Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 9:22 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 05, 2007 11:44 pm 

Tak w ogóle to trochę Was znam z zawodów,ale troszkę mnie razi,że nie dacie szansy oceny tego co robicie ,zawodnikom,tylko stosujecie zasadę "sklepu nie dla idiotów".To obnoszenie się z kwotami (pewnie na dzień dzisiejszy jest ze 400000 zł-to jak w totku kumulacja co tydzień).Ja myślę,że zawodnikom należy się szacunek przejawiony w dotrzymywaniu terminów,dobrego toru,dobrych warunków,sędziowania na poziomie i ewentualnie jakiegoś docenienia wyników poprzez jakieś trofea.
A czy zorganizujecie fajne zawody z dziurami w kieszeniach,czy z walizką pieniędzy to w zasadzie jest wszystkim obojętne.
Może powstać jedynie rozczarowanie,że firma z taką kasą ,a takie kiepskie nagrody(bo przy takiej kasie to chyba samochody osobowe będą nagrodami).
Skromność jest fajną cechą,która często pomaga w życiu,natoniast pycha jest grzechem... :D

Ostatnio edytowano Pt kwi 06, 2007 6:44 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 12:01 am 

Panie Leszku jesli juz poprawiac to chociaz dobrze :) z j. polskiego orłem nie jestem i nigdy nie bede ale z tych kilku lat edukacji w szkole udalo mi sie wyniesc poprawna pisownie "w ogole" :)

Pozdrawiam

No offence

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 6:11 am 

Artur Książek napisał(a):
A Pan Zaremba jak zwykle przegina, zupełnie nie ma Pan racji i pisze jakieś straszne głupoty i tyle razy już Panu wszyscy pisali zanim napisze Pan coś to pomyśl dwa razy, ale widać jest to za trudne dla Pana i nie potrafi czytać między wierszam

Co do zastanawiania się nad słowem pisanym to wydaje mi się ze to ty nie wiedziałeś co robisz publikując ten temat.
Zastanawiam się dla czego czujesz się upoważniony przez LOK do informowania środowiska o zmianach terminów.
Ktoś tu chyba występuje przed szereg.
Nasuwa się pytanie czyja to decyzja o zmianie miejsca i terminu zawodów - twoja czy LOK-u.
P.S.
Nie mam nic przeciwko lokalizacji imprezy w Piasecznie, ale sposób, w jaki to robicie jest zdecydowanie mało profesjonalny i niekompetentny.
Pisze o tym bo chcemy sponsorować zawody EMP w tym sezonie ale jak mają one tak wyglądać to nie wiem co będzie dalej.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 6:44 am 

Maciej Pożycki napisał(a):
Panie Leszku jesli juz poprawiac to chociaz dobrze :) z j. polskiego orłem nie jestem i nigdy nie bede ale z tych kilku lat edukacji w szkole udalo mi sie wyniesc poprawna pisownie "w ogole" :)

Pozdrawiam

No offence

Ja nic nie poprawiałem,ale napisałem razem, bo chciałem zachować szybki i ciągły tok myślenia Prezesa Książka :lol:
PS.być może wynikało to z błędu klawiatury bezprzewodowej,ale najprawdopodobniej z winy człowieka o tak póżnej porze... :DJuż jest dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 8:10 am 

Artur Książek napisał(a):
Napisałem, że nie "pożyczę toru" to znaczy, że nie dam rady zorganizować jednocześnie dwóch imprez.

Przecież ktoś miał te Michałowice organizować i nie były to krasnoludki. Niech więc ten tajemniczy organizator zorganizuje zawody w ustalonym wcześniej terminie ale na torze w Piasecznie. Gdybym był prezesem Esse nie zgodziłbym się na organizację zawodów w innym terminie a ponieważ prezes się zgodził to teraz obrywa i wcale mi prezesa nie żal. LOK zrobił zawodników w konia zmieniając termin pierwszej eliminacji a ESSE swoją zgodą na organizację w innym niż wyznaczono terminie dołączył się do robiących w konia a tym samym stanął po drugiej stronie barykady. Pytanie czy to ESSE czy to ATA bo taki styl działania (olewanie zawodników) to wypisz wymaluj ATA.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 8:27 am 

Cytuj:
Zastanawiam się dla czego czujesz się upoważniony przez LOK do informowania środowiska o zmianach terminów.
Ktoś tu chyba występuje przed szereg.
Nasuwa się pytanie czyja to decyzja o zmianie miejsca i terminu zawodów - twoja czy LOK-u.

Do opublikowania tej informacji mam upoważnienie słowne od Pana Ciećwierza Zbigniewa
jak wcześniej pisałem ta data też nam za bardzo nie pasuje wolałbym 19.05,2007 i postaram się to dziś wyprostować .
A co do zmiany naszej ESSE z 05-06.05.2007 Na 12-13.05.2007 W Poznaniu to przepraszamy, ale to nasz błąd i się więcej nie powtórzy w tym roku:)

www.rcmonster.pl
www.esse.com.pl
www.rcdrift.pl
www.spalinowe-modele.pl
www.wystawy-kiermasze.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 8:39 am 

PANOWIE - WIęCEJ LUZU!!!
Znowu się zaczynają "osobiste wycieczki"!!! Po co?
Jako ktoś absolutnie nie związany z żadną organizacją (oprócz posiadania licencji LOK ;-)) chciałbym podjąć próbę usystematyzowania tego wątku, bo zaczyna się jak zwykle MAGIEL.
1. Zadałem wcześniej pytanie: kiedy okazało się, że tor w Michałowicach się do niczego nie nadaje i nie uzyskałem odpowiedzi :-(. Może więc oraganizator EMP w Michalowicach nam to wyjaśni, w jaki sposób chciał zorganizować zawody (a może zawody miały zorganizować się same)?
2. Nie wiem czy za zawodami w Piasecznie stoi ATA czy IRA czy Alkaida, ale jakie to ma znaczenie? Cykl ESSE miał swój kalendarz (tak przypuszczam) i to że firma zgodziła się zorganizować w ostatniej chwili EMP to tylko należy się jej szacunek. To chyba nie ich wina, że LOK za nic ma ustalony wcześniej kalendarz, a co za tym idzie zawodników.
3. ESSE faktycznie wyszła przed szereg z ogłaszaniem nowego kalendarza EMP. Powinien zrobić to LOK (jeśli w ogóle miałby taką możliwość z punktu widzenia przepisów). A tak, to wygląda tak, jakby ESSE i LOK razem kręciły jakieś lody ;-). I zaraz zaczynają się tradycyjne wzajemne oskarżenia, kto, komu, za ile, itd, itp... :-(.

Wnioski:
1. Trzeba znaleźć odpowiedzialnego za "zawalenie" sprawy Michałowic. Ten ktoś po prostu robi z gęby cholewę.
2. Trzeba znaleźć odpowiedzialengo za zmianę terminu EMP (z kim to było konsultowane i co z naszymi, wybranymi demokratycznie, przedstawicielami?), i niech się wytłumaczy ;-).
3. Ze względu na zaplanowany przez większość zawodników harmonogram zajęć (urlopy itd.) trzeba się zastanowić nad przeniesieniem EMP z Michałowic w inne miejsce, ale w tym samym terminie (może ktoś z "posiadaczy" torów mógłby jeszcze zorganizować zawody).

Bardzo proszę o merytoryczne wypowiedzi i nie robienie magla, bo w ten sposób do niczego nie dojdziemy, a początek sezonu tuż, tuż.

Pozdrawiam
Jacek

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 8:57 am 

Ja wiem jak sie to wszystko skonczy. Za tydzien wielmożny wielceoswiecony
Starszy Specjalista Wydziału, Sekretarz napisze sorry bylem na swietach "koledzy" dlatego nie bylo informacji, spotkamy sie na zawodach (bo na jakiekolwiek zmiany juz za pozno) bede zbieral kase za licencje bo o tym sie nie zapomina i tyle w tej sprawie.. Dodam jeszcze po co nam strona sekcji skoro tam wzmianki ani zadnego wytlumaczenia o zmianie miejsa i terminu brak...

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 8:59 am 

Jacku:
Gdyby Artur nie powiedział by pierwszy o eliminacji to może dowiedzieli byśmy się tydzień przed zawodami :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:00 am 

Jacek Polaczek napisał(a):
3. Ze względu na zaplanowany przez większość zawodników harmonogram zajęć (urlopy itd.) trzeba się zastanowić nad przeniesieniem EMP z Michałowic w inne miejsce, ale w tym samym terminie (może ktoś z "posiadaczy" torów mógłby jeszcze zorganizować zawody).

Bardzo proszę o merytoryczne wypowiedzi i nie robienie magla, bo w ten sposób do niczego nie dojdziemy, a początek sezonu tuż, tuż.

Pozdrawiam
Jacek

Hmmm, to może Szprotawa w wygodnym dla Wszystkich terminie ( czyli 12-13 Maj tak jak zostało to zaplanowane w kalendarzu ) :?: Tylko teraz trzeba usmiechnąc sie do Marcina Kierkusa i moze cos podziałamy ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:02 am 

Jacek Polaczek napisał(a):
Cykl ESSE miał swój kalendarz (tak przypuszczam) i to że firma zgodziła się zorganizować w ostatniej chwili EMP to tylko należy się jej szacunek.

Nie zgodzę się. Podając pomocną dłoń LOK firma stała się współwinnym zamieszania. Działanie dla dobra zawodników? Nie sądzę. Dla dobra zawodników nie powinno się robić nic. Wtedy ktoś musiałby ponieść konsekwencje odwołania pierwszej eliminacji MP w Michałowicach. A tak sprawa zatuszowana, zamieciona pod dywan, po prostu nie ma sprawy. Czy rzeczywiście jednak nie ma sprawy?

Ostatnio edytowano Pt kwi 06, 2007 9:14 am przez Przemek Morawski, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:12 am 

Jarek Poniatowski napisał(a):
Hmmm, to może Szprotawa w wygodnym dla Wszystkich terminie ( czyli 12-13 Maj tak jak zostało to zaplanowane w kalendarzu ) :?: Tylko teraz trzeba usmiechnąc sie do Marcina Kierkusa i moze cos podziałamy ;)

Następny do ratowania tyłka osobie odpowiedzialnej za zawody w Michałowicach? Powtarzam, nie powinno się robić NIC w tej sprawie, niech się organizator wywiążę ze zobowiązań w przewidzianym wczesniej miejscu i terminie a jeśli nie może to niech publicznie przeprosi zawodników. Z tego co pamiętam zawody w Michałowicach w ubiegłym roku do udanych nie należały jednak problem zamieciono pod dywan i dziś mamy tego efekty.

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:13 am 

Przemek Morawski napisał(a):
...Nie zgodzę się...

Przemek, coś w tym jest... ;-).
Jednak w czambuł bym ich nie potępiał. Może chcieli dobrze, ale nie przewidzieli konsekwencji i wyszło jak zwykle... :(
No ale widzę, że zaraz zostane wzięty za adwokata ESSE... ;-)

LUDZIE, JA NAPRAWDĘ JESTEM NIEZALEŻNY!!! :D

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:19 am 

...Następny do ratowania tyłka osobie odpowiedzialnej...
...niech się organizator wywiążę ze zobowiązań w przewidzianym wczesniej miejscu i terminie a jeśli nie może to niech publicznie przeprosi zawodników...

Już widzę samokrytykę tego odpowiedzialnego na forum (tylko którym?).
Gość się korzy, bije w piersi i zapowiada, że już nigdy więcej..., a my wszyscy SIEDZIMY W DOMACH i wkurzamy się, że znowu nas ktoś w balona zrobił.
Może poza przeprosinami, powinien obiecać, że już NIGDY więcej nie weźmie się za nic, co dotyczy MODELARSTWA?

Jacek

RC SMOKI KRAKÓW

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 9:21 am 

Jarek Poniatowski napisał(a):

Następny do ratowania tyłka osobie odpowiedzialnej za zawody w Michałowicach? Powtarzam, nie powinno się robić NIC w tej sprawie, niech się organizator wywiążę ze zobowiązań w przewidzianym wczesniej miejscu i terminie a jeśli nie może to niech publicznie przeprosi zawodników. Z tego co pamiętam zawody w Michałowicach w ubiegłym roku do udanych nie należały jednak problem zamieciono pod dywan i dziś mamy tego efekty.

Nie chcę ratowac LOK'u ale poprostu chcę posmigac w ludzkich warunkach... Z tego co pamiętam Michałowice to prosty tor budowany w dzien na trawie... Co mi sie nieusmiecha, wole pokatac na Szprotawie badź Piasecznie... Dlatego podsówam pomysł. Nikogo nie chcę bronic :P

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona