Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N cze 14, 2026 8:12 pm

Autor
PostNapisane: Cz gru 28, 2006 6:55 pm 

Kupie silnik do JATO 2,5 gg 3109956

Ostatnio edytowano N lut 04, 2007 11:03 am przez Jacol, łącznie edytowano 3 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 29, 2007 8:22 pm 

Witam ponownie prosiłbym o kontakt osobe która sie do mnie zgłosiła z używanym silnikiem na gg jakiś miesiąc temu. Nie mam już arhiwum i nie wiem jaki to był nr :( w razie innych propozycji prosze pisać ogłoszenie nadal aktualne :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 30, 2007 12:13 pm 

Witam mam pytanie czy ten silnik bedzie nadawał sie do JATO?? http://allegro.pl/show_item.php?item=16 ... %3C%2Fi%3E

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 30, 2007 1:52 pm 

Zdecydowanie za duzy jesli chodzi o pojemnosc, ale jesli chcesz jakis tani a dobry silnik to kup ten :
:arrow: http://allegro.pl/item161070029_silnik_ ... ocja_.html

Na forum ludzie zachwalaja te silniki...

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 30, 2007 6:26 pm 

Witam ten silnik o którym mówisz już do mnie jedzie :D Dzięki i ogłoszenie już nie aktualne.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 5:57 pm 

Witam ponownie dostałem silniczek i jest super!!! Wczoraj go montowałem trzeba bylo zrobić kilka przeróbek przy tłómiku ale wszystko jest już oki. Aha no i szarpanke urwałem 2 razy :D ale rozkreciłem poskładałem i już wszysko działa ale linka jest troche krótsza. Jeżeli chodzi o dotarcie to wcześniej nie robiłem jeszcze tego ale zrobiłem to tak: Na początku po udanym odpaleniu zostawiłem go na około 20 min łącznie(zgasł mi kilka razy) silnik chodził tak że na ziemi sie delikatnie kulał a w powietrzu koła sie kręciły. Tak zostawiłem bo co chciałem mu zmniejszyć obroty to gasł. Później tzn dzisiaj rano odpaliłem i jeździłem w kółko i ledwo co sie kulając dodawałem gazu na 2-3sek co chwile i puszczałem. Wyjeździłem tak 2 baki puźniej to samo tylko ze więcej gazu az później dawałem mu na ulicy prawie na max. Razem wypaliłem na docieraniu około 0,75L paliwa 20% przy czym na maxa tak pożądnie mu nie dałem (góra 3 sek). Jeżeli chodzi o osiągi to jest różnica jak dzień do nocy :twisted: nie raz jak za szybko rusze to sie przód podnosi i wywala go na plecy hehehe musze go jakoś dociązyć przez cały dzień jak jeździłem temperatura nie przekroczyła 80 st C nawet jak 2 baki wyjeździłem nie gasząc silnika. Jeżeli chodzi o porównanie to nie moge go porównywać bo ten mój stary silnik od początku jak go kupiłem był walnięty (kupiłem używke). Problem mam taki że w moim JATO nie mam chamulca i zabardzo nie moge sie rozpędzać. Ułamaną mam dzwignie od chamulca i nie moge tego nigdzie dostać. Dzwoniłem do rcmodelsport i mi powiedzieli że jest tylko to co na stronie :( . Ogólnie jestem bardzo zadowolony z nowego silniczka i prosiłbym o komentaż apropo mojego dzocierania silnika bo jeżeli coś zrobiłem źle lub za szybko to moge go jeszcze podocierać bo wogóle go nie katowałem, wszystko było robione stopniowo. I gdzie można kupić dźwignie od chamulca :?:
Pozdrawiam.