z XTM Mommoth http://www.hobbypeople.net/gallery/145615.asp

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 02, 2004 12:52 pm 

Peo napisał(a):
Promian ale mam do kupieni podrube mahmotha za naprawde bardzo małą kase i ile ma koni orginalny mahmot i dacie mi linka do niego ?

jesli ta kasa jest faktycznie barzo mala to wtedy mozna rozwazyc taki zakup. Ile masz za niego zaplacic?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 02, 2004 2:16 pm 

Bardzo mało naprawde troszke wiecej niz za 5 litrów paliwa ale normalnie widziłem 5 za 160zl to ja troche wiecej! Mam nadzieje ze ten model conrada to nie jest totalne gówno?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona