|
To jest Hobby pasja. Ja mieszkam w Bielawie tj. ok 60 km od Kobierzyc, dojeżdżam na modelarnie dwa razy w tygodniu dostaję za to pieniądze ale większość idzie na paliwo chłopców na zawody zabieram swoim autem gmina dokłada do paliwa i czasem do noclegów ale reszta co do zorganizowania wyjazdu i zebrania chłopców po okolicznych wioskach gdzie mieszkają to moja sprawa i czas. Wcześniej jeździłem do Jelcza ok. 80km żeby potrenować i mieć kontakt z modelarstwem. Teraz na forum można po pisać wymienić spostrzeżenia umówić się na zawody itd. Myślę, że jest lepiej ale tylko trzeba na to trochę czasu i chęci. Pomysły Tadeusza Z. idą w kierunku rozwoju modelarstwa do poziomu europejskiego może później światowego. Zebyśmy mogli to sprawdzić trzeba jężdić (ścigać się)w klasach takich jak nasi sąsiedzi oni jakoś reprezentują poźiom zawsze wyższy bo ścigają się konkretnej klasie a trenują, bawią, jężdża w klasach mniej popularnych nie sklasyfikowanych na zawodach rangi Europejskiej dla popularyzowania modelarstwa i jak chcemy im dorównać to musimy sie najpierw na nich wzorować.
Pozdrwaiam fanów modelarstwa i zawodowców.
_________________ Spalinówki oraz Micro RC Jelcz zaprzyjaźniony z GCKiS Kobierzyce GG 8022719
|