Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 07, 2026 12:10 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 5:02 pm 

Tak jak powiedzial Raflee i nie inaczej :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 7:32 pm 

promian napisał(a):
T-Maxxy to bardaszne modele i tego sie nie da ukryc. T-Maxxow jest po prostu cale mrowie bo tego w stanach jest jak mrowek. Savage to model z klasa i tuning jest zdecydowanie lepszy. Zauwaz, ze tunignowane t-maxxy sa prawie zawsze chamsko stuningowane... Dziesiec ton aluminium w kolorze fioletowym i juz niby dobry tuning? Paranoja. Savage sa robione ze smakiem a t-maxxy z wiejskim gustem. sorki ale tak prawda.

Nie zgodze sie z ta opinia. T-Maxxy to swietne modele. Mialem okazje jezdzic i "T" i Savagem i "T" jest o wiele lepszy. To prawda ze ma pare niedorobek, ale nikt nie jest doskonaly. Wszystkie te opinie sa wyssane z palca, a zwlaszcza "to bardaszne modele" to mnie juz dobilo :!: :!: :!: A i jeszcze jedno. Jaki model dosta bodajze dwie nagrody monstera roku w USA i niezmiennie od chyba 2 albo 3 lat wygrywa mistrzostwo USA :?: :?: A to ze tuning do "T" jest w wiejskim guscie bo maja tony filetowego alu w sobie to juz przesada :!: To wlasnie Savage jest w wiejskim guscie bo to wlasnie on seryjnie ma pelno fioletowego aluminium :!: :!: :!: A po za tym wszystkim to w Savage nie podoba mi sie bardzo maly przeswit miedzy ziemia a tym jego "podwoziem". W czasie wyscigow to oczywiscie nie przeszkadza, ale te samochody nie sluza tylko do wyscigow, w parku to on zawiesza sie na wiekszosci z przeszkod :(

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 7:46 pm 
Raflee

Jak znam kilka osob z tego forum to zaraz wlasicicle savagha beda sie buntowac :)

Ale wg. mnie t-maxx jest juz torche starym modelem i pasowaloby zrobic nowa jego wersje, ale poprawic te niedoskonalosci, ktore sa tereaz... wtedy moglby byc najlepszy naprawde...

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 7:53 pm 

Kolego m-peter. Teraz to mnie rozbawiles totalnie. Dlugo moglbym toczyc dyskusje ale nie mam na to sily i czasu. Wystarczy powiedziec, ze wiekszosc osob na tym forum woli Savage i co ciekawsze Savagy wsrod nas jest kilkanascie a T-Maxxow nie ma wcale. Ciekawe dlaczego? Skoro taki dobry to dlaczego nikt go nie kupuje?

T-Maxx aby mogl zostac uznany za dobry musi zostac odpowiednio stuningowany bo ten maly bzyczek 2,5cc to ma tyle mocy co motorynka z poczatkow XIX wieku...

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 8:28 pm 

cusz moge dodac po wypowiedzi promiana ja tesz wole savage od t-maxa jest poprostu lepszy. a seryjny savage ma tylko filoetowa glowice i gaznik(czy cos takiego) i to jest duzo fioletu?! chyba nie.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 9:49 pm 
Raflee

Wedlug mnie to Savage ma ciekawsza konstrukcje od T-Maxxa i wydaje mi sie ,ze jest troche wyzszy od T-maxxa

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 9:58 pm 

Savage ma troszke fioletu ale wcale nie jest przez to brzydki. Nic w umiarze nie szkodzi! Dodatkowo konstrukcja samej ramy wg.mnie jest genialna. Wszystko latwo mozna umyc po jazdach i wszystko od reki widac. Oczywiscie dostep do podzespolow moze nie jest idealny ale chociaz wytrzymalosc spora i proporcjonalnie do rozmiarow nie jest taki ciezki. Dodatkowa przewaga Savaga jest jego skala a mianowicie 1:8 kiedy to T-Maxx jest w skali 1:10... Nic dodac nic ujac. Nie jestem slepo zapatrzony w Savaga i potrafie oddzielic czarne od bialego ale w tym pojednyku zwyciezca jest oczywisty. Przykladowo lepszy od Savaga wg.mnie jest Kyosho Mad-Force RCX czy Ofna Titan Deluxe. Kto wie? Moze REVO bedzie lepsze ale aby to stwierdzic bedziemy jeszcze troszke musieli poczekac.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 10:02 pm 
Raflee

Nom... Ciezko, zeby Savage byl lepszy od OFNY Titand Delux :D

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 10:06 pm 

Ofna jest jak mercedes a Savage to powiedzmy Audi wiec roznica klasowa jest... Cenowa rowniez. Savage S25 to okolo 400 USD. Ofna Titan Deluxe to ponad 700 USD.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 10:12 pm 

A kysoho Mad force RCX to jakoś 669$ to też duża róznica a na dodatek nie ma silnika ani elektroniki.Ale jakiej to ceny sie nie płaci dla tych 10min wrażen.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 10:32 pm 

Kuba Stabiszewski napisał(a):
A kysoho Mad force RCX to jakoś 669$ to też duża róznica a na dodatek nie ma silnika ani elektroniki.Ale jakiej to ceny sie nie płaci dla tych 10min wrażen.

tutaj to przesadziles. RCX nie ma elektroniki ale silnik ma i to samego os-maxa .21!

Tytuł:
PostNapisane: N cze 13, 2004 10:36 pm 

Wierz moze masz racje ale ten silnik jest gówniany.Nawet powiedział bym ze bardzo.Nie uciagnie RCX bo on swoje waży trzeba go odrazu sprzedać i kupić jakiś lepszy silnik bo z tym jak zółw bedzie jezdził.Oczywiscie jesli nie pomyliłem silników.Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe ale ten silnik ma 35000 obr/min i tu niespodzianka tylko 1,9km.A nawet mniej bo wyniki są przewaznie zawyazane.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 9:13 am 

Kuba Stabiszewski napisał(a):
Wierz moze masz racje ale ten silnik jest gówniany.Nawet powiedział bym ze bardzo.Nie uciagnie RCX bo on swoje waży trzeba go odrazu sprzedać i kupić jakiś lepszy silnik bo z tym jak zółw bedzie jezdził.Oczywiscie jesli nie pomyliłem silników.Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawe ale ten silnik ma 35000 obr/min i tu niespodzianka tylko 1,9km.A nawet mniej bo wyniki są przewaznie zawyazane.

Kuba, Kuba... i tu jestes w bledzie :(. Silnik w modelu RCX jest bardzo dobry i ma naprawde wysokiej klasy parametry. Zwroc uwage, ze Mad-Force wazy z calym ekwipunkiem zaledwie 4,5 kg!!! co z taka moca silnika jest w zupelnosci wystarczajace. Ten model juz seryjnie z silkiniem kyosho .21 robi wheelie od reki a co dopiero mowic z os-maxem. Przykladowo "uzbrojony" Savage moze wazyc okolo 8kg (seryjnie prawie 6) i tutaj mimo, ze silnik ma 2,5KM stosunek mocy do wagi jest gorszy niz w RCX tak wiec nie sugeruj sie pojemnoscia moj drogi ale rowniez innymi parametrami. Kyosho RCX to potega i naprawde nie trzeba nic w nim zmieniac. Ten model jest przykladem inzynierskiego geniuszu i zmiana silnika jest zbyteczna. Jak wlozysz cos mocniejszego to go nie utrzymasz w ryzach przyjacielu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 10:34 am 
-=ADA$=-

dokladnie os RG jest jednym z lepszych sportowych silnikow, ma bardzo duzo momentu obrotowego jak na ta cene, wielu ludzi bardzo go ceni, widzialem nawet kilka kanai 3 z rg :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 14, 2004 10:44 am 

-=ADA$=- napisał(a):
dokladnie os RG jest jednym z lepszych sportowych silnikow, ma bardzo duzo momentu obrotowego jak na ta cene, wielu ludzi bardzo go ceni, widzialem nawet kilka kanai 3 z rg :D

ciesze sie, ze Ada$ potwierdzil moja wypowiedz.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona